Goedkoop op vakantie: Goedkope stedentrip Maastricht

Goedkoop op vakantie: Goedkope stedentrip Maastricht Tijdens de vakantieperiode lijkt het soms dat heel Nederland op vakantie is. Toch is het tegenwoordig helemaal niet meer zo gewoon dat iedereen op vakantie gaat. Voor vele gezinnen lijkt op vakantie of het boeken van een stedentrip in deze financieel moeilijke tijd onhaalbaar. Het vakantiegeld wordt besteed om schulden af te lossen of extra kleding aan te schaffen, maar vakantie nee daarvoor is geen geld. Toch hoeft een vakantie of stedentrip niet altijd duur te zijn. Zoals hier in Maastricht.

Goedkope stedentrip Maastricht

Leven met een klein budget is soms lastig. Toch is er heel veel haalbaar met een minimum inkomen. Ook een goedkopen, maar leuke stedentrip is zeker ook met een klein budget haalbaar. Leven met een klein budget is een leven waarbij veel creativiteit en speurwerk wordt gevraagd. Zo is dat ook bij een goedkope stedentrip niet anders. Ga goed voorbereid weg. Boek niet zomaar een hotel, maar kijk ook eens naar andere mogelijkheden zoals een bed and breakfast. Hou ook de aanbiedingen en last minutes goed in de gaten. Trap niet zomaar in allerlei aanbiedingen, maar vergelijk eens goed de verschillende mogelijkheden.

Reisgidsen

Vaak worden er kapitalen besteed aan leuke, maar dure reisgidsen. Dat is jammer, want ook op internet is veel informatie te verkijgen. Ook een bijzoek aan het VVV kantoor lijkt soms ouderwets, maar leverd vaak veel leuke informatie op. Voor diegenen die toch echt een reisgids willen. Via het internet zijn er mogelijkheden om er een te downloaden en des gewenst uit te printen, maar ja dat kost wel de nodige inkt en papier.

Voor een gedownloade reisgids kun je kijken op: www.youropi.com

Goedkoop overnachten bij Bed and Breakfast Esperanto Dombo

Bed and Breakfast Esperanto Dombo ligt gelegen in het centrum van Maastricht op nog geen 5 minuten vanaf het Vrijthof en het O.L. Vrouwenplein. Het zeer gastvrije Bed and Breakfast Esperanto Dombo maakt het voor iedereen mogelijk om goedkoop te overnachten in Maasstricht. Daarmee is de basis voor je goedkope stedentrip naar Maasstricht al gelegd. Voor een overnachting met twee personen betaalt je €50.00 inclusief een uitgebreid onbijt. Deze prijs is het hele jaar geldig en niet seizoens gebonden.

Adres gegevens

Bed and Breakfast Esperanto Dombo
Lenculenstraat 11
6211KP Maastricht
Tel: 06-53446341

Goedkoop eten in Maastricht

Goedkoop en lekker eten, gaat in Maastricht zeker samen. Zo vonden wij enkele eetgelegenheden in Maastricht waar je heerlijk en goedkoop kunt eten.
Adres:
Tongersestraat 3
6211 Maasstricht

Ma van Sloun

Ma van Sloun is al ruim 60 jaar een begrip in Maastricht. Het restaurant dat zich vlak na de Tweede Wereld Oorlog in Maastricht vestigde was destijds zo geliefd, dat men buiten op straat in de rij wachtte om maar bij Ma van Sloun te kunnen eten. Nu anno 2011 is Ma van Sloun nog steeds een prima eetgelegenheid voor alle lagen van de bevolking.
De menukaart bied voor elk wat wils en zeker als je goedkoop wilt eten. Ma van Sloun bied namelijk dagschotels en slounspecialiteiten aan vanaf €6,50. Ook een dessert is bij Ma van Sloun een aanrader. Zo heb je al een Sorbet Limoen voor €3

La Place

Bij La Place in Maastricht kun je goedkoop en lekker eten. Zo vindt je daar een 3-gangen weekmenu voor maar 10 €
Adres:
Entre-Deux Helmstraat 9
6211 TA Maastricht

Pieke Potloed

Zeer gastvrij en typisch Maastrichts is Bar-Bristo Pieke Potloed. Een aanrader voor iedereen die een stedentrip naar Maastricht maakt.
Adres:
Sporenstraat 5
Maastricht

Gratis en goedkope uit tips Maastricht

Gratis Stadswandeling

De Historische stad Maastricht leent zich goed voor één of meerdere mooie wandelingen. Wandelen is dan ook met uitstek de manier om de omgeving te verkennen. Op de website www.wandeleninmaastricht.nl staan vele leuke wandelingen die je zo kunt uitprinten. Zo vindt je op de site een gevelsteenwandeling, een vestingwandeling, d'Artagnawandeling.

