La Paz Watervallen – Costa Rica

La Paz Watervallen – Costa Rica Niet alleen 5 prachtige watervallen in één natuurpark maar tevens heel Costa Rica in een notendop. Hier krijgt U in een prachtig park een indruk van de overweldigende flora en fauna van het hele land. Zeer goed verzorgd en de moeite van een bezoek dus meer dan waard. Het prachtig aangelegde en zeer goed onderhouden park met de naam La Paz Watervallen in Vara Blanca heeft U erg veel te bieden. U bent tenslotte naar dit land gekomen voor de natuur, de apen, de prachtige bonte vogels en vlinders en de bekende kikkertjes in allerlei kleuren en hoopt die tijdens Uw bezoek allemaal tegen te komen. Heel interessant is het derhalve om te ontdekken waar je die dieren kunt vinden, waar houden ze zich schuil en hoe camoufleren ze zich voor hun vijanden. Des te meer U over hun leefgewoontes weet, des te groter is de kans ze ook in hun eigen omgeving tegen te komen.

Vlindertuin

In de prachtige vlindertuin laat men U graag zien hoe belangrijk de tekening op de achterzijde van de vleugels van de enorm grote blauwe vlinder is. De twee donkere ronde cirkels lijken op de ogen van een uil, een dier waarvoor andere dieren respect opbrengen en waarmee zij geen confrontatie willen aangaan. Voor dieren, die de uil nog op de koop toe willen nemen, is de tekening op de hoekpunten van de vleugels angstaanjagