Een stedentrip naar New York

Een stedentrip naar New York New York is een van de populairste steden ter wereld. Het is een stad waar veel te beleven is. Waar moet je eigenlijk allemaal rekening mee houden als op vakantie gaat naar New York?

New York

New York is de meest dichtbevolkte stad van de Verenigde Staten. De stad ligt aan de monding van de Hudson rivier en heeft een oppervlakte van 790 km². Er wonen in New York ongeveer 8.2 miljoen mensen. New York is het centrum voor media, cultuur, voedsel, mode, kunst, onderzoeken handel.

Stadsdelen

In New York zijn vijf stadsdelen te vinden. Elk stadsdeel heeft zijn eigen cultuur. De vijf stadsdelen zijn:
  • Manhattan is het beroemde eiland tussen de Hudson en East Rivers. Manhattan is de thuisbasis van het Empire State Building, Central Park, Times Square, Wall Street en nog veel meer leuke bezienswaardigheden.
  • Brooklyn is de meest dichtbevolkte wijk van New York en was vroeger een aparte stad. Brooklyn is bekend om zijn kunstenaars, muziek podia en stranden.
  • Queens is de thuisbasis van de twee belangrijkste luchthavens van New York. Er wonen veel verschillende nationaliteiten in Queens, er worden meer dan 170 verschillende talen gesproken.
  • Bronx ligt ten noorden van Manhattan. Bronx is de thuisbasis van de Bronx Zoo en is voornamelijk een volkswijk. De bekende honkbalclub, de New York Yankees, is er ook gevestigd.
  • Staten Island is een erg groot eiland. Staten Island ligt erg ver van het centrum van New York verwijderd, er wonen maar weinig mensen op Staten Island.

Klimaat

New York heeft een vochtig landklimaat. De gemiddelde temperatuur in januari is ongeveer 3 °C en de gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 29 °C. De temperaturen kunnen in de winter wel dalen tot -18 °C en in de zomer kan de temperatuur oplopen tot 38 °C. New York is erg gevoelig voor stormen.

Bevolking

De bevolking van New York verschilt erg, er wonen erg rijke beroemdheden maar ook veel daklozen. Er zijn honderdduizenden immigranten in de stad, de meeste komen uit Rusland, China, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico, Columbia en Ecuador. De bevolking is dus erg divers.


De reis naar New York

New York is erg goed bereikbaar per vliegtuig, er zijn drie grote luchthavens te vinden. John F. Kennedy International Airport en Newark Liberty International Airport zijn de internationale luchthavens, La Guerdia Airport is een binnenlandse luchthaven. Dagelijks gaan er vluchten vanaf Schiphol naar New York. De heenreis duurt ongeveer 8 uur en de terugreis 7 uur. New York is vanaf alle luchthavens makkelijk te bereiken met de taxi of het openbaar vervoer.

Rondreizen in New York

De metro is het populairste vervoersmiddel, de metro rijdt 24 uur per dag en heeft geen last van opstoppingen. De officiële stadsbussen van New York hebben een blauwwitte kleur. De kaartjes moet je bij de chauffeur kopen, je moet gepast met muntgeld betalen. Met de bus reizen gaat niet erg snel, dit komt door de vele opstoppingen. s Nachts kun je het beste een taxi nemen. Je kunt een taxi die leeg is, aanroepen door met je hand te zwaaien, de prijs wordt bijgehouden op een meter.

Eten

In New York kun je bijna elke gerecht kopen. Er zijn tienduizend restaurants te vinden. New Yorkers gaan bijna iedere dag uiteten. De meeste restaurants accepteren creditcards.

Accommodatie

De kosten van accommodatie in New York zijn over het algemeen erg hoog, hoger dan het Amerikaanse gemiddelde. In Manhattan is het nog duurder, Manhattan is één van de duurste plekken ter wereld om te verblijven. Je kunt het beste zover mogelijk van het centrum af accommodatie zoeken, want dit is veel goedkoper.

Veiligheid

New York is een van de veiligste steden van de Verenigde Staten. Er is erg veel politie aanwezig op de drukke plaatsen. De meeste voorkomende misdaad bij toeristen is zakkenrollerij. Je moet bepaalde buurten wel vermijden.

Roken en drinken.

Je mag op veel plekken in New York niet roken. Het is verboden om in overdekte delen van bars, restaurants, metrostations, treinen, openbare parken, openbare stranden en andere openbare plaatsen te roken. Als je dit wel doet, kun je een boete krijgen. Je mag ook geen alcoholische dranken op straat drinken.

Winkels

New York is de beste winkelstad van de wereld. De stad heeft een breed scala aan warenhuizen, boetiekjes en speciaalzaken. Alles wat je wilt kopen, kun je in New York vinden. Bij Century 21 kun je heel goedkoop merkkleding kopen, het is een van de grootste outlets van New York.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen in New York?Wat te doen in New York?Wat te doen in New York? New York, de grootste stad van de Verenigde Staten is altijd erg populair onder toeristen. Gaat…
Bezienswaardigheden in New YorkNew York is een stad waar je eens geweest moet zijn. Je kunt er winkelen, maar er zijn ook veel bezienswaardigheden. Wel…
Wolkenkrabbers in de VSDe Verenigde Staten zijn jarenlang het land geweest waar je de hoogste gebouwen ter wereld kon vinden. Het Empire State…
Rondreizen in de Verenigde Staten: New YorkAls je een reis wilt maken naar de Verenigde Staten, kies dan misschien eerst voor New York. Dit is dan ook de hoofdstad…

Veiligheid in New York CityVeiligheid in New York CityDe enorme wereldstad New York City wordt door velen gezien als een grimmige en gevaarlijke plek, en voor sommigen vormt…
Maçka: een Turkse stadDe Zwarte Zee-regio is een aanrader voor vakantiegangers die van natuur en historie houden. Maçka, een stad gelegen in d…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Terabass, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/New_York_City
Emilytje (133 artikelen)
Laatste update: 08-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.