Naast deze gratis wandelingen zijn er ook enkele wandelingen die je voor 1€ á 2€ kunt aanschaffen. Zo is er de Ceramique wandeling in gedrukte versie met mooie foto's. Deze is te koop bij voor 2€ in het Centre Ceramique of de VVV. Naast deze wandeling is bij de VVV nog een mooie gedocumenteerde stadswandeling te verkrijgen voor 1€.

Museum kelder Derlon

Hotel Derlon in Maastricht is gebouwd bovenop Romeinse opgravingen uit de 2e, 3e en 4e eeuw gebouwd. Gelukkig zijn de vondsten bewaard gebleven en toegankelijk gemaakt voor publiek. In het gratis te bezoeken museum in de kelder van het hotel vindt je een deel van een plein, een waterput, een gedeelte van een pre-romeinse maaskeienweg en een poort. Vitrines tonen andere Romeinse vondsten en met panelen wordt je geïnformeerd over het archeologisch onderzoek.

Centre Céramique

Op het Plein 1992 vindt u het gratis te bezoeken Centre Ceramique. Een centre waar altijd wat te doen is. Zo kun je er tentoonstellingen bezichtingen, Een kopje koffie drinken en luisteren naar diverse concerten.

Rondvaart Maastricht

Rederij Stiphout organiseer met Amerikaanse schoolbussen rondritten door Maastricht en omgeving. Zo kun je op een comfortabele manier kennismaken met het historische deel van de stad, zoals de omwallingen, het statige stadhuis, de St. Pietersberg, maar ook met het Maastricht van nu met het bekende Bonnefantenmuseum. Na het ritje met de Amerikaanse schoolbus ga je verder per boot voor een schitterende rondvaart over de Maas.

Tarieven:
Rondrit Amerikaanse schoolbus €7
Rondrit Amerikaanse schoolbus + rondvaart €12,75

Prijsindicatie stedentrip Maastricht

De Informatie en prijsindicatie is gebasseerd op een stedentrip voor twee personen met één overnachting. Voor je vertrekt is het raadzaam meer informatie op te vragen bij de genoemde bedrijven.

Overnachting: Esperanto Dombo€50 euro
Diner: €36,25
Persoon 1: ( Ma van Sloun)
  • Voorgerrecht: Tomatensoep met room €2,75
  • Hoofdgerrecht: Dagschotel, geserveerd met salade en frites €6,50
  • Dessert: Banansplit €3,00
  • Dranken: 2 glazen witte wijn €2,50
Totaal: 17,25€


Persoon 2: ( Ma van Sloun)
  • Voorgerrecht: Groentesoep met balletjes €3,50
  • Vegatarische Hoofdgerrecht: In romige witte wijn-kruidensaus gestoofde Limburgse grotchampignons, geserveerd met salade en frites €8,50
  • Dessert: Sorbet Limone €3,00
  • Dranken: 2 cola €4,00
Totaal: 19,00€

Lunch dag 1bij Bar-Bistro Pieke Potloed: €13,26
Lunch dag 2 bij La Place: €12,25
Uitje 1: Stadswandeling €0
Uitje 2: Museum Kelder Derlon €0
Uitje 3: City Tour Maastricht + rondvaart €25,50
Totaal: €137,26

Wanneer je onderweg nog ergens een drankje besteld moet het nog haalbaar zijn om een leuk weekendje weg te beleven voor maximaal €150 euro, dus €75 per persoon.
© 2011 - 2024 Tekstschrijvert, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop op vakantie: Goedkope stedentrip BerlijnGoedkoop op vakantie: Goedkope stedentrip BerlijnBesparen en op vakantie, twee zaken die in eerste instantie niet samen lijken te gaan. Toch is er met een dosis creativi…
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Bronnen en referenties
  • www.wandeleninmaastricht.nl
  • www.cafevansloun.nl
Tekstschrijvert (367 artikelen)
Laatste update: 17-03-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.