Goedkoop op vakantie met handige bespaartips en budgettips

Goedkoop op vakantie met handige bespaartips en budgettips Ten tijde van de economische crisis worden we gedwongen om steeds meer te besparen en dat geldt ook voor het besparen op de vakantie. Echter worden de begrippen besparen en schrappen vaak verward. Dit is jammer, want in vele gevallen is dit niet nodig. Met een beetje speurwerk, creativiteit en handige budgettips is het mogelijk om soms wel honderden euro's te besparen op je vakantie terwijl je evenveel plezier en ontspanning zult ervaren.

Boek je vakantie niet in het weekend

Een vakantie boeken is iets wat je niet zomaar even doet. Vaak gaat het boeken van een vakantie gepaard met het uitgeven van grote geld bedragen en daar denk je goed over na. Niet gek is het dus dat de meeste vakanties in het weekend worden geboekt, omdat de gemiddelde Nederlander dan de meeste tijd heeft.
Reisorganisaties zijn zich er goed van bewust dat de meeste vakanties in het weekend geboekt worden en dat mensen in het weekend makkelijker geld uitgeven. De prijzen van de meeste vakanties en aanbiedingen worden dan ook in het weekend aangepast en zullen dan hoger liggen dan op een door de weekse dag. Wanneer je, je vakantie gaat boeken op bijvoorbeeld dinsdag ochtend dan zul je in vele gevallen goedkoper uit zijn.

Kies voor lastminute

Doe het dit jaar eens anders en ga niet al maanden van te voren je vakantiebestemming bepalen. Het plannen van je vakantiedagen moet vaak al maanden van te voren en heb je door je werk niet altijd in de hand. Het kiezen van jouw vakantiebestemming echter wel. Ga in de veertien dagen voor je vakantie eens op zoek naar een leuke lastminute en je zult vast een bestemming van je dromen vinden. Vergelijk verschillende lastminutes eens met elkaar en vergeet ook zeker het reisbureau daarbij niet. Je zult dan ook een lastminute vakantie nog veel kunnen besparen.

Veilingsites

Er zijn steeds meer veilingsites online waar voor spotprijzen vakanties worden geveild. Vooral wanneer de reisdatum nog maar enkele dagen voor ons ligt gaan de vakanties er vaak voor erg weinig geld uit. Echter schuilen er grote risico's achter het bieden op deze vakanties. Deze risico's zitten hem niet eens zozeer in de veiligheid van de site, maar in je eigen gedrag. Het bieden kan verslavend werken en vaak is er geen maximumbedrag afgesproken, waardoor er soms bedragen geboden worden die ver boven de oorspronkelijke prijs liggen.
Wanneer je gaat speuren en naar een goedkope vakantie en terecht komt op een veilingsite, maak dan duidelijke afspraken met je zelf. Wanneer dat lukt zul je op deze sites zeker slagen.

Enkele veilingsites zijn:

  • www.hotelkamerveilingen.nl
  • www.vakantieveilingen.nl
  • www.ticketveilingen.nl

Ruil je huis

Een goedkope manier van op vakantie gaan is het ruilen van je woning. Wanneer je deelneemt aan een woningruil, ruil je, je eigen huis tijdens de vakantieperiode met die van een ander. Dit kan een woning in Nederland betreffen, maar ook in het buitenland zoals bijvoorbeeld in Canada. Wanneer je kiest voor woningruil heb je dus geen verblijfskosten en staat je woning niet onbeheerd leeg. Doordat je geen verblijfskosten hebt tijdens je vakantie is je grootste lastenpost al weg gevallen. Nu zijn het vooral de reiskosten en de kosten voor het eten die een vakantie duur kunnen maken, maar zeg nou zelf eten moet je ook wanneer je gewoon thuis was gebleven.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geen lening afsluiten voor een vakantieGeen lening afsluiten voor een vakantieIn de zomer een paar weekjes naar de zon, of in de winter op wintersport, kunt u echt aan toe zijn. Het kost u veel geld…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Vakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierVakantie - één jaar sparen voor twee weken plezierEen vakantie kunt u zo duur maken als u zelf wenst. Twee weken op vakantie in het hoogseizoen is echter kostbaar. Sommig…
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…

Air Miles, wie spaart ze nog?Air Miles, wie spaart ze nog?Het is een tijd lang een rage geweest. Iedereen spaarde Air Miles. Mensen droomden van verre reizen met het vliegtuig, m…
Paspoort kind 2021 aanvragenPaspoort kind 2021 aanvragenEen nieuw paspoort aanvragen in 2021? De bijschrijving van een kind in uw paspoort als ouders is niet meer geldig. De va…
Bronnen en referenties
  • www.ad.nl
  • www.vakantieveilingen.nl
  • www.intervac-homeechange.com
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Gepubliceerd: 18-03-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.