Reizen met Corendon: veel voor weinig

Wie voor niet al te veel geld toch een goede vakantie wil boeken, kan bij de Turks/Nederlandse touroperator Corendon terecht. De organisatie biedt kwalitatief goede reizen voor betrekkelijk weinig geld. Wie in het voor- en najaar met Corendon gaat betaalt zelfs spotprijzen voor bijvoorbeeld rondreizen naar Cappadocië of Pamukkale. Corendon heeft overigens niet alleen Turkije meer als bestemming, maar ook andere landen.

Een vliegreis naar Turkije voor slecht 270 euro, kan dat?

Corendon biedt in 2011 vliegreizen met excursies aan in het voor- en naseizoen voor spotprijzen. Voor 260 euro is iemand niet alleen in het land, maar heeft het ook de beschikking over goede hotelkamers en een goede reisleiding. Bovendien bestaat die reisleiding vaak ook nog eens uit Nederlands sprekenden. En gedeeltelijk zit in die spotprijs dan ook nog de verzorging inbegrepen. Wie wil upgraden kan in sommige gevallen kiezen voor een all-inclusive concept waarbij bijna alles gratis is. In dat geval heeft de reiziger een complete reis, inclusief eten en drinken en reisbegeleiding voor een prijs van tussen de 300 en 400 euro. Een weekendje Terschelling kost in de meeste gevallen veel meer en dan zit daar nog geen hap eten of een drankje bij in.

Wat doet Corendon allemaal?

Corendon biedt verschillende typen reizen. Allereerst zijn dat gewone reizen waarbij mensen op één plek in een hotel verblijven. Maar er zijn ook veel rondreizen en excursiereizen te koop bij Corendon. Wie dat wil kan ook alleen een ticket boeken en een aantal overnachtingen. Wie een ticket boekt, krijgt als bevestiging tevens een mail waarin de mogelijkheden van hotels worden gegeven. Dat zijn vaak aanbiedingen die bijna te mooi om waar te zijn. Zo konden wij voor meerdere nachten in het Wow Hotel Kremlin verblijven voor 33 euro per nacht, per 1-persoonskamer. Het Kremlin hotel is een ongelofelijk luxe hotel in Antalya dat ook nog eens het all inclusive concept hanteert. Voor 33 euro per nacht is wat dat betreft dan ook gewoon gratis. Vanzelfsprekend wisselen de last-minutes die worden aangeboden bij Corendon elke keer, dus dit is maar een voorbeeld van wat er eventueel mogelijk is.

Naar welke landen biedt Corendon reizen aan?

Corendon biedt reizen aan naar:
 • Turkije
 • Cyprus
 • Griekenland
 • Marokko
 • Bulgarije
 • Egypte
 • Tunesië
 • Istanbul
 • Frankrijk
 • Barcelona
 • Macedonië

De service van Corendon

Wie een reis boekt bij Corendon en zich aan alle regels houdt, zal waarschijnlijk een fantastische vakantie hebben. Zowel qua reisleiding als in de hotels is alles perfect geregeld. Ook de hotels zijn zoals ze in de beschrijving staan en dus overeenkomstig wat er is beloofd. Ook het eten onderweg is goed en overvloedig.
Wie bijvoorbeeld zijn vliegtuig mist, kan het minder goed treffen. Dit zal ook te maken hebben met de marges die de firma maakt en die waarschijnlijk niet heel hoog zijn. Vanzelfsprekend komt het missen van een vliegtuig ook voor rekening van de passagier, want die heeft de fout zelf gemaakt. Maar wij wilden vervolgens na het boeken van een nieuwe vlucht wel weten of we nog terecht konden. Een van de medewerkers deed daar heel moeilijk over en wilde ons eigenlijk niet helpen. Eigen initiatief helpt in dat geval. Wij hebben zelf het hotel gebeld en ook de rest zelf geregeld. Wij moesten namelijk wel van het vliegveld van Antalya naar Finike en dat is een reis van zo’n 2,5 uur. Aangezien ons vliegtuig pas ’s avonds om half 10 landde, kon die reis niet meer gemaakt worden zonder transfer van Corendon. Daarom hebben we vooraf een hotel geboekt in Antalya, zijn we met de taxi daar naar toe gegaan en hebben we vervolgens de volgende dag het lokale vervoer naar onze bestemming genomen. Mensen die willen dat alles voor hen geregeld wordt, hebben daar misschien wat moeite mee, maar wij vonden dat ook nog wel een bijzondere ervaring. Je af laten schepen omdat zo’n reis dan meteen geannuleerd is, was voor ons geen optie. Nu reisden wij in het voorseizoen dus in het hoogseizoen zal het met het missen van een vliegtuig wat moeilijker liggen waarschijnlijk. Er moet dan namelijk wel een vlucht beschikbaar zijn. Natuurlijk kan de reiziger in dat geval ook nog altijd een andere vliegtuigmaatschappij benaderen om te kijken of er nog een vlucht vrij is. De nieuwe vlucht moet in de meeste gevallen wel zelf betaald worden trouwens. In het geval van Corendon vonden wij dat heel logisch, zeker gezien de spotprijs die er betaald was.

Dialysereizen naar het buitenland

Voor mensen die moeten dialyseren biedt Corendon ook de mogelijkheid om van een heerlijke vakantie te genieten. Dit zijn de zogenaamde dialysevakanties. Ook biedt de touroperator reizen met zorgn voor jong en oud.
Dialysevakanties worden georganiseerd door Corendon naar:
 • Turkije
 • Kreta
 • Egypte
Dialysepatienten die eens in de zoveel dagen moeten “spoelen” kunnen dan terecht in een dialysecentrum. Ook op andere bestemmingen wordt overigens gezorgd voor dialysemogelijkheden, terwijl iemand vakantie viert.

Het onstaan van Corendon

Corendon Vliegvakanties behoort tot Corendon BV. Het bedrijf werd in 2011 opgericht door Yildiray Karaer & Atilay Uslu. Een van hen woont in Nederland en bestuurt het bedrijf ook vanuit hier. Corendon is een bordeauxrode mineraal die lijkt op een robijn. Het woord is afgeleid van het Duitse woord 'korund'. Corendons logo is dan ook uitgevoerd in het rood.
© 2011 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Excursiereis Pamukkale met CorendonWie niet houdt van de hele dag alleen maar aan het strand liggen en ook wel iets wil zien van een land, hoeft daarvoor n…
Maastricht Aachen Airport: check-inMaastricht Aachen Airport: check-inVoordat u in het vliegtuig stapt zult u altijd moeten inchecken. Het verschilt per vliegtuig, maatschappij en het land w…
Op vakantie naar TurkijeTurkije is een erg populair bestemming voor een zonvakantie, het is ook een goedkoop land om te verblijven.

Overwinteren in Kaapstad en omgevingIndien je Spanje en Portugal toch niet warm en droog genoeg vindt tijdens onze wintermaanden en je vindt landen als Thai…
Archez - Het kleinste dorp in de AxarquiaArchez is het kleinste, meest pittoreske dorp in de Axarquía streek in het zuiden van Spanje, gelegen aan de voet van de…
Bronnen en referenties
 • www.corendon.nl
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 21-05-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.