Vulkaaneifel: zwemmen in het Nettebad in Mayen

Vulkaaneifel: zwemmen in het Nettebad in Mayen Het Nettebad van Mayen in de Duitse Vulkaaneifel. Een fantastisch zwembad midden in de stad, naast de rivier de Nette. Vandaar de naam van het zwembad. Een zwembad met een paar leuke troeven. Binnen de vulkaangrot en het lekkere warme bad met straalstromen en buiten een groot zwembad met de hoogste buitenglijbaan uit de Eifel (enkel open in de zomer). Zeker een bezoekje waard! En bovendien perfect te combineren met een half dagje shoppen of cultuur in de stad Mayen.

Het Nettebad in Mayen

Je zou het niet onmiddellijk verwachten: een schitterend binnen- en buitenzwembad midden in een stad. In Mayen is dit het geval! Het gloednieuwe Nettebad (2012) ligt aan de rand van de stad, op wandelafstand van het centrum. Het heeft een mooi binnenzwembad met een aantal extra troeven en een fantastisch buitenzwembad met ligweiden en de hoogste buitenglijbaan uit de Eifel!


Waar ligt Mayen?

Mayen ligt in de Vulkaaneifel, 30 kilometer ten zuiden van Maria Laach en 40 kilometer ten westen van Koblenz. Het is een middelgrote stad met een leuk, autovrij winkelcentrum in de binnenstad en een grote winkelboulevard op de Katzenberg, aan de rand van de stad. Verder is er ook de Genovevaburcht en een paar musea over onderwerpen van de Eifel. Op de Katzenberg kan je verder ook heel wat leren over de Romeinen.

Waar ligt het Nettebad?

Het Nettebad vind je in de Bachstrasse nummer 44. Deze straat ligt aan de rand van de binnenstad, naast de rivier de Nette, waaraan het zwembad zijn naam dankt.

Hoe ziet het Nettebad er uit?

Het Nettebad is in twee delen verdeeld. Je hebt een binnen-en een buitenzwembad.

Nettebad: binnenzwembad of hallenbad

Vier delen

Het binnenzwembad is op zijn beurt weer verdeeld in vier delen. Er is een klassiek zwembad, met een zwemmersgedeelte. Hier kan je baantjes zwemmen en van de springplank duiken. Hiernaast heb je een niet-zwemmers gedeelte met waterstralen ter hoogte van buik en billen. Ook in het diepste gedeelte kan je makkelijk staan tot 1,30 meter. Voordeel van dit stuk zwembad is dat het water er lekker warm is. Heerlijk om te relaxen en je buik en billen te laten masseren door de waterstralen! Of je kan er de kleinsten leren zwemmen. Hiernaast vind je het ondiepe kindergedeelte voor de ploeteraars. Mooi versierd in junglestijl, met palmbomen, exotische bloemen en een reuzegrote aap. Het vierde deel is de vulkaangrot, waar ze erg fier op zijn. Het is goed gevonden en mooi, maar zeker niet spectaculair. Wat het dan wel is, moet je zelf maar gaan ontdekken!

Lekker genieten van de voorjaars- of najaarszon

In het binnenzwembad staan ook overal ligstoelen waar je kan genieten van de zon onder de enorme koepel. Heerlijk in het voorjaar of in de herfst! Je mag zoals overal in Duitsland je badschoenen meenemen in het zwembad, maar ook je handdoek of een badjas. Op de ligstoelen mag je ook gerust je boek of krant liggen lezen. In dit zwembad is geen speelgoed voorhanden en er was ook niemand die iets bij had. Het is wel overal verboden om van de rand te duiken.

Sauna, cafetaria en haardrogers

Wanneer je buitenkomt, liggen er vier à vijf haardrogers die je gratis mag gebruiken. Verder is er ook een sauna, maar hier moet je wel voor bijbetalen. Ook hier is een mooie loungeplek. Er is een cafetaria waar je iets kan nuttigen.

Prijs

De prijs voor het hallenbad is erg democratisch. Ook zijn er verschillende mogelijkheden wanneer je met een gezin bent. Wanneer de bedienden weg zijn, kan je betalen aan een automaat. Je betaalt tot sluitingstijd, dus niet per uur. Hoe vroeger je komt, hoe goedkoper (en langer) je zwembeurt is!

