Winkelen in Madrid

Als je een stedentrip maakt naar Madrid mag shoppen niet ontbreken op je lijstje. Naast de mooie bezienswaardigheden en verschillende musea heeft Madrid ontzettend veel winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. Madrid heeft veel bekende winkelstraten en daarnaast ook shopping centers waar je vooral in de zomer (met airconditioning) lekker kunt shoppen.

Belangrijkste winkelstraten in Madrid

Calle Gran Via

Kan ook wel als het hart van Madrid worden gezien. Naast de vele hotels, bioscopen en restaurants zijn er veel winkels te vinden. Je vindt er internationale ketens zoals: Lacoste, Levi’s en Nike. Verder is er een National Geographic store die onder andere boeken, magazines, outdoor kleding en dvd’s verkoopt. De bekende Spaanse winkels zoals Zara, Mango, Bershka, Stradivarius, Blanco, Oysho, Sfera, Cortefiel, Springfield, Lefties en Massimo Dutti zijn hier ook te vinden. Voor de elektronica geeks is de winkel FNAC leuk. Hier kun je allerlei elektronica kopen. Als je gek bent op Spaanse Jambon Serrano zijn er ook diverse winkels waar je dit kunt proeven en kunt kopen om naar huis mee te nemen. Schoenenliefhebbers (vrouwen én mannen) kunnen zich uitleven bij de Spaanse schoenenwinkel Ulanka. Tot slot heb je hier en daar toeristische shops met allerlei shirts, mokken, pennen, aanstekers etcetera met Madrid erop gedrukt.

Calle de Preciados

Dit is eigenlijk een soort zijstraat van Calle Gran Via. In deze straat zitten de Spaanse winkels, zoals Stradivarius en Mango. Het bekende Spaanse warenhuis El Corte Ingles vindt je verder hier. Dit warenhuis is te vergelijken met onze Nederlandse warenhuis De Bijenkorf. In El Corte Ingles kun je van alles kopen: van make-up tot elektronica. Ook kun je er tassen en kleding kopen. Daarnaast bevindt de Spaanse winkel Women’secret zich hier waarbij je leuke onderkleding kunt kopen, zoals pyjama’s, onderbroeken en beha’s.

Calle Fuencarral

Ook deze straat is een soort zijstraat van Calle Gran Via. Als je van schoenen houdt, kun je terecht bij de Spaanse schoenenwinkel Marypaz. Voor de sportievelingen is er een Puma store. Tot slot heb je ook in deze straat de Spaanse winkels, zoals Stradivarius, Mango, Blanco en Zara.

Puerta del Sol

Rond dit plein zijn er allerlei winkels te vinden. Ook winkels met lekkere Spaanse zoetigheden zoals Churros en allerlei cakejes. Die winkels zijn meestal erg druk, dus let goed op je portemonnee! Verder zit de Britse kledingwinkel Topshop hier. Daarnaast is er ook een Sephora winkel te vinden als je make-up wil kopen of parfum wil uitproberen.

Calle Jose Artega

Chanel / Bron: Relux, Flickr (CC BY-SA-2.0)Chanel / Bron: Relux, Flickr (CC BY-SA-2.0)
De winkelstraat voor mensen met een dikke portemonnee. Hier vindt je onder andere designermerken zoals Louis Vuitton, Christian Dior, Burberry, Hermes, Dolce & Gabbana, Chanel, Georgio Armani, Valentino en Kenzo.

Shopping centers

Madrid heeft veel shopping centers. In dit artikel worden de grootste shopping centers beschreven. Shopping centers zijn vaak aan de rand van de stad te vinden, maar je kunt je er vaak wel een hele dag vermaken.

Xanadu

In deze shopping center kun je niet alleen winkelen, maar genoeg andere activiteiten ondernemen. Zo kun je indoor skiën, karten en bowlen. Ook zijn er genoeg restaurants.

Plaza Norte 2

Hier vindt je winkels zoals Zara, Mango, Cortefiel en H&M. Ook zijn er genoeg restaurants en cafés.

Principe Pio

Was oorspronkelijk een station. Nu zijn er voornamelijk winkels gevestigd. Er zitten veel Spaanse winkels, zoals Zara, Pull & Bear en Mango. Ook minder bekende Spaanse winkels met kleding, cosmetica en hebbedingetjes.

Las Rozas Village

Dit is een outlet village met Spaanse merken, maar vooral veel internationale merken zoals Diesel, G-star, Levi’s, Tommy Hilfiger en Armani.

Overige plekken

Abercrombie & Fitch

Wie van het Amerikaanse casual merk A&F houdt, slaat een bezoekje aan de A&F winkel niet af. De winkel bevindt zich buiten de bekende winkelstraten, maar is wel gevestigd in een mooi gebouw. Het adres is: Plaza Marques De Salamanca, nr. 5.

Aldo

De Canadese schoenenwinkel kun je ook vinden in Madrid. Op dit moment zijn er twee vestigingen. Aldo verkoopt schoenen voor mannen en vrouwen. Daarnaast kun je er ook mooie handtassen en accessoires kopen. Je kunt een kijkje nemen op de website van Aldo voor de adressen: www.aldoshoes.com/us/stores/spain.

Zara Home Tegenwoordig zit er in Rotterdam een Zara Home, maar ben je nog nooit naar Zara Home geweest. Dan kun je in Madrid een bezoekje brengen aan de Zara Home. Deze winkel heeft mooie woonaccessoires, zoals kussens, kaarsen en servies. Je kunt een kijkje nemen op de website van Zara Home voor de adressen: www.zarahome.com.

Oordeel winkelen in Madrid

Madrid heeft zo te zien voor elk wat wils. Er zijn genoeg winkelgelegenheden en er worden allerlei soorten spullen verkocht. Daar komt nog eens bij dat de meeste winkels open zijn tot acht uur. De meeste warenhuizen zelfs tot 10 uur!

Lees verder

© 2013 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Overstappen op Madrid Barajas Airport: faciliteitenOverstappen op Madrid Barajas Airport: faciliteitenHet vliegveld Barajas in Madrid wordt door Nederlanders veel gebruikt, niet alleen voor een stedentrip Madrid maar ook o…
Het 'Santiago Bernabeú', kathedraal van het voetbalHet 'Santiago Bernabeú', kathedraal van het voetbalHet beroemde 'Santiago Bernabeú' stadion van Real Madrid, met een capaciteit voor 81.044 toeschouwers, wordt al meer dan…
La Liga (Spanje): alle kampioenen tot en met 2019-20La Liga (Spanje): alle kampioenen tot en met 2019-20In 1929 werd FC Barcelona gekroond tot eerste kampioen van de Spaanse competitie; La Liga. De grote concurrent van Barce…

Bezienswaardigheden in en nabij RovinjBezienswaardigheden in en nabij RovinjRovinj is een pittoresk havenstadje gelegen in het zuidelijke deel van het schiereiland Istrië, waar het ultieme vakanti…
Wandelen en mountainbiken op La PalmaWandelen en mountainbiken op La PalmaLa Isla Verde (het groene eiland). La Palma is een prachtig groen Canarisch eiland. Het eiland leent zich uitstekend voo…
Bronnen en referenties
Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 11-08-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.