Goedkoop op vakantie, hoe?

Goedkoop op vakantie, hoe? Je kunt op allerlei manieren op vakantie gaan... Maar ik wil hier niet kijken naar het transportmiddel of de manier van overnachten, maar wel naar een goeie prijs. De prijzen van vakanties blijken namelijk zo enorm uiteen te lopen . Ik zal hierbij zowel naar Nederland als het buitenland kijken. Met natuurlijk wel vooropgesteld, dat het niet de meest luxe vakanties zullen zijn die maar mogelijk zijn, maar dat spreekt eigenlijk voor zich! Mooi weer scheelt ook al de helft.

Zelf regelen

Je kunt er gerust vanuit gaan, dat voordeliger reizen kan, alleen moet er meestal wel wat meer zelf geregeld en uitgezocht worden in dat geval! Meestal is het zo, dat men een complete vakantie aangeboden krijgt, waarbij dan bijvoorbeeld het vervoer, overnachting en het eten zijn inbegrepen. Dit is op zich wel heel makkelijk, maar het hoeft niet persé zo.

Begin vooral op tijd met van alles en nog wat uit te zoeken, dit kan weer flink schelen in de kosten van de vakantie! Ik heb me zelf geabonneerd op e-mail, waarbij ik elke dag een vakantie-aanbieding krijg, en die geldt dan alleen als je dezelfde dag nog reageert; deze heet: Actievandedag. je kunt gewoon regelmatig checken of er wat leuks binnen is.

Met een kratje bier naast je tent?

Voor sommigen is dat de ultieme vakantie. En vergeet niet dat je ook naar een camping kunt gaan waar de tent al voor je klaar staat, in sommige gevallen zelfs een luxe tent, die nog meer weg heeft van een caravan dan van het tentje waar je vroeger met school mee wegging met je rugzakje. Dus dat scheelt een hoop poespas. Natuurlijk heb je wel kleding nodig en bijvoorbeeld een slaapzak en matje. Maar wat vervoer betreft kun je op deze manier uitzoeken wat het meest voordelig is, of wat je het meest prettige vervoermiddel vindt. Barbecueën is trouwens een voordelige en lekkere manier om eten te maken als je kampeert, dat kan ook met een wegwerpbarbecue. Vooral kamperen in Frankrijk, zoals in de Savoie, is erg aantrekkelijk.

Je vakantie goed uitkienen

Een hotel hoeft niet altijd erg duur te zijn. Stel niet te hoge eisen aan je hotelkamer en let goed op aanbiedingen en ook op last minute-reizen! Zo kan ik noemen bijvoorbeeld: Weekendje Weg, Jiba (als je denkt aan Spanje, Turkije of Griekenland dan), Surprise Tickets, Inpakken en wegwezen, Rugzaktrips.nl (als je buiten Europa wil reizen); bij de laatste staan ook weer tips om goedkope vliegtickets te vinden, erg handig! Een goede en goedkope vlucht als je een korte vlucht maakt waarmee wij naar bijvoorbeeld Londen, is Easyjet . Voor een korte vlucht heb je ook niet overdreven veel luxe nodig , dat scheelt; je hoeft niet aan boord te eten en dergelijke.

Kamperen bij de boer

Dit kan natuurlijk ook vlakbij je eigen woonplaats zijn; als voor beeld kan ik noemen een camping bij De Kaasboerderij net buiten Bergen op Zoom. Verwacht niet teveel van de activiteiten op de camping zelf, je moet er wel een beetje op uit gaan, maar de faciliteiten zijn in ieder geval voldoende te noemen! Je betaalt hiervoor zo'n 10,= per nacht. Een Benelux-tourrail is ook best een idee, lekker met de rugzak met de trein. Je moet dan denken aan een redelijk primitieve vakantie overwegend kamperen of een jeugdherberg, maar met een paar mensen samen is het al snel gezellig. Je zet een paar tenten bij elkaar, lekker pannenkoeken bakken en een potje kaarten. Een gebied dat is aan te raden is de omgeving Dinant, Spa en Luxemburg in het algemeen. Veel snelstromende beekjes en aparte, oude gebouwen.

Het vervoermiddel

Zeggen ze niet dat je alles een keertje moet uitproberen? Zo kun je met de bus naar Kroatië gaan. Met een beetje geluk heb je gezellige reisgenoten, verstandig is anders een mp-3 speler mee te nemen of iets te lezen. In zo'n land rijd je af en toe ook langs hele steile ravijnen, dat is best spannend af en toe. De reis duurt redelijk lang, maar met de bus kun je wel de omgeving goed bekijken.; dat is een groot voordeel.
© 2010 - 2024 Wordsforyou, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…
Tiener alleen op vakantieTiener alleen op vakantieOp een gegeven moment stelt je tiener de vraag of hij of zij alleen of met zijn of haar vrienden op vakantie mag. Wat do…
Goedkoop op vakantieGoedkoop op vakantieIn tijden van recessie en kredietcrisis blijken Nederlanders toch nog steeds massaal op vakantie te willen. Maar wat als…

Zwemmen in open lucht in Zuidwest-NederlandZwemmen in open lucht in Zuidwest-NederlandHeet, heet, heet! Woon je ten noorden van Antwerpen of in het zuidwesten van Nederland en heb je verkoeling nodig? Enkel…
Samen leuke dingen doenSamen leuke dingen doenWat gaan we doen? In dit artikel een aantal simpele ideeën en tips om samen te ondernemen tijdens een gezellige dag of a…
Wordsforyou (11 artikelen)
Gepubliceerd: 26-04-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.