Bezienswaardigheden van Keulen

Als je er een weekendje uit wilt kun je natuurlijk kiezen voor een leuke stad in je eigen land, maar, waarom niet naar onze oosterburen? Duitsland is een fantastisch land met mooie steden en daar is altijd wel iets te doen. Keulen is zo’n stad waar je eigenlijk wel eens moet zijn geweest. De stad wordt ook wel de Domstad genoemd en dat is niet voor niets. In het centrum staat namelijk een imposant bouwwerk. De grootste dom van heel Duitsland!

Keulen

Keulen ligt in het Ruhrgebied van Duitsland en is daar ook de grootste stad. Officieel heeft deze stad ongeveer een miljoen inwoners maar het centrum heeft zelf natuurlijk beduidend minder. Het openbaar vervoer is in Keulen heel erg goed geregeld. Je kunt naast de bussen gebruik maken van de tram, de metro en de trein. Haltes zijn overal door de stad verspreid en de kosten voor het vervoer zijn betaalbaar.

Keulen is een oude stad maar daar is niet zo heel erg veel van te zien. De stad is grotendeels verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit betekent dat er niet heel erg veel oude authentieke gebouwen staan in het centrum van de stad. Oude herenhuizen waar middeleeuwse gezellige straten en pleinen voor liggen zijn hier eigenlijk maar sporadisch te vinden. Wat je wel in Keulen vindt zijn flitsende winkels, moderne shoppingmalls en lange, brede winkelstraten. Als hoogtepunt staat er pal in het centrum een gigantische dom!

De Dom

De dom van Keulen kent een rijke historie. De vorm van de dom is gebaseerd op de Gotische kathedralen en dat is ook goed te zien. Heel voorspoedig is de bouw deze kathedraal niet gegaan. De bouw is begonnen in de 13de eeuw en uiteindelijk is de bouw zes eeuwen later pas afgerond. De nodige vernielingen en heropbouw perioden zijn deze dom ook niet gespaard gebleven.

Onder deze grote kathedraal bevindt zich een schatkamer met uiterst kostbare stukken. Je kunt, tegen een kleine betaling, deze schatkamer overdag bezoeken. Je vindt er vooral imposante gouden schatkisten en kostbare juwelen.

De dom kun je overdag gratis bezoeken. Veel toeristen zijn dan vaak ook te vinden in de dom.

Chocolademuseum

In Keulen vind je uiteraard ook verschillende musea. De meest populaire is waarschijnlijk het chocolademuseum in het centrum van Keulen. Dit museum is behoorlijk uniek en biedt een kijkje op de productieprocessen die zich afspelen bij het maken van chocolade. Ook heeft dit museum een collectie van verpakkingsmaterialen, advertentieborden en andere, aan chocolade gerelateerde producten. Niet te vergeten is de informatie die je krijgt over het kweken van cacaobonen, transport van cacaobonen en de historie van chocolade.

De dierentuin van Keulen

De dierentuin van Keulen, Kölner Zoo, is één van de mooiste dierentuinen in Duitsland. Het is een groot dierentuin net buiten het centrum maar makkelijk te bereiken met de auto of openbaar vervoer. Vrijwel alle dieren zijn hier vertegenwoordigd en met de in aanbouw van de nieuwe complexen wordt het allemaal nog completer.

De dierentuin legt grote nadruk op informatie en wetenschap. Naast de hoofdingang vind je een groot aquariumhuis waar heel erg veel verschillende vissen, reptielen en amfibieën zich vestigen. Voor liefhebbers van aquaria is deze dierentuin, en dan met name het aquariumhuis, een absolute must-go!

Een weekend weg

Keulen is absoluut de moeite waard voor een bezoek en biedt veel voor toeristen. De stad is groot en heeft genoeg winkels voor minimaal een dag winkelen. Helaas is de stad niet heel erg oud en mist daarom wat aan sfeer en gezelligheid. De dom in het midden van de stad maakt alles weer goed en je zult zeker overdonderd zijn van dit gigantisch bouwwerk.

Het chocolademuseum is leuk maar niet voor een hele dag. Voor een paar uren is dit zeker de moeite waard en je steekt er ook nog eens iets van op. Om je weekend af te sluiten kun je het beste de dierentuin van Keulen bezoeken.

Veel plezier!
© 2009 - 2020 Kropslavinken, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Goedkoop weekendje wegGoedkoop weekendje wegWanneer je een goedkoop weekendje weg wilt, kun je zeker op internet hele goede en goedkope aanbiedingen vinden. Afhanke…
Dierentuinen in Nordrhein Westfalen DuitslandOp zoek naar een leuk idee voor een uitstapje met kinderen voor een onvergetelijke dagtrip voor in de vakantie of weeken…
De Kerstmarkten in KeulenDe Kerstmarkten in KeulenIn Keulen zijn maar liefst zes verschillende kerstmarkten, leuk opgezet en aangekleed en een heerlijke sfeer. Maar in Ke…
Leuke ideeën voor ValentijnsdagValentijnsdag is elk jaar op 14 februari. Op deze dag kan je je geliefde wat extra aandacht of een cadeau geven. Natuurl…

Firenze, een stad vol kunst en architectuur!Firenze, een stad vol kunst en architectuur!Wanneer je door Firenze, ook Florence genoemd, wandelt adem je gewoon cultuur en geschiedenis in. Niet enkel vind je er…
Bangalore, een waar shoppingparadijs in IndiaBangalore, een waar shoppingparadijs in IndiaIndia wordt vaak in verband gebracht met slums, armoede, tempels, Bollywoodfilms, autoriksja’s en zo kan je nog een tijd…

Reageer op het artikel "Bezienswaardigheden van Keulen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Kropslavinken
Gepubliceerd: 17-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Schrijf mee!