Vakantie in Nice

Vakantie in Nice Nice is de mooiste stad in Zuid-Frankrijk, lees hier wat Nice zo bijzonder maakt. Hier kun je vinden wat je in Nice kunt doen en hoe je er optimaal van je vakantie kunt genieten.

Nice

Veel mensen denken dat wanneer zij naar Zuid-Frankrijk op vakantie gaan, aan toeristische oorden. Hier kun je lezen wat je nog meer in Nice kunt doen om van je vakantie te genieten. Ook staan hier enkele mooie en authentieke bezienswaardigheden uit Nice beschreven.

Vakantie in Nice

We denken bij een vakantie aan zon, zand en zee. Of aan een schitterende piste, hoge snelheid bij lage temperaturen. In Nice kan dit beide in een vakantie heerlijk genieten van een prachtig strand en de dag erop de bergen in om te skiën. Comfort en avontuur tegelijk, zonder veel moeite en hoge kosten? In nice is dit mogelijk. Met de bus ben je binnen een half uur in de bergen. Nice ligt in het zuiden van Frankrijk aan de Middelandse Zee, Het gebied wordt ook wel de Cote d’azur genoemd.

Bezienswaardigheden in Nice

Met het vliegtuig ben je met ongeveer anderhalf uur in Nice. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam en Maastricht. Nice heeft een oud centrum waar Napoleon vele malen is geweest. Ook bevindt zich de Cours Saleya, de oudste markt van Europa zich in Nice. Deze markt die staat er als sinds de middeleeuwen en je kunt hier met name levensmiddelen kopen. Om 12 uur exact gaat er een kanon af, naar de oude gewoonte van de graaf van Nizza, wiens vrouw dusdanig dol op winkelen was dat hij een kanon liet afgaan om haar naar huis te krijgen voor de lunch. Dwars door Nice de promenade des Anglais dit is een deze eeuwen oude weg langs de zee, aangelegd door de Engelsen, om na het eten beter te kunnen digereren. Aan deze boulevard staan om de vijftig meter statige palmbomen. Aan deze weg ligt het prachtige chateau de Nice met de kenmerkende lange trappen en een kleine waterval die naar beneden klettert. Je kunt via deze trappen de bergen oplopen en de hele cote d'azur bekijken. Boven aan deze trappen kun je de hele mediterranee overzien en zie je Corsica, Villefranche en de schoonheid en rijkdom van deze bijna 4000 jaar oude kustplaatsen. Nice zelf heeft een oud en een nieuw centrum. Het oude centrum heeft veel kleine winkels en zelfstandig ondernemers. Het nieuwe gedeelte zitten met name grotere internationale bedrijven en winkels.

Eten in Nice

In Nice kun je goed eten, de meeste restaurants zijn iets goedkoper dan in Nederland en zij zitten meestal met de lunch en diner vrij vol. Ook kun je er voor kiezen om bij een bakker een belegd broodje te halen, dit kost meestal rond de drie euro. Houdt er wel rekening mee dat Fransen laat eten en dat de meeste restaurants om 5 uur nog niet klaar zijn voor het diner. Het eten in Nice bevat vaak vis, olijven en olie. Ook is het leuk om een salade Nicoise te eten in Nice. Dit is een typische salade uit Nice en wereldwijd bekend.

Het strand van Nice

Het strand in Nice kenmerkt zich door stenen, als je op het strand wil liggen is het aan te raden om een strandmatje te kopen. Op het strand kun je in het hoogseizoen kranten en drinken kopen. Er lopen vaal verkopers rond met dergelijke producten. De zee is vrij snel diep dus je kunt niet te ver de zee in. Het is aan te raden nog even langs de rotsen te snorkelen, hier zie je veel vissen en soms ook inktvissen. Pas wel op voor de stroming langs de rotsen.

Hotels in Nice

Er zijn in Nice vrij veel hotels, deze zijn over het algemeen vrij duur. Dit omdat er relatief veel vier en vijf sterren hotels zitten. Goedkoper is het om in een dorp rondom Nice een hotel te zoeken of achter in de stad.

Nice als vakantieplaats

Dus mocht je behoefte hebben om een weekje op vakantie te gaan. Overweeg het eens om naar Nice te gaan. Je hebt de voordelen van een grote stad en met de bus zit je voor een euro in de mooiste dorpjes of in de bergen. Ook leuk is het om vanuit Nice voor 1 euro met de bus naar het chique Monaco te gaan. Hier zijn veel casino's en hele mooie restaurants. Ook rijden hier veel exclusieve auto's.
© 2010 - 2024 Bastiaan271, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waar gaan we naar toe op vakantie? Zuid-Frankrijk?Waar gaan we naar toe op vakantie? Zuid-Frankrijk?De Cote d`Azur ligt in Zuid Frankrijk in de Provence en is een van de meest gewaardeerde vakantie bestemmingen van Frank…
Vakantie in MonacoVakantie in MonacoMonaco is een zeer klein, maar een zeer leuk vakantieland. Lees hier alles over Monaco en wat het zo'n geweldig vakantie…

Bezienswaardigheden in VancouverBezienswaardigheden in VancouverVancouver is een stad in het westen van Canada met circa 600.000 inwoners, waarvan vele immigranten uit alle delen van d…
Durban, bruisende smeltkroes met veel zon, zee en strandDurban, bruisende smeltkroes met veel zon, zee en strandDurban is heel geliefd bij de inwoners van Zuid-Afrika zelf en ook internationale toeristen hebben de weg naar Durban al…
Bastiaan271 (102 artikelen)
Gepubliceerd: 13-01-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.