Eifel: karten in openlucht in het Duitse Dahlem

Eifel: karten in openlucht in het Duitse Dahlem Als je houdt van karten, moet je dat echt eens in de Duitse Eifel gaan doen. Er zijn vier grote kartbanen in de Eifel: Dahlem, Nurnburg, Wittlich en Bitburg. Sommige zijn indoor, andere zijn outdoor. Outdoor kartbanen zijn echt een belevenis. Lekker lange stukken met plotse bochten voor de karters en een prachtig landschap voor de toeschouwers! De kartbaan van Dahlem is in openlucht. Er worden beroemdheden als de Schumachers getraind. Reserveren is dus zeker aangewezen!

Karten in Dahlem

Waar ligt Dahlem?

Dahlem ligt op de E29, in de Duitse Eifel. Dahlem ligt op zo'n uurtje rijden van Mayen. Het is niet ver (60 kilometer), maar er is geen autosnelweg. Je moet dus langs de kleine weggetjes, met veel bochten. Van Euskirchen is het 50 kilometer langs de autosnelweg (E29). Van Blankenheim is het 10 minuutjes rijden. Het ligt ook zo'n 40 kilometer van Monschau en zo'n 20 kilometer van Prüm (E29).

Waar bevindt zich de kartbaan van Dahlem?

De kartbaan van Dahlem ligt bij het kleine vliegveldje. Het adres is Dahlemer Binz 80. Er is een grote parking, waar je gratis mag parkeren. De kartbaan is open van 1 maart tot 31 oktober. Wel even op voorhand bellen want er worden soms ook wedstrijden georganiseerd en beroemdheden getraind en dan kan je er als particulier niet terecht. Het telefoonnummer is 02447/18 66. Meer info en foto's vind je op www.kartbahn-dahlem.de.

Wie mag er karten in Dahlem?

In Dahlem mag iedereen karten die aan de pedalen van de kart kan. Er staat dus niet echt een leeftijdsbegrenzing op, maar je moet in principe toch minstens 1,35 meter zijn. Verder moet je natuurlijk macht genoeg hebben om de kart te kunnen besturen. De karts zijn begrensd op 60 kilometer per uur, wat toch al vrij snel is. Een leuk idee dus voor een verjaardagsfeestje of zelfs voor een communie-of lentefeest aangezien verschillende leeftijden door elkaar mogen karten en het leuk is om tegen elkaar te racen in de vele bochten.

Wat heb je nodig om te karten in Dahlem?

Om in Dahlem te karten heb je eigenlijk niets speciaals nodig. Je moet geen speciaal pak aan, enkel een helm op je hoofd, die je ter plaatse krijgt. Je kan wel best gemakkelijke kleding aandoen, een lange broek en een t-shirt of een trui. Niets los of dat kan wapperen als er wind is. Een paar stevige stapschoenen of sportieve schoenen. Niets met hakken of dat makkelijk uitvalt. Als het nog niet echt warm is, kan je best ook een muts en handschoenen meenemen. Je kart in open lucht en tegen 60 kilometer per uur kan het al eens koud aan je oren en je handen worden! Neem ook geen overbodige dingen mee. Laat handtassen, sjaaltjes, GSM en andere dingen in de auto liggen. Er mag niets uit je zakken vallen tijdens het karten. De kans is immers groot dat de volgende er een pannenkoek van maakt!

Wat is er zo leuk aan karten in Dahlem?

De kartbaan is prima onderhouden. Het is niet erg luxueus, maar het is er netjes. De kartbaan is 1122 meter lang. Er zijn lange stukken met op het einde venijnige bochten. Wanneer er niet veel volk is, wordt het bovenste stuk van de kartbaan wel afgesloten. In het begin van het seizoen kan het gebeuren dat je de kartbaan voor jou alleen hebt. Leuk als je met een groepje vrienden bent want dan kan je eens goed uit de bol gaan! Vlieg je uit de bocht, dan snelt de eigenaar je ter hulp met een quad. Voor de bezoekers is er een mooi uitkijkplatform en een brug over de kartbaan. Uitstekende plaatsen om mooie foto's te maken zonder zelf gevaar te lopen. Verder is er natuurlijk het gevoel van vrijheid en het prachtige uitzicht in de vallei! Vroeger werden er in de winter sneeuwscooters ingezet wanneer er sneeuw lag. Nu zijn de sneeuwscooters weg omdat het niet echt opbracht. Maar ook in de winter kan je gaan karten, want de eigenaar houdt de piste sneeuwvrij. Een fantastische ervaring zo tussen de sneeuw en natuurlijk een super uitzicht! Een uitsmijter: de prijzen zijn zeer democratisch vergeleken met België of Nederland. Zo'n 7 euro voor 7 minuten maar als je met meer bent en je neemt meerdere beurten, dan gaat er nog wat van de prijs af.

Waar kan je nog karten in de Eifel?

Indoorkartbaan Nürnburgring

De kartbaan van de Nürnburgring teert natuurlijk op zijn naam en faam. Het is een indoorkartbaan van zo'n 400 meter. Het is een van de modernste van Europa. Nadeel is dat kinderen van 8 tot 12 jaar apart moeten karten. Spijtig als je een feestje hebt met verschillende leeftijden. Je vindt de kartbaan aan de Nürnburgring in Nürnburg. Ook hier zijn de prijzen erg democratisch. Je kan een kartsessie combineren met een daguitstap in het themapark van de Nürnburgring. Het themapark is spijtig genoeg wel prijzig! Of je kan gaan wandelen in de buurt en een kijkje gaan nemen op de Nurnburgburcht.

Kartbaan Wittlich

De Karthalle van Wittlich is een indoorkarbaan. De hal is 2000 m². Je vindt de kartbaan van Wittlich in de Ottohahnstrasse 18.

Kartbaan Bitburg

De Aussenkartbahn van Bitburg is één van de modernste outdoorkartbanen van Duitsland. De kartbaan bevindt zich op de terreinen van het voormalige vliegveld van Bitburg. Ze is 600 meter lang en 6 meter breed. Je vindt de kartbaan Am Tower 13 in Bitburg.
© 2014 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Communie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familieCommunie of lentefeest: toffe activiteit met de hele familieEen communie of lentefeest is een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kind. Daar hoort dan ook een groot (famil…
De Eifel - populaire vakantiebestemming in DuitslandDe Eifel - populaire vakantiebestemming in DuitslandDe Eifel is een regio die voor het grootste gedeelte in Duitsland ligt en een populaire vakantiebestemming is voor Neder…
Goedkoop karten als hobby?Goedkoop karten als hobby?Karten wordt door veel mensen als een dure hobby beschouwd, maar wat veel mensen niet weten is dat met een goede kennis…
Vulkaan Laacher See: is vakantie naar de Eifel wel veilig?Vulkaan Laacher See: is vakantie naar de Eifel wel veilig?De Eifel in Duitsland is met zijn prachtige natuur en vele bezienswaardigheden voor velen een geliefd vakantiegebied. Vo…

Vulkaaneifel: zwemmen in het Nettebad in MayenVulkaaneifel: zwemmen in het Nettebad in MayenHet Nettebad van Mayen in de Duitse Vulkaaneifel. Een fantastisch zwembad midden in de stad, naast de rivier de Nette. V…
Een bucket listIedereen zegt het wel eens: “Dat wil ik nog een keer doen!” Vaak gaat het hier om activiteiten als bungeejumpen of skydi…
Bronnen en referenties
  • www.kartbahn-dahlem.de
  • www.eifelinfo.nl
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 17-06-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.