InfoNu.nl > Reizen en Recreatie > Wintersport > Goedkoop op Wintersport in Polen

Goedkoop op Wintersport in Polen

Goedkoop op Wintersport in Polen Wintersport is vaak niet goedkoop. Vooral als je naar de landen gaat die bekend staan om de wintersport. Toch zijn er goede alternatieven voor deze dure landen. Een voorbeeld hiervan is Polen. In Polen zijn de prijzen laag, waardoor je voor het zelfde geld langer op vakantie kunt.

De ligging

In het zuiden van Polen ligt het wintersportgebied van polen. Het gebied maakt deel uit van het Tatra gebergte. Vergeleken met landen zoals Oostenrijk en Zwitserland is dit gebied maar een klein wintersport gebied. Toch zal iedere skiër en snowboarder het er na zijn zin hebben. Dit komt vooral omdat het in Polen nog niet zo druk is, waardoor je veel ruimte hebt. Daarnaast heb je ook veel geld over om dingen naast de wintersport te doen. Het wintersportgebied bied in de zomer ook de mogelijkheid om te skien. Ze hebben namelijk een kunstbaan en deze is het hele jaar door open.

Zakopane

Het wintersportgebied ligt aan het stadje Zakopane. Hier kun je na het sporten of wandelen uitstekend terecht. Zakopane heeft ook voldoende te bezichtigen om er een dag door te brengen. Je kun er goed eten, voor erg lage prijzen. De overnachtingen zijn er redelijk goedkoop, maar als je buiten Zakopane kijkt zijn er goedkopere slaapplaatsen te vinden.

Goedkope overnachtingen

Waar je ook voor kiest (van hotel tot jeugdherberg), in Polen zijn er genoeg mogelijkheden om goedkoop te overnachten. Als je echt goedkoop wilt overnachten moet je bij de kamers van de particulieren zijn. Deze zijn vanaf 10 euro per nacht beschikbaar. Hierbij heb je een kleine, maar sfeervolle kamer. De hotels zonder sterren zijn ook erg goed als je kijkt naar de kwaliteit die ze bieden voor de prijs. De prijzen in de wat grotere steden zijn wat hoger dan in de dorpjes. Je kunt er dus voor kiezen om bijvoorbeeld net buiten Zakopane te gaan zitten. Zo zit je dicht bij alle activiteiten en toch goedkoop. Het beste kun je gewoon even rond kijken, zodat je een keuze kunt maken die het beste bij jouw past. Meestal zijn er meer als genoeg kamers vrij. Alleen als je met een wat grotere groep gaat is het handiger om te reserveren.

Ski resorts: Goedkoop en Goed

Er zijn veel goede resorts in Polen. Ze verschillen opzich niet zo heel veel van mekaar. Er zijn wel kleine verschillen. De een richt zich iets meer op grote groepen, de ander weer op familieís. Ze liggen qua prijzen niet zo ver van elkaar af, waardoor het niet heel veel uit maakt welke je kiest.

Goedkope Ski / Snowboard uitrusting

Het is verstandig om goede skiís te huren. In Polen kun je voor weinig geld goede skiís huren, maar let wel op de kwaliteit van de skiís. Er wordt nog veel oud spul aangeboden, waarmee je gegarandeerd een minder leuke vakantie hebt dan met misschien wat duurder spul. Veel dingen kun je ook al in Nederland huren of aanschaffen. Het voordeel van het huren in Nederland is dat je geen tijd kwijt bent met het huren en terug brengen van spullen. Dit levert in de praktijd vaak een dag minder skiën op.
© 2008 - 2019 Dribbel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Skiën of snowboarden; diversiteit in blessuresSkiën of snowboarden; diversiteit in blessuresSkiën en snowboarden, beide populaire wintersporten. Het verschil tussen beide sporten is duidelijk, skiers staan op twe…
Goedkoop op Wintersport in Alta Badia, ItalieGoedkoop op Wintersport in Alta Badia, ItalieSteeds meer mensen kiezen voor een betaalbare wintersport. Hier vind je een aantal handige tips om de wintersport zo goe…
Goedkoop op Wintersport in AndorraGoedkoop op Wintersport in AndorraWie goedkoop op wintersport wil kan ervoor kiezen om naar Andorra te gaan. De prijzen zijn in Andorra erg laag, waardoor…
Goedkoop op Wintersport in Paganella, ItalieGoedkoop op Wintersport in Paganella, ItaliePaganella is een van de mooiste skigebieden van heel Italië. Dit is vooral te danken aan de mooie natuurlijke omgeving w…

Reageer op het artikel "Goedkoop op Wintersport in Polen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dribbel
Gepubliceerd: 11-09-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Schrijf mee!