Durban, bruisende smeltkroes met veel zon, zee en strand

Durban, bruisende smeltkroes met veel zon, zee en strand Durban is heel geliefd bij de inwoners van Zuid-Afrika zelf en ook internationale toeristen hebben de weg naar Durban altijd goed weten te vinden. De stad is echter vanaf de jaren negentig wat minder in trek bij buitenlanders door verval en criminaliteit, maar met het WK voetbal 2010 in zicht zijn er vele maatregelen genomen om van Durban weer een bruisende en relatief veilige stad voor toeristen te maken.

Informatie over Durban

Durban ligt in de provincie KwaZoeloe-Natal en werd tot 1835 Port Natal genoemd, waarna de Britten die er vanaf 1823 gevestigd waren de naam veranderden in Durban, naar de heersende gouverneur. Vasco da Gama bezocht overigens de plaats waar Durban ligt al in 1497 en noemde deze plaats Rio de Natal, waarvan later Port Natal is afgeleid. De havenstad Durban is een smeltkroes van nationaliteiten en je ziet er vele verschillende culturele invloeden op alle mogelijke gebieden terug. Vooral de Indiase invloed is in Durban goed merkbaar. Durban dankt het feit dat het een populaire vakantiebestemming is voornamelijk aan zijn ligging aan de Indische Oceaan, de aanwezigheid van prachtige zandstranden en het aangename subtropische klimaat.

Het weer in Durban

Vanwege zijn ligging heeft Durban een subtropisch klimaat, waardoor er in de winter heerlijke dagtemperaturen zijn, terwijl het er in de zomer ook wel eens erg heet wordt. Door de ligging in het oosten van Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan, wordt er gelukkig wel altijd een lekker zeewindje aangevoerd, waardoor het er prima vertoeven is.

De heerlijke zandstranden van Durban

Durban heeft uitgestrekte goudgele zandstranden waar je heerlijk kunt zonnebaden. Hier vind je ook de Golden Mile, een aaneengesloten gebied van hotels, restaurants en bars aan de kust. Vanwege de lekkere temperatuur kun je hier heerlijk zwemmen, maar je moet wel binnen de met netten aangegeven gebieden blijven vanwege de mogelijke aanwezigheid van de Great White Shark! Uiteraard zijn er ook vele zwembaden aan de boulevard en de kust te vinden.

Durban en watersportmogelijkheden

Naast zwemmen leent de oceaan zich ook prima voor duiken en surfen. Ten zuiden van Durban zijn overigens perfecte duikmogelijkheden te vinden en hier vind je ook Aliwal Shoal, dat als een van de beste duiklocaties ter wereld bekend is. De surfcultuur vind je op diverse plaatsen bij Durban terug en surfliefhebbers kunnen er echt aan hun trekken komen. Ook voor tochten met een boot langs de kust of met een verdere bestemming is Durban een prima uitvalshaven.

Ontmoet de zeewereld in uShaka Marine World

Ook Durban heeft een Sea World Aquarium, waar je vele soorten vissen en andere zeedieren kunt bewonderen. Het complex is onderverdeeld in vijf gebieden met ieder een eigen thema, waarbij er ook een gebied is gericht op dolfijnen en zeehondjes. Daarnaast kun je er ook zwemmen, duiken en snorkelen tussen de zeebewoners en zelfs een spookschip bezoeken. uShaka Marine World is aan het strand gelegen bij het centrum van Durban.

Bezoek het fraaie oude stadscentrum van Durban

Al heeft Durban nog zoveel te bieden aan het strand, sla een bezoek aan het oude centrum zeker niet over. Hier vind je zeer interessante en bijzondere musea, maar ook gebouwen met een lange historie, waarin je vele culturele en historische invloeden terug kunt zien.

Wildlife in de omgeving van Durban

Bijna driehonderd kilometer ten noorden van Durban ligt, eveneens in de provincie KwaZoeloe-Natal het wildreservaat met de naam Hluhluwe & Umfolozi Reservaat. In het Hluhluwe gedeelte vind je de Big Five en vele leuke riviertjes en een wilde begroeiing. Het Umfolozi gedeelte staat vooral bekend vanwege de aanwezigheid van witte en zwarte neushoorns. Je kunt hier diverse georganiseerde tours maken en de kans op het zien van de hele Big Five is echt aanwezig!

Het WK voetbal 2010 in Durban

Ook Durban wordt bezocht door de voetbalkaravaan van het WK 2010 en Oranje speelt er zijn tweede groepswedstrijd tegen Japan op 19 juni in het Moses Mabhida stadion. Ben je er ook bij, geniet dan ook van al het andere buiten voetbal wat Durban je te bieden heeft!

Lees verder

© 2010 - 2020 Annika_schrijft, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop op vakantie met sterke euro'sGoedkoop op vakantie met sterke euro'sVeel vakantiegangers zullen profiteren van de heftige koersschommelingen die de euro heeft doorgemaakt. In veel landen i…
Vakantie in NiceVakantie in NiceNice is de mooiste stad in Zuid-Frankrijk, lees hier wat Nice zo bijzonder maakt. Hier kun je vinden wat je in Nice kunt…
Zuid-Afrika, steden, strand en wildparkenZuid-Afrika, steden, strand en wildparkenZuid-Afrika wordt ook wel ‘Rainbow Country’ genoemd. Het moge duidelijk zijn dat dit komt omdat er zoveel bevolkingsgroe…

Bezienswaardigheden in VancouverBezienswaardigheden in VancouverVancouver is een stad in het westen van Canada met circa 600.000 inwoners, waarvan vele immigranten uit alle delen van d…
Kaapstad, van VOC-haven tot populaire vakantiebestemmingKaapstad, van VOC-haven tot populaire vakantiebestemmingKaapstad is wel dé stad in Zuid-Afrika die bol staat van de toeristische attracties. Of je het nu zoekt op het gebied va…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Durban, bruisende smeltkroes met veel zon, zee en strand"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annika_schrijft
Laatste update: 16-12-2019
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Special: Steden Zuid-Afrika
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!