Een stedentrip naar Singapore

Singapore is het kleinste land van Zuidoost-Azië, het is tevens ook een stad. Het is een van de welvarendste landen ter wereld en heeft de drukste haven ter wereld. In Singapore wonen ruim vijf miljoen mensen, het is het op twee na dichtstbevolkte land ter wereld.

Singapore


Klimaat

Singapore ligt op slechts 1,5 graden ten noorden van de evenaar, het weer is er meestal zonnig. Singapore heeft een tropisch regenwoudklimaat. Regen valt er bijna het hele jaar door, de meeste regen valt echter in de periode van november tot en met januari. De gemiddelde temperatuur in Singapore is 30 graden. Het is er ís nachts meestal ook nog erg warm. Je kunt het hele jaar door naar Singapore reizen, omdat de temperatuur er bijna altijd lekker is.

De reis naar Singapore

Singapore ligt ruim tienduizend kilometer van Nederland verwijderd. Deze afstand kun je niet gemakkelijk met de auto overbruggen. Vrijwel iedereen vanuit Nederland gaat daarom met het vliegtuig naar Singapore. Singapore is ongeveer dertien uur vliegen vanuit Amsterdam. Singapore is ook gemakkelijk te bereiken met een cruise, veel cruises in Azië maken namelijk een tussenstop in Singapore.

Vervoer in Singapore

De grotere afstanden kun je het beste afleggen met de metro. De metro is snel en goedkoop, het kan soms wel erg druk zijn in de metro tijdens de spitsuren. Met de bus reizen is ook een goede optie, maar door de vele stoppen duurt het wel langer voordat je bij je bestemming bent. Je kunt korte afstanden prima lopend afleggen omdat er goede voetpaden zijn. Er zijn ook volop taxiís in Singapore; de taxiís zijn er erg goedkoop vergeleken met Nederland. Het leukste is om met de fietsriskja door Singapore te reizen, dit is wel erg duur vergeleken met de andere opties.

Taal

In Singapore worden vier verschillende talen gesproken: Engels, Tamil, Mandarijn en Maleis. Er worden naast deze talen ook ongeveer twintig lokale talen gesproken. De nationale taal in Singapore is Maleis. Bijna iedereen in Singapore spreekt vloeiend Engels, de meeste verkeersboorden zijn ook in het Engels.

Veiligheid

Singapore is een van de veiligste landen/steden ter wereld. Je kunt als toerist overal ongestoord rondlopen, zonder dat je lastig gevallen wordt. Het is zo veilig in Singapore door de hoge straffen die op verkrachtingen, moord en roofovervallen staan. Je moet net als in alle andere grote steden natuurlijk wel oppassen voor zakkenrollerij.

Accommodatie

Bijna alle hotels in Singapore hebben drie sterren of meer. Hotels zijn er redelijk goedkoop vergeleken met Nederland. In Singapore zijn ook erg veel hostels; deze zijn goedkoper dan hotels maar ze zijn ook wat meer basic.

Gezondheid

In Singapore is de gezondheidszorg van hoge kwaliteit. Een goede reisverzekering is noodzakelijk omdat medisch hulp direct moet worden afgerekend. Het land heeft bijna geen last van epidemieën en tropische ziektes. Het is echter wel aan te raden om voor een bezoek aan Singapore vaccinaties te nemen.

Winkelen in Singapore

Singapore is een paradijs om te winkelen. Bijna alles wat je kunt bedenken om te kopen kun je kopen in Singapore. Het is verboden om namaakspullen te kopen in Singapore. In Singapore zijn een groot aantal winkelcentra, de winkelcentra hebben meestal meerdere verdiepingen. VivoCity is het allergrootste winkelcentrum van Singapore.

Bezienswaardigheden

  • De Singapore River is een rivier die door het centrum van Singapore gaat. Langs deze rivier zijn veel winkelcentra, restaurants en terrasjes.
  • Chinatown is de Chinese wijk van Singapore.
  • Bij een Hawker centre kun je uit eten gaan op typische lokale wijze, je kunt op deze eetmarkten van alle Aziatisch keukens genieten.
  • Sentosa Island is een eiland waar de mooie stranden en prachtige pretparken zich bevinden.
  • Het koloniale centrum ligt in het midden van Singapore, hier staan prachtige historische gebouwen.
  • Orchard Road is de bekendste straat van Singapore, hier zijn de vele winkelcentra te vinden.
  • Singapore Flyer is het grootste reuzenrad ter wereld.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Voor 1 euro overnachten in SingaporeSingapore Airlines geeft van 15 april tot 30 september 2009 voor 1 euro een overnachting weg in Singapore. Dit gebeurt i…
Singapore, warm aanbevolenSingapore is meermaals uitgeroepen tot de beste plaats ter wereld voor expat's. Niet ten onrechte. De stad heeft heel wa…

Een stedentrip naar DubaiDubai is een erg grote stad in de Verenigde Arabische emiraten. Het is de ideale vakantiebestemming voor ieder budget.
Een stedentrip naar San FranciscoSan Francisco is een van de populairste steden van de Verenigde Staten voor een stedentrip. De stad is zo populair gewor…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Singapore
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 15-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.