Goedkoop weekendje weg

Goedkoop weekendje weg Wanneer je een goedkoop weekendje weg wilt, kun je zeker op internet hele goede en goedkope aanbiedingen vinden. Afhankelijk van het moment waarop je weg wilt, kun je zelfs voor heel weinig geld weg!

Wanneer wil je weg?

Voordat je weg gaat, bepaal je eerst een weekend of een aantal weekenden wanneer je weg zou willen. Hoe later je boekt, des te goedkoper de aanbiedingen. Dit geldt zowel voor reisbureaus als boeken via internet. Een goede site om een weekendje weg te boeken, is www.weekendjeweg.nl.

Zeker wanneer je op een zoekmachine de kreet “goedkoop weekendje weg” intikt, verschijnen er diverse websites met goede aanbiedingen, waaronder veel lastminutes zijn.

Waar wil je naar toe?

Hoe minder specifiek je bent in je voorkeur waar je naar toe wilt tijdens je weekendje weg, des te meer keuze je hebt in goedkope reisjes. Hotels en vakantiehuizen aan zee en in Limburg bijvoorbeeld zijn altijd zo volgeboekt, waardoor je daar niet snel een lastminute voor aan zal treffen. Maar ook het overige deel van Nederland is prachtig en vaak kun je op de meest onverwachte plekken de beste hoteltjes en de leukste vakantieparken vinden. Deze niet zo bekende plaatsen hebben zeker in het laagseizoen vaak niet alle huisjes of kamers vol, waardoor ze in de weken voor het betreffende weekend gaan stunten met de prijzen. Hoe langer je wacht, des te meer er van de prijs afgaat.

Bij Centerparcs en Landal is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een verrassingsweekend te boeken. Je weet dan niet waar je naar toe gaat, maar de prijs van een dergelijk weekend is verrassend laag. Natuurlijk kom je vaak uit in een vakantiepark wat niet volgeboekt is en wat minder toeristen trekt, maar dat kan juist prettig zijn omdat het dan niet zo druk is.

Hoe boek je?

Je kunt een weekendje weg via een reisbureau of via internet boeken. Zeker op internet is er op diverse websites een groot scala aan aanbod in vakantiehuisjes en hotelkamers te vinden. Het is zeker een aanrader om je te abonneren op diverse nieuwsbrieven van touroperators, hotelketens en vakantieparken. Je ontvangt dan gewoon in je emailbox steeds de recente aanbiedingen en lastminutes en soms zelfs aanbiedingen die niet op internet te vinden zijn! Zeker in deze tijden van economische recessie wordt er op allerlei manieren gestunt met aanbiedingen.

Aanbiedingen

Tegenwoordig zijn er overal aanbiedingen te vinden voor goedkope weekendjes weg. Zo zijn er drogisterijketens die eens in de zoveel tijd een aanbieding hebben om voor € 10,= of € 25,= een tegoedbon voor een hotelovernachting in Nederland te kopen. Je moet dan deze bon binnen een jaar besteden. Vaak komen er dan nog wel de kosten van een ontbijt bij, maar dat weegt niet op tegen de reguliere prijs van een hotelovernachting inclusief ontbijt.

Ook in diverse magazines, weekbladen en tv-gidsen zijn aanbiedingen voor goedkope weekendjes weg te vinden. Vaak zorgen deze bladen voor een aantrekkelijke actie of korting op een weekend weg voor hun lezers. Je kunt zo’n weekblad of tv-gids natuurlijk ook eenmalig in de winkel kopen, vaak is het namelijk zo dat dit terugkerende aanbiedingen zijn.

Echt goedkoop

Wanneer je echt heel goedkoop weg wilt en het aandurft, kun je ook nog meebieden op www.hotelkamerveiling.nl. Hier worden door diverse hotelketens hotelkamers geveild voor een of meerdere nachten. Vooral ’s avonds en in het weekend kun je op een goede manier je slag slaan, omdat het dan absoluut niet druk is op deze site.
© 2009 - 2022 Julia78, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…
Goedkoop op vakantie, dagje uit of een weekendje wegGoedkoop op vakantie, dagje uit of een weekendje wegVoor iedereen is het leuk om af en toe weg te gaan. Of dat nou lang of kort maakt eigenlijk niet veel uit. Het gevoel om…
Goedkoop overnachten op vakantieGoedkoop overnachten op vakantieGa jij op vakantie? Dan weet je vast wel dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Het is niet goedkoop om een paar…
Goedkoop op Wintersport in PolenGoedkoop op Wintersport in PolenWintersport is vaak niet goedkoop. Vooral als je naar de landen gaat die bekend staan om de wintersport. Toch zijn er go…

Waddeneilanden, de Waddenzee en vakantieWaddeneilanden, de Waddenzee en vakantieDe Waddeneilanden is een eilandengebied langs de kust van drie landen: Nederland, Duitsland en Denemarken. Tussen de Wad…
Goedkoop naar een bungalowparkGoedkoop naar een bungalowparkWanneer je een weekend of voor een langere periode een vakantiebungalow wilt huren, kun je terecht bij een aantal grote…
Julia78 (28 artikelen)
Gepubliceerd: 06-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Binnenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.