Op wintersport met uw hond

Steeds meer mensen nemen hun hond mee op wintersport. Veel mensen laten hun hond echter thuis omdat ze te veel problemen verwachten. In de praktijk blijken deze “problemen” bijna niets voor te stellen. Laat ook uw hond deel uit maken van een fantastische wintersportvakantie, dus neem uw hond mee.

Mogelijkheden

Ondanks dat de beperkingen met een hond de afgelopen tijd in de wintersportgebieden flink zijn afgenomen, zijn er nog wel enkele beperkingen. Het is verstandig om eerst bij een wintersportgebied na te gaan of ze honden toelaten. Dit worden er steeds meer, maar er zijn er nog die dit liever niet hebben. Vaak is het niet toegestaan om uw hond mee te nemen in de lift. Ook hier zijn er weer uitzonderingen. Uw hond kunnen meenemen is natuurlijk wel een erg groot voordeel als een lekker afdaling wilt wandelen, maar geen zin hebt om eerst helemaal naar boven te lopen. Vraag dus eerste informatie aan bij het skigebied over dit soort dingen, zodat u van te voren weet wat u wel en niet kan doen.

Speciale reizen met hond

Er worden zelfs speciale speciale wintersport reizen voor vakantiegangers met hond aangeboden. Deze reizen zijn speciaal bedoelt voor een wintersportvakantie met uw hond. Bij zo’n reis is vaak alles voor uw hond al geregeld en hoeft zich daar geen zorgen meer over te maken.

Landen

In het ene land zijn ze wat soepeler tegenover honden dan in andere landen. Zo is Frankrijk een land waar je goed terecht kunt met je hond. Hier zijn veel dingen duidelijk aangegeven en zijn er veel mogelijkheden. Het nadeel in Frankrijk is wel dat het in veel gebieden erg druk is, vooral in het hoogseizoen. Als u liever een wat rustigere vakantie wilt moet u misschien richting landen als Polen en Tsjechie gaan kijken. Het grote voordeel naast de rustigere omgeving is vooral de prijs. Dit scheelt vaak een aanzienlijk bedrag, waardoor u voor het zelfde geld langer op vakantie kunt.

Activiteiten

Omdat het meenemen van een hond naar een skivakantie redelijk nieuw is komen er ieder jaar weer nieuwe activiteiten bij voor vakantiegangers met hond. De al eerder genoemde reizen zijn hier een voorbeeld van.

Belangrijke dingen om op te zoeken

Er zijn een aantal dingen die u zeker moet uitzoeken en regelen voordat u op wintersport gaat met uw hond. Vaak is er een verklaring nodig dat er niets met uw hond aan de hand is. Daarnaast is het makkelijk om uit te zoeken of honden over het algemeen in bijvoorbeeld restaurants worden toegelaten, dit verschil per land. Daarnaast is het handig om bepaalde regels te weten zoals: wanneer mag de hond los, enz.

Poep

Wees er op voorbereid dat uw hond per ongeluk een keer een behoefte doet op een plek waar dit niet is toegestaan en ruim dit op. Veel mensen storen zicht aan hondenpoep en in de meeste landen bent u ook verplicht om het op te ruimen.
© 2008 - 2024 Dribbel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een hondje nemenEen hondje nemenWaar vind ik een hond?Waar moet ik op letten als ik een hondje in huis neem? Wat heeft een hondje nodig? Kijk hier en le…
Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wintersportverzekering (wintersport reisverzekering)Wanneer je op wintersport gaat, is een wintersportverzekering geen overbodige luxe, met name de wintersport reisverzeker…
Wintersport voor de eerste keerWintersport voor de eerste keerVelen dromen jaarlijks van een witte kerst maar dat komt niet zo vaak voor. Een groot aantal Nederlanders is daar echter…
Wintersportvakantie met kinderen; is dat leuk?Toen ik klein was kregen mijn ouders al de vraag: "Heb je nou zelf wel wat aan je skivakantie met je kinderen erbij?" En…

Goedkoop op Wintersport in PolenGoedkoop op Wintersport in PolenWintersport is vaak niet goedkoop. Vooral als je naar de landen gaat die bekend staan om de wintersport. Toch zijn er go…
Goedkoop op Wintersport in Paganella, ItaliëGoedkoop op Wintersport in Paganella, ItaliëPaganella is een van de mooiste skigebieden van heel Italië. Dit is vooral te danken aan de mooie natuurlijke omgeving w…
Dribbel (56 artikelen)
Gepubliceerd: 10-09-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.