Het buitenzwembad of freibad

Enkel open in de zomer: tips om de grote massa te vermijden

Buitenzwembad op de voorgrondBuitenzwembad op de voorgrond
Het buitenzwembad is enkel in de zomer geopend. Het buitenzwembad heeft een spectaculaire glijbaan. Onnodig te zeggen dat het er dus zwart van het volk ziet wanneer het goed weer is! Wil je er van genieten zonder al te veel volk, ga dan wanneer de Duitsers geen verlof hebben. Dat scheelt al iets! Tijdens de zomermaanden hebben de Duitse kinderen slechts zes weken verlof. Soms van eind juli tot en met de eerste week van september. Met een beetje geluk heb je dus twee à drie weken het zwembad voor je alleen. Check op internet wanneer de scholen gesloten zijn in Rijnland-Pfalz, de deelstaat waar Mayen in ligt. Vergeet echter ook niet dat de Duitse scholieren maar les hebben tot +/- 14 uur. Wanneer het school is, ben je voor de middag alleen in het zwembad, na de middag is de rust dus ook uit!

Vier delen

Het buitenzwembad bestaat eveneens uit vier delen. Een zwemgedeelte voor mensen die rustig baantjes willen trekken. Een kindergedeelte voor de jongste kinderen die rustig willen spelen of ploeteren. Een springplankgedeelte met een springtoren. En dan de topper van dit buitenzwembad: de grootste buitenglijbaan van de Eifel! Langs trapjes klauter je de bergwand omhoog. Eens boven heb je een schitterend uitzicht over Mayen en dan zoef je 12 meter naar beneden langs een 140 meter lange, helblauwe glijbaan! Een hele ervaring! Voor wie wil bruinen, uitrusten of lezen zijn er heel wat ligweiden rond de verschillende zwembaden.

Prijs

Ook hier zijn de prijzen voor een hele dag heel democratisch: +/- 5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen en gratis onder de zes jaar. Het freibad is geopend van half mei tot half september.

Mayen: een hele dag plezier!

Zowel het binnen- als het buitenzwembad zijn supernetjes. Ook de toiletten en de douches zijn kraakproper. Na het geplons kan je nog even gaan shoppen in de verkeersvrije winkelstraat op minder dan een halve kilometer van het zwembad of een hapje gaan eten in een van de naburige restaurants.
© 2014 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vulkaaneifel: waar kan je gaan zwemmen?Vulkaaneifel: waar kan je gaan zwemmen?Ondanks het feit dat het Vulkaaneifelgebied in Duitsland bergachtig is, kan het er toch behoorlijk warm worden. Velen on…
Vulkaaneifel: tips voor een leuke herfstvakantieVulkaaneifel: tips voor een leuke herfstvakantieWil je er tijdens de herfstvakantie even tussenuit maar wil je niet te ver rijden? Dan is de Vulkaaneifel een perfecte b…
Vulkaaneifel: Mayen, mix van cultuur, natuur en shoppingVulkaaneifel: Mayen, mix van cultuur, natuur en shoppingZin in een leuk weekendje in de Duitse Eifelstreek met een mix van cultuur, natuur en shopping? Dan zit je goed in de ge…
Vulkaaneifel: de legende van Genoveva van BrabantVulkaaneifel: de legende van Genoveva van BrabantDe Genovevaburcht in Mayen, in de Duitse Vulkaaneifel, dankt haar naam aan een oude legende. De heldin van de legende is…

Treinreizen: zie de wereld anders vanuit de treinTreinreizen: zie de wereld anders vanuit de treinReizen met de trein is erg ontspannend. Treinreizen zijn er in alle soorten en maten. In de trein zie je veel van het la…
Eifel: karten in openlucht in het Duitse DahlemEifel: karten in openlucht in het Duitse DahlemAls je houdt van karten, moet je dat echt eens in de Duitse Eifel gaan doen. Er zijn vier grote kartbanen in de Eifel: D…
Bronnen en referenties
  • www.mayen.de
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 09-06-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Vrije tijd
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.