Bangalore, een waar shoppingparadijs in India

Bangalore, een waar shoppingparadijs in India India wordt vaak in verband gebracht met slums, armoede, tempels, Bollywoodfilms, autoriksja’s en zo kan je nog een tijdje doorgaan met opsommen. Die zaken zijn ook wel prominent aanwezig maar in het midden van dit alles heb je een stad die eruit springt. Bangalore is the place to be om je terug in het westen te voelen en even te shoppen in zaken die je heel wat anders aanbieden dan kleurige sari’s, dhoti’s of longhi’s.

Heel wat merken aan een zacht prijsje

Shopping centra bieden je originele Lacoste, Hilfiger, Pepe Jeans, Esprit aan voor de helft van de prijs.

Je bent dan ook verbaasd wanneer je in deze stad waar IT-‘ers regeren, wandelt en het ene shopping centrum na het andere vindt. Wellicht omdat hier heel wat geld wordt verdiend, zijn hier nogal wat grote merken aanwezig. Zo kan je er Levis, Esprit, United colours of Benetton, Pepe Jeans, Hilfiger en tal van andere merken terugvinden in de verschillende shopping centra. Vooral in Garuda mall en Central zal je er je gading vinden. Het leuke van dit alles is dat die merken hun kwaliteitslabel behouden en de prijs heel wat lager ligt dan wat je ervoor zou betalen in het Westen.

Nieuwe merken worden gelanceerd!

Wat best wel fijn is aan Bangalore is dat je er ook tal van nieuwe merken kan vinden. Met mooie prints of een oogverblindende snit proberen ze je aandacht dan ook te trekken. Zo heb je Forever Now, French Connection, Van Heusen en Mango die minder aanwezig zijn in België of Nederland maar hier een ware revelatie zijn.

Forever Now, jonge en hippe kledij

Forever Now biedt een collectie aan voor de jonge, hippe stadsdame die weet wat ze wil. De prijzen liggen af en toe nogal hoog maar je krijgt wel kwaliteitsvolle kledij. Je kan er zowel casual als feestelijkere kledij vinden.

Van Heusen, pure klasse

Van Heusen is minder aanwezig in België of Nederland maar is in India sterk vertegenwoordigd. Het is een bedrijf die zich vooral bekend maakte nadat verschillende beroemde personen zoals Ronald Reagan, Anthony Quinn, Tony Curtis zich begonnen te vertonen met hemden van dit merk. Van Heusen werd eveneens de hofleverancier voor Queen Elizabeth in 1974. Vandaag richt dit merk zich tot 70 verschillende landen verspreid over 5 continenten en kan je vooral moeilijk weerstaan aan de tijdloze hemden en stijlvolle bloesjes. De kledij bevindt zich wel wat in de hogere prijsklasse maar wanneer je dezelfde zaken zou willen kopen in Engeland of Amerika liggen de prijzen hier toch 30 – 40 procent lager.

Mango, smaakvol

Mango is een Spaans bedrijf waar ooit Penélope Cruz voor heeft ontworpen. Het richt zich vooral tot stadsdames die houden van net iets anders. Ook dit merk behoort tot de hogere prijsklasse maar al bij al vallen de Indische prijzen mee.

UB City, een nieuw item in Bangalore’s shoppingparadijs

Het gebouw: één en al klasse

UB City by night / Bron: Ajith Chatie, Flickr (CC BY-2.0)UB City by night / Bron: Ajith Chatie, Flickr (CC BY-2.0)
UB City is een gebouw van 13 hectare groot en wel 93.000 vierkante meter. Het moderne complex torent dan ook uit tussen alle andere kantoren in de buurt van Lavelle Road en Vital Mallya Road, waar tal van multinationals te vinden zijn. Wanneer je na de security check het gebouw binnengaat waan je je in Italië. De plafonds hebben muurschilderingen van Italiaanse taferelen en het gebouw heeft binnenin een classicistische stijl. In dit complex vind je een hotel, gemanaged door Oakwood, een amfitheater, tal van heerlijke restaurantjes en uiteraard een shopping centrum met enkel luxe merken. Zo huisvest het merken zoals Louis Vuitton, Canali, Stella Mc Cartney, Paul Smith, Moschino, … Wanneer je dus naar Zuid-India gaat en je een bezoekje brengt aan Bangalore is deze plek de moeite waard.

Overal in de stad

Kenmerkend voor Bangalore is dat je verschillende winkels van hetzelfde merk overal ziet opduiken. Zo kun je Levis, Pepe Jeans, Esprit, Van Heusen, … aantreffen op diverse plaatsen in de stad. Omdat Bangalore een grote stad is, kan je vooral best een kijkje nemen in de volgende buurten: Richmond Road, M.G.Road, Brigade Road en Magrath Road.

When you come to Bangalore only one thing counts: shop until you drop!!

Lees verder

© 2009 - 2024 Pops, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe herken je een echte Louis Vuitton?Het designermerk Louis Vuitton is erg geliefd over de hele wereld. Veel vrouwen hebben er veel meer voor over dan hun ma…
Winkelen in MadridAls je een stedentrip maakt naar Madrid mag shoppen niet ontbreken op je lijstje. Naast de mooie bezienswaardigheden en…
Afvallen met Afrikaanse mango?Afvallen met Afrikaanse mango?Afrikaanse mango, of met de Engelse naam African mango, is een hype in de dieetwereld. Is het echt mogelijk om met de Af…
Mango, goed voor onder andere je huid en hartMango, goed voor onder andere je huid en hartGroenten en fruit leveren ons vitamines en zorgen ervoor dat ons lijf gezond blijft. Toch hebben bepaalde soorten fruit…

Bezienswaardigheden van KeulenAls je er een weekendje uit wilt kun je natuurlijk kiezen voor een leuke stad in je eigen land, maar, waarom niet naar o…
Lleida stad voor cultuurliefhebbers (Spanje)Lleida, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, in de autonome deelstaat Catalonië heeft heel wat te bieden. De reiz…
Bronnen en referenties
Pops (143 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.