Het amfitheater van Trier in Duitsland

Het amfitheater van Trier in Duitsland Een bijzonder bouwwerk uit de Romeinse tijd, net buiten de binnenstad staat het amfitheater. Zowel van buiten als van binnen is het amfitheater te bezichtigen. In het amfitheater werden gladiatorgevechten gehouden, executies, gevechten met wilde dieren en voorstellingen, alles voor het vermaak van de mensen.

Wat is een amfitheater

Een amfitheater stamt uit de Romeinse tijd. Het is een open gebouw, ovaal van vorm. In de Romeinse tijd werd een amfitheater gebruikt voor gladiator gevechten (man tegen man) en voor gevechten met wilde dieren. Ook werden er openbare executies gehouden en voorstellingen waarbij meestal de Griekse mythologie op de voorgrond trad. Het diende allemaal als vermaak van de mensen.

Het woord amfitheater is een combinatie van de woorden amfi (aan beide kanten) en theater (schouwplaats). Het amfitheater heeft dan ook de vorm van 2 halfronde theaters die tegen elkaar zijn geplaatst.

Het amfitheater in Trier

Ongeveer 100 n.Chr. is het amfitheater gebouwd. Jammer genoeg is het amfitheater niet meer volledig intact. Dit komt door de mensen uit de middeleeuwen die het kalksteen, waaruit het amfitheater is opgebouwd, gebruikten om hun eigen huizen mee te bouwen. Wel is goed zichtbaar hoe het er ongeveer uit had moeten zien.

Het amfitheater is 75 meter lang en 50 meter breed. Aan weerszijden zitten 2 grote openingen waardoor je binnen kunt komen, hier werden ook grote kooien met wilde dieren door getransporteerd.

Onder de arena van het amfitheater kun je als bezoeker nog steeds komen. Vroeger werden hier ter door veroordeelde gevangenen vastgezet. Ook werden er wilde dieren zoals tijgers en leeuwen vastgezet. De gevangenen waren natuurlijk vreselijk bang door de geluiden die deze beesten maakten. Hun lot als levend voer was geen prettig vooruitzicht.
In, op en onder het amfitheater kun je tegen een kleine betaling vrij rondlopen en kijken.

Waar staat het amfitheater

Het amfitheater staat in de stad Trier (Duitsland) aan de Olewigerstraße. Vanaf het centrum in Trier is het op ruime loopafstand te doen. Er staan vanaf het centrum verschillende bewegwijzeringsborden voor voetgangers.
© 2007 - 2024 M_vermaat, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Porta Nigra: Romeinse poort in de stad TrierPorta Nigra: Romeinse poort in de stad TrierHet bekendste overblijfsel uit de Romeinse tijd staat in de stad Trier in Duitsland. De Porta Nigra is een indrukwekkend…
Kaiserthermen in Trier, DuitslandKaiserthermen in Trier, DuitslandIn Trier, Duitsland zijn de Romeinse Kaiserthermen te bezichtigen. De overblijfselen van deze keizerlijke baden staan aa…
Romeinse sporen en bezienswaardigheden in TrierRomeinse sporen en bezienswaardigheden in TrierTrier, gelegen nabij de rivier de Moezel, was ooit één van de grootste metropolen van het Romeinse Rijk. Het gevolg hier…
Romeinse overblijfselen aan de Moezel: de streek rond TrierRomeinse overblijfselen aan de Moezel: de streek rond TrierRomeinen in Duitsland? Ja hoor! Langs de Moezel zijn er heel wat Romeinse overblijfselen. Trier was zelfs de meest noord…

Stockholm binnenskamersStockholm binnenskamersStockholm, hoofdstad van Zweden en ook wel genoemd het 'Venetië van het noorden', heeft behalve de unieke ligging en de…
Wandeling Amsterdam, van de Dam naar de AmstelAemstelredamme, het begon als een dam in de Amstel, twee vissers streken neer op de oever en bleken de stad Amsterdam ge…
Bronnen en referenties
M_vermaat (60 artikelen)
Laatste update: 19-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.