Bezienswaardigheden in Vancouver

Bezienswaardigheden in Vancouver Vancouver is een stad in het westen van Canada met circa 600.000 inwoners, waarvan vele immigranten uit alle delen van de wereld. De stad bestaat officieel sinds 1886 en is vernoemd naar George Vancouver, een Engelse kapitein die deze regio kolonialiseerde. In dit artikel kun je handige en interessante informatie vinden over wat er allemaal te doen en te zien is in Vancouver.

Het Stanley Park in Vancouver

Een van de toppers onder de bijna 200 parken in Vancouver is het immens grote Stanley Park. In dit park vind je natuurlijk vele bomen, struiken, grasvelden en speeltuintjes en zelfs stranden! Verder is het heel kenmerkend voor dit park, dat de dieren er gewoon tussen de mensen door lopen. Zeedieren zoals orkas en dolfijnen kun je er ook bezoeken, namelijk in het Vancouver Aquarium dat in het Stanley Park gevestigd is. Ook is het mogelijk om hier fietsen te huren en dit park fietsend te verkennen.

Chinatown in Vancouver

Chinatown is een verrassende wijk in Vancouver met heel mooi beschilderde huizen. Je kunt er lekker thee drinken, maar ook heerlijk eten in een van de vele horecagelegenheden. Gedurende de zomermaanden kun je in de avonduren een bezoek brengen aan de Chinatown Night Market.

Wandelen in Vancouver

Je kunt in Vancouver heerlijk wandelen in de vele parken en langs de zee, maar ook in het stadscentrum kun je lekker slenteren en de boetieks bewonderen zoals in Robson Street. Naast de parken Seymour Conservation Reserve, het Stanley Park en Lighthouse Park, zijn de wijken Chinatown en Gastown heel leuk om te voet te herkennen. Gastown is een oude wijk die bekend is vanwege de oude pakhuizen en woningen die inmiddels gerestaureerd zijn. Voor de meer sportieve en avontuurlijke wandelaar met voldoende uithoudingsvermogen is een wandeltocht naar de spits van Grouse Mountain een echte uitdaging. Overigens gaat er ook een kabelbaan naar de top!

Musea in Vancouver

Vancouver heeft diverse musea die de moeite van een bezoek zeker waard zijn, zoals:
  • De geschiedenis van Vancouver wordt weergegeven in het Vancouver Museum.
  • Een collectie van bijna 8000 stukken vind je in de Vancouver Art Gallery. Hier vind je een aantal kunstwerken van Emily Carr. De Vancouver Art Gallery vindt onderdak in een oude rechtbank.
  • Een fraaie verzameling Indiaanse kunst is te bezichtigen in het antropologische museum, wat deel uitmaakt van de University of British Columbia.
  • Science World is een museum in een gebouw met een opvallende koepel. Deze koepel is 47 meter hoog en is vervaardigd in het kader van de Wereldtentoonstelling in het jaar 1986.

In Vancouver naar Granville Island

Zeker een bezichtiging waard is Granville Island. Vroeger was dit een industriegebied, maar nu vind je er restaurantjes, bars, ateliers en er is een leuke overdekte markt waar je alle mogelijke voedingsmiddelen kunt kopen. De vis komt zelfs rechtstreeks uit de zee!

Uitgaan in Vancouver

Vancouver kent meerdere gebieden waar je lekker uit kunt gaan om te genieten van een hapje, drankje, filmpje of muziekoptreden. Aan theater en podiumkunsten is er in Vancouver ook geen gebrek! Granville Street is een straat waar je goed uit kunt gaan met trendy clubs en populaire bars. Davie Village is ook een populair uitgaansgebied met vele restaurants en bars. Het ligt in de buurt van Stanley Park rondom Davie Street. Bij het bekijken van de menukaarten van de vele restaurants, zal al snel opvallen dat vooral visgerechten en Aziatische gerechten populair zijn.
© 2010 - 2024 Annika_schrijft, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope vakantie in CanadaGoedkope vakantie in CanadaCanada is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke en goedkope vakantie. Canada is een dunbevolkt land met sch…
Winterspelen in Canada hebben niet de snelste ijsbaanWinterspelen in Canada hebben niet de snelste ijsbaanIn 1988 was Canada al de gastheer van alle wereldsporters tijdens de Olympische Winterspelen. In 2010 doet het land dit…
Canada: Vancouver, Toronto, MontrealCanada: Vancouver, Toronto, MontrealCanada is het op één na grootste land van de wereld en ligt ten noorden van de Verenigde Staten. Het grenst tevens aan d…
Vancouver: de stad met zee, natuurparken en museaVancouver: de stad met zee, natuurparken en museaVancouver is een stad, in de staat British Columbia, in Canada. Vancouver is een belangrijke havenstad die aan de Straat…

Weekendje weg: ParijsWeekendje weg: ParijsEen weekendje weg naar Parijs, wat zijn de dingen die je gewoon gezien moet hebben? Naast de Eiffeltoren en de Louvre, z…
Vakantie in NiceVakantie in NiceNice is de mooiste stad in Zuid-Frankrijk, lees hier wat Nice zo bijzonder maakt. Hier kun je vinden wat je in Nice kunt…
Bronnen en referenties
Annika_schrijft (211 artikelen)
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.