Tips voor een leuke (low-budget)vakantie thuis

Tips voor een leuke (low-budget)vakantie thuis Veel Nederlanders gaan in de zomervakantie lekker even weg van huis. Een paar weken op de camping in Frankrijk, op vliegvakantie naar Bali of in Nederland in een vakantiepark aan zee. Wanneer je even krap bij kas zit of gewoon geen behoefte hebt aan een verre reisbestemming kan een vakantie thuis ook erg goed uitpakken! Enkele tips om je vakantie op prijsgunstige wijze toch leuk en afwisselend te maken.Zo red jij je toch prima in Tuinesië en Rundumhause? En raad eens? Je vakantiebestemming ligt ook nog eens zo'n 500km van Parijs! Naar het noorden welteverstaan.

Luxe in eigen tuin

In je eigen tuin heb je alles binnen handbereik. Je drankje staat altijd gekoeld in de koelkast en als je toe bent aan een frisse douche hoef je alleen je badkamer in te lopen. Met een beetje geluk zijn je buren op vakantie en is het lekker rustig. Eindelijk tijd om op een stoel een goed boek te lezen of lekker bruin te worden. Boeken hoef je natuurlijk niet perse te kopen. Vraag eens wat collega's of vrienden, daar zijn vaak enorm veel leuke boeken te leen. Ben je lid van de bieb? Altijd leuk om een bezoekje aan te brengen. Is het erg warm en ben je toe aan wat verkoeling? Vul een plantenspuit met wat koel water en spray jezelf af en toe in. Wel goed insmeren bij het bruinen natuurlijk!

Tegenwoordig zijn er voor een paar tientjes vrij ruime opblaaszwembadjes op de markt. Zo heb je een zwembad in je eigen tuin! niet om baantjes in te trekken natuurlijk, maar om heerlijk in af te koelen met een verfrissend drankje in de hand. Houd het zwembad wel schoon, zodat je er lang van kunt genieten zonder het water te hoeven verversen.

De recreatieplas

Een dagje zee is natuurlijk heerlijk, maar ligt niet voor iedereen op fietsafstand. Door heel Nederland heen liggen vrij toegankelijke recreatieplassen. Hier kun je heerlijk op het strand liggen en verkoeling zoeken in het water. Ook het kijken naar andere mensen blijft een boeiende bezigheid. Besef wel dat jij ook bekeken zult worden.

Neem wat te drinken mee en iets voor de lekkere trek. Bedenk je wel dat je spullen snel warm zullen worden, dus vries je drinken van te voren in en neem iets te eten mee dat ook smaakt als het lauw is. Neem geen bederfelijke producten mee.
Bang voor verveling? Neem een puzzelboekje of wat tijdschriften mee. Ook deze hoef je niet te kopen, vraag of je er van een vriendin een paar mag lenen. Zin in wat actievers? Met een bal kun jij je op het strand en in het water prima vermaken. Of neem een fles mee en leer jezelf te 'flairen' als een echte bartender.

Etalageshoppen

Houd je meer van een winkelvakantie? Geen geld om te shoppen of de stad te verlaten, maar ben je toch in voor het echte Milaan-gevoel? Ga dan etalageshoppen. Bij deze vorm van winkelen geef je geen geld uit. Bekijk goed de etalages en de combinaties op de paspoppen en probeer zo wat op te steken van de huidige mode. Neem een vriendin mee en ga samen kleding combineren en aanpassen. Ook zonder geld uit te geven kun je enorm veel plezier beleven aan kleding. Zin om even te zitten? Kies een stadsbankje uit en ga rustig zitten kijken naar wat er allemaal te zien is in je eigen stad.

Vervoer

Met de auto overal naartoe is prijzig, vooral als je moet parkeren in het centrum. Blijf je in je eigen stad? Neem de fiets mee! Je beweegt wat meer en het stallen van de fiets is gratis. Daarnaast word je egaler bruin als je beweegt. Wil je een keer wat verder dan je fiets je kan brengen? Kijk dan of je met iemand mee kunt rijden en de kosten kunt delen. Ook het openbaar vervoer is een optie.

Hapje en drankje

Lekker eten en drinken horen bij vakantie. Zonder naar een restaurant te gaan kun je lekker eten. Houd je van barbecueën? Houd dan de aanbiedingen goed in de gaten en sla het vlees in grootverpakking in. Je kunt dan steeds het portie dat je nodig hebt voor de barbecueavond ontdooien. Een maaltijdsalade doet het in de zomer ook altijd goed. Vaak is deze te maken met veel dingen die je al in huis hebt. Kook wat pasta, kijk welke (blik)groente je nog hebt, maak een sausje en je hebt een heerlijk, gemakkelijk gerecht. Zin in een wijntje? Ook de goedkope supermarkten hebben een lekker zomers wijntje, heerlijk om van te genieten in je achtertuin.

Actief

Zin in wat actievers? Maak jezelf nuttig in je eigen huis! Ruim de kledingkast op en gooi of geef alles weg wat je langer dan een jaar niet hebt gedragen. Ook zolders en garages zijn vaak aan een flinke opruiming toe. Zet goed bruikbare spullen op marktplaats en gooi rommel weg. Kleine klussen in huis blijven ook vaak liggen. Dat ene plintje zit nog niet vast, de lamp moet nog worden opgehangen en de kitlaag in de badkamer is aan vervanging toe. Maak een lijst van alle klussen die in huis moeten worden gedaan en zie het als een uitdaging om de lijst af te werken.
© 2011 - 2024 Shirleyp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Staycation: vakantie thuis vierenStaycation: vakantie thuis vierenVakantie, heerlijk. Even er helemaal uit. Vakantiebeurzen bezoeken, exotische reizen, of toch niet? Denk ook eens aan ee…
Goedkoop overnachten op vakantieGoedkoop overnachten op vakantieGa jij op vakantie? Dan weet je vast wel dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Het is niet goedkoop om een paar…
De staycation, vakantie in eigen huisDe staycation, vakantie in eigen huisDe staycation is in opkomst om verschillende redenen. De één besluit de vakanties thuis door te brengen uit geldgebrek o…
Samen op vakantie, de pest voor je relatie?Samen op vakantie, de pest voor je relatie?Ieder jaar in september is het weer zover. Je ziet mensen die je de hele zomer niet gezien hebt terug en ze zijn plotsel…

Dagje uit voor 5 euro of minderDagje uit voor 5 euro of minderDe meeste pretparken zijn echt een investering, al snel lopen de prijzen op tot 25 euro. Voor een dagje uit met 4 mensen…
De geschiedenis van de NatuurvriendenhuizenDe geschiedenis van de NatuurvriendenhuizenEen goedkope en toffe manier om op vakantie te gaan, culturele activiteiten en cursussen met fikse kortingen? Dan moet j…
Shirleyp (65 artikelen)
Laatste update: 06-08-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.