Excursiereis Pamukkale met Corendon

Wie niet houdt van de hele dag alleen maar aan het strand liggen en ook wel iets wil zien van een land, hoeft daarvoor niet duur uit te zijn. Zo biedt Corendon bijzondere excursiereizen aan naar bestemmingen als Pamukkale of Cappadocie in Turkije waarbij vertier en cultuurgoed worden gecombineerd. De reis naar Pamukkale biedt overigens meer dan alleen de kalkgesteenten midden in een landschap. Er worden ook veel oudheden aangedaan en het dagelijkse leven maakt deel uit van de reis naa

Uitvalsbasis Corendonreis naar Pamukkale is Finike

Wie met Corendon de excursiereis Pamukkale boekt, zit een deel van de 8 dagen in Finike. Deze redelijk authentieke plaats ligt op 2,5 uur rijden van het vliegveld van Antalya. Finike is een havenplaats wat een bezoek aan het dorp meer dan rechtvaardigt. Ook leuk is het om door het plaatselijke park te wandelen waar hele families samen zitten te picknicken en te genieten. In Finike is nog heel goed te zien hoe de Turkse bevolking zelf leeft. Naast het hotel bijvoorbeeld lopen s avonds na hun werk de dames uit de aanpalende fabriek heen en weer. Rondom het hotel Presa di Finica zijn overal sinaasappelplantages te vinden. Voor de deur van het hotel aan de snelweg stopt een zogeheten dolmus die de hotelgasten voor een eurootje naar het dorp zelf brengt. Leuk is ook de plaatselijke markt die op zaterdag wordt gehouden. Overdekt met groenten en fruit, toont het wat de Turken zelf eten en drinken en niet te vergeten aantrekken. Want ook kleding is er veel te koop, maar ook bijvoorbeeld dekbedhoezen. Een wandeling naar de haven is leuk om te doen. Daar liggen grote zeilschepen voor toeristen die hun vakantie graag zeilend doorbrengen. Verder is er in Finike veel te vinden uit de oudheid. Het was namelijk in de antieke tijd één van de oudste steden van Lycie, namelijk Limyra. Er is onder andere een Romeinse theater uit de 2e eeuw na Christus te vinden, maar ook het graf van de geadopteerde zoon van keizer Augustus.

Hotel Presca di Finica

In hotel Presca di Finica is altijd wel wat te doen. Het animatieteam dat bestaat uit een hele groep erg enthousiaste jongeren houdt jong en oud de hele dag bezig met sport en spel. s Avonds is er vaak zang en dans, karaoke of een Hollandse avond. Meedoen hoeft vanzelfsprekend niet, maar er is ook niet echt een ontkomen aan. Wel biedt het enorm ruime strand, waar het hotel ook allerlei faciliteiten heeft een oase van rust. In het hotel kan de hele dag door gegeten en gedronken worden. Naast een gewoon restaurant is er ook een a la carte restaurant. Op tijd reserveren want dit restaurant is eigenlijk altijd vol. Het hotel bestaat uit twee gedeelten, het luxe in het hoofdgebouw en de basiskamers in het bijgebouw. Goede kamers met alle gemakken voorzien. Omdat er zoveel Nederlanders komen kan er zelfs Nederlandse tv worden gekeken. Mensen kunnen ook kiezen voor het all inclusive concept. Dan is bijna alles gratis aan hapjes, drankjes en alcoholische versnaperingen. Alleen de disco in de avond moet wel betaald worden. Omdat de prijzen zo laag zijn, is de kwaliteit van de huiswijn niet geweldig. Wij hadden het idee dat hij is aangelegd met water en dat ook veel van de andere drankjes van slechte kwaliteit waren. Lokale drankjes zoals wodka met een mix waren wel goed. Overigens voor deze prijzen wel te begrijpen dat je geen Barolo krijgt te drinken, maar voor de connaisseur kan het een tegenvaller zijn, dus wees gewaarschuwd.

Wat doe je tijdens de excursiereis naar Pamukkale van Corendon?

De excursiereis van Corendon naar Pamukkale is eigenlijk best veel omvattend. Het geeft een beeld van het dagelijkse leven in de dorpen, maar toont ook oudheden en het wonder van Pamukkale. Wie de vliegreis achter de rug heeft, wordt opgehaald door de reisleiding en dan begint de tocht naar Finike. Meestal is die eerste dag lekker vrij, tenzij de reizigers er voor kiezen er op uit te trekken.

