Goedkoop op vakantie, dagje uit of een weekendje weg

Goedkoop op vakantie, dagje uit of een weekendje weg Voor iedereen is het leuk om af en toe weg te gaan. Of dat nou lang of kort maakt eigenlijk niet veel uit. Het gevoel om 'weg' te zijn doet al genoeg. Juist nu, ten tijde van de crisis en de problemen voor veel mensen, is het heerlijk om er even uit te gaan. Het kan, en het kan goedkoop!

Goedkope vakantie

Een goedkope vakantie valt op diverse manieren te realiseren. Het beste is nog altijd gewoon je vakantie opnemen bij je werkgever en twee dagen voor vertrek gaan zoeken op internet naar een geschikte last-minute. Hiermee spaar je vaak honderden euro's uit! Er bestaan ook vroegboekkorting. Dat is ook zeker leuk en voordelig. Als je er geen moeite mee hebt om heel vroeg te beslissen waar je over een jaar heen wilt is het interessant.

Of het vliegtuig of de auto goedkoper is is altijd maar weer de vraag. Het hangt helemaal af van de soort reis die je boekt. Het is altijd verstandig om (indien dat kan) als je boekt ook te kijken naar wat het zou kosten als je met de auto zou gaan i.p.v het vliegtuig. Soms scheelt het, soms niet. Houdt er wel rekening mee dat je in het vliegtuig geen tolwegen en benzine hebt en met de auto geen luchthavenbelasting. Om tot een eerlijke vergelijking te komen moet je dat soort dingen er ook allemaal bij op tellen.

Ter plaatse goedkoop

Stel je nou voor dat je heerlijk goedkoop op vakantie kunt gaan. Geweldig toch? De kunst is alleen wel om het ter plekke ook goedkoop te houden:
  • Laat je geen huurauto aansmeren als je toch iedere dag die 100 meter naar het strand kunt lopen, neem alleen een huurauto als je die echt gaat gebruiken om de omgeving te verkennen
  • Laat je ook geen excursies aansmeren. Vaak kun je daar beter zelf heen rijden of er met de lijnbus heen gaan en ter plekke een gids vragen of een informatie folder lezen
  • Ga niet iedere avond uit eten. Hoe goedkoop het allemaal ook lijkt, aan het eind van de vakantie ben je toch honderden euro's armer als je iedere dag de plaatselijke horeca sponsort. Zelf koken en vanaf je balkon de zonsondergang zien tijdens het eten is ook een geweldig vakantiegevoel!
  • Koop niet teveel rommel. Iedereen koopt altijd van die souvenirs die ze thuis in een doos op zolder gooien. Dat is ook zonde van het geld, koop alleen datgene wat je echt heel mooi vindt en waarvan je je gelijk kunt bedenken waar je het neer gaat zetten of ophangen.

Een weekend weg

Het is heerlijk om er af en toe even twee of drie dagen uit te zijn. Heerlijk, bijtanken! Dit is ook mogelijk voor mensen met een minder gevulde portemonnee. In het geval van een weekeind weg geldt vaak: hoe verder hoe duurder. Als je met het vliegtuig gaat ben je altijd meer kwijt voor zo'n korte periode. Tenzij je een hele mooi last-minute kunt regelen. Het kan nooit kwaad om op internet te kijken.

Het voordeligste is om lekker in eigen land te blijven, of naar de buurlanden te gaan die met de auto bereikbaar zijn. En dan zijn er zat leuke plekjes waar je heen kunt. Wie op internet zoekt onder termen als: 'goedkoop hotel' komt op hele leuke sites terecht de inderdaad goedkope hotels aanbieden. Zo kun je van te voren al wat boeken, en heb je dus de zekerheid van een slaapplaats. Als je een weekend weg gaat zul je toch weinig tijd doorbrengen op de hotel kamer. Houdt het dus simpel met een schoon bed en een schone badkamer. Hoe meer luxe, hoe duurder.

Ook met de trein kan men vaak goedkoop weg. Al dan niet in combinatie met een hotel. Bekijk de sites van de spoorwegen maar eens, vaak hele leuke last-minutes!

Dagje uit

Veel mensen betalen nog steeds teveel voor hun dagje uit. Ze gaan ergens heen en betalen de entreeprijs. Wie van tevoren de moeite neemt op internet te zoeken onder 'goedkoop dagje uit' zal diverse sites aantreffen die kortingsbonnen geven, een persoon gratis naar binnen laten gaan of andere leuke aanbiedingen hebben. Vaak is het een kwestie van je aanmelden bij zo'n site, en je krijgt regelmatig leuke bonnen toegestuurd over de e-mail. Dan heb je wel altijd een bon e.d in huis om eens spontaan een dagje weg te gaan!

Lees verder

© 2009 - 2024 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…
Goedkoop overnachten op vakantieGoedkoop overnachten op vakantieGa jij op vakantie? Dan weet je vast wel dat de kosten soms behoorlijk kunnen oplopen. Het is niet goedkoop om een paar…
Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?Vakantie: hoe een goedkope hotelkamer boeken?In het vooruitzicht van een deugddoende vakantie is iedereen op zoek naar een goedkope vakantie zonder al teveel aan com…
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
De Blauwe vlag eco label voor stranden en jachthavensWie het milieu hoog in het vaandel heeft staan, kan ervoor kiezen om een strand te bezoeken met een Blauwe Vlag. Ook jac…
Zelda (74 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.