Goedkope vakantie in Canada

Goedkope vakantie in Canada Canada is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke en goedkope vakantie. Canada is een dunbevolkt land met schitterende natuur, uitstekend onderhouden wegen, prachtige steden en vriendelijke mensen. Een prettige bijkomstigheid is dat de prijzen van bijvoorbeeld autohuur, hotels, restaurants, benzine en boodschappen over het algemeen een stuk lager liggen dan in Nederland. Canada is na Rusland het grootste land ter wereld, waardoor het onmogelijk is om in één vakantie het hele land te zien. Bovendien is het noorden van Canada door het extreme klimaat letterlijk bijna niet bereikbaar voor de gemiddelde toerist. Als je vakantie wilt vieren in Canada, zul je dus moeten beginnen met een keuze: in welk gedeelte van Canada boek ik mijn vakantie?

Vakantie in het westen van Canada

Het westen van Canada is, zeker vanwege de aandacht voor de Olympische Spelen in Vancouver, toeristisch gezien het populairste gedeelte van Canada. De meest westelijke provincie van Canada is British Columbia. Vancouver is de grootste stad van deze provincie, die ruim 4 miljoen inwoners heeft en meer dan 20 keer zo groot als Nederland is. Niet te missen in British Columbia zijn de 7 nationale parken, de Rocky Mountains en de zee bij Vancouver Island, waar je geweldige walvissafari’s kunt maken (met name orka’s, grijze walvissen en bultruggen).

Vakantie in het oosten van Canada

Het oosten van Canada bestaat uit de grotere provincies Ontario en Québec en de kleinere provincies New Brunswick, Nova Scotia en Newfoundland and Labrador. In het zuidelijke gedeelte van Ontario en Québec, vlakbij de grens met de Verenigde Staten, liggen de grootste steden van Canada: Toronto, de hoofdstad Ottawa, Montréal en Québec. Alleen al in de provincie Ontario woont bijna 40% van alle Canadezen.

Met een vakantie in het oosten van Canada kun je natuur combineren met cultuur. Bovendien kun je gemakkelijk een uitstapje maken naar een van de de noord-oostelijke staten van de VS. Highlights in het oosten van Canada zijn o.a. de Niagara Watervallen, de schitterende rotskusten van Nova Scotia en de binnensteden van de Franstalige steden Montréal en Québec. Net als in het westen van Canada vind je in Ontario, Québec en Nova Scotia prachtige Nationale Parken met uitgezette fietsroutes en wandelroutes.

Autorijden in Canada

Omdat Canada zo ontzettend groot en dunbevolkt is, liggen steden en bezienswaardigheden vaak ver van elkaar verwijderd. Bovendien is het openbaar vervoer in Canada veel beperkter dan in West-Europa. Kortom, om buiten de grote steden veel te zien tijdens je vakantie in Canada, heb je een auto nodig. Auto rijden in Canada is heerlijk, want de wegen zijn zeer goed onderhouden, voor Nederlandse begrippen uitgestorven en overal zijn voldoende en zeer ruime parkeerplekken te vinden. Over het algemeen is het vooraf online reserveren van een huurauto in Canada goedkoper dan ter plekke een auto huren.

Vliegtickets naar Canada

Vanaf Schiphol kun je rechtstreeks of met een overstap vliegen naar verschillende Canadese steden zoals Toronto, Montreal, Calgary en Vancouver. De vluchten naar Oost-Canada zijn korter en vaak goedkoper dan naar West-Canada. Het tijdsverschil tussen Nederland en Canada verschilt van 4,5 uur met Newfoundland tot 9 uur met British Columbia.

Wat is de beste periode voor een vakantie naar Canada?

Met name Oost- en Centraal-Canada heeft een uitgesproken landklimaat, met koude winters en warme zomers. Het gebied rond Vancouver heeft een milder klimaat. De beste reistijd hangt deels van het soort vakantie af. Wil je wandelen en steden bezoeken, dan is mei tot en met oktober de beste tijd. In de winter kun je in veel gebieden in Canada fantastisch skiën. Om de walvissen en orka’s te zien bij Vancouver Island, is april tot oktober de beste tijd. Kortom: elke maand van het jaar is geschikt voor een onvergetelijke en goedkope vakantie in Canada!
© 2010 - 2024 Michielonline, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Canada: stedentrip naar TorontoCanada: stedentrip naar TorontoToronto is een aantrekkelijke stad om voor een aantal dagen te bezoeken tijdens een stedentrip. Het is de grootste stad…
Goedkoop op vakantie met handige bespaartips en budgettipsGoedkoop op vakantie met handige bespaartips en budgettipsTen tijde van de economische crisis worden we gedwongen om steeds meer te besparen en dat geldt ook voor het besparen op…
Vakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierVakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierEen vakantie kunt u zo duur maken als u zelf wenst. Twee weken op vakantie in het hoogseizoen is echter kostbaar. Sommig…
Vakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieVakantiebank. Voorwaarden en informatie voor gratis vakantieDe vakantiebank is speciaal in het leven geroepen voor mensen die nooit op vakantie kunnen. Stichting Vakantiebank biedt…

Thema Feesten in de Serrania de Ronda (Zuid-Spanje)De gewoonten en tradities in de Serrania de Ronda (Andalusie) zijn een weerspiegeling van hoe het leven er daar uitziet.…
Valle del Genal (Zuid-Spanje)De Genal Vallei omvat, Algatocín, Alpandeire, Atajate, Benadolid, Benalauría, Benarrabá, Cartajima, Faraján, Gaucín, Gen…
Michielonline (80 artikelen)
Laatste update: 01-08-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.