Naar Pamukkale

De reis zal er elke keer anders uitzien, maar belangrijk onderdeel is toch wel het bezichtigen van het Werelderfgoed Pamukkale. Wie aan komt rijden en de tocht over het Taurus gebergte achter zich heeft ziet opeens vanuit het niets een soort sneeuwlandschap opdoemen. Hoewel Turkije zeker sneeuwgebieden kent, is het in dit geval kalk dat is neergeslagen en plateaus heeft gevormd. Dit komt door het water van 35 graden warmte waaruit calciumcarbonaat is neergeslagen. Zij vormen een soort plateaus die erg leuk zijn om te zien. Bovendien kan er in het water gebaad worden. Er heersen wel strenge regels, want met schoenen mogen de kalkplateaus niet betreden worden. Wachters zorgen ervoor dat mensen dit dan ook niet doen. Pamukkale is net als de stad Hierapolis opgenomen in de UNESCO-werelderfgoed lijst. Pamukkale biedt verder nog veel oudheden die de reisleider ook toont op deze rit.
Bijzonder is ook dat er vaak s avonds wordt overnacht in een hotel waar mensen heerlijk in thermaal water kunnen baden. Deze hotels worden gebruikt als kuuroord, maar Corendon biedt de doorgaande reiziger op deze excursiereis ook vaak een hotel waar de reiziger zich kan onderdompelen in het hete met mineralen doordrenkte bad. Ook een ervaring op zich.

Verkoopdagen bij Corendonreizen

Omdat Corendon haar reizen zo goedkoop aanbiedt, zoekt ze steeds naar mogelijkheden om dit te kunnen blijven doen. Om die reden worden de reizigers ook steevast naar bedrijven geleid die producten uit het land zelf verkopen. Doordat er altijd mensen zijn die iets kopen kan Corendon rekenen op bijvoorbeeld vergoeding van de bus naar zon locatie. Het vergt soms even doorbijten, want handgeknoopte tapijten, een leerfabriek of hallen vol met sieraden zijn niet voor iedereen even interessant op vakantie. Uit fatsoens oogpunt en omdat het er voor zorgt dat de reis zo goedkoop gemaakt kan worden zou iedere reiziger zich echter wel moeten conformeren aan deze bezoeken. Toon wat interesse. Bovendien worden de bezoeken ook wel interessant gemaakt. Zo is te zien hoe zijde ontstaan en hoe tapijten worden geknoopt en wat de verschillen zijn. Verder kan de koper rekenen op goede kwaliteit op zowel het gebied van tapijten als sieraden en zijn er allerlei mogelijkheden om de producten thuisgestuurd te krijgen of worden ze gerepareerd als er iets mee is.

Bezoek aan Antalya

Een bezoek aan Antalya hoort natuurlijk bij een reis naar Turkije. De immense miljoenenstad herbergt zowel natuurschoon als veel stadsleven. Tijdens de reis wordt ondermeer een bezoek gebracht aan een waterval en is het beeld van Attaturk te bezichtigen dat hoog op een rots is uitgehouwen. In het Archeologische museum is de geschiedenis van Turkije heel goed te volgen. In beeld en geluid kan de reiziger kennis nemen van de oudheid van het land. Ook wordt de oude stad bezocht die heel erg verschilt van het moderne Antalya.

Koningsgraven in Turkije

Op het programma van de excursiereis naar Pamukkale staat verder een bezoek aan de Koningsgraven van de 5e eeuw voor Christus. Anders dan die in Egypte, maar wel net zo indrukwekkend. Zij liggen in Myra. Bijzonder is verder het antieke theater dat al in de 2e eeuw na Christus werd gebouwd en wel aantoont wat mensen toen al konden maken zonder dat ze daarvoor machines tot hun beschikking hadden. Na de Koningsgraven en Myra staat er een geweldig leuk bezoek aan een authentiek Turks dorp op het programma. Dan is te zien hoe mensen nog leven op het platteland. Verder maakt een boottocht over de verzonken stad Kevoka deel uit van het programma. Indrukwekkend om te zien hoe dat is gegaan.

Vrije dagen op excursiereis Pamukkale van Corendon: lekker bijkomen

Wat de reis naar Pamukkale prettig maakt is dat de laatste dagen zijn ingeruimd om zelf te ontdekken wat iemand wil. Dat kan lekker luieren bij het zwembad of op het strand zijn, maar wie dat wil kan ook de dolus pakken en er op uit trekken. In het hotel zijn bovendien allerlei faciliteiten zoals een hammam waar de gasten gebruik van kunnen maken. Ook de kabelbaan, een jeepsafari of een boottocht kunnen op eigen gelegenheid (maar geregeld door de lokale reisleider van het hotel) geregeld worden. Absoluut een aanrader deze reis en voor het geld hoeft (bijna) niemand het te laten. De reis is overigens niet geschikt voor kinderen.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Reizen met Corendon: veel voor weinigWie voor niet al te veel geld toch een goede vakantie wil boeken, kan bij de Turks/Nederlandse touroperator Corendon ter…
Op vakantie naar TurkijeTurkije is een erg populair bestemming voor een zonvakantie, het is ook een goedkoop land om te verblijven.
Flottieljezeilen in TurkijeDe zomer is weer begonnen en veel mensen zijn nog op zoek naar een vakantiebestemming. Veel toeristen gaan voor een zonv…
Met de kinderen op vakantie: hoe doen andere ouders dat?Met de kinderen op vakantie: hoe doen andere ouders dat?Met de kinderen op vakantie. Hoe pakken andere ouders dat aan? Wat zijn populaire bestemmingen? Wat mogen de kinderen we…
Bronnen en referenties
  • www.corendon.nl
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 21-05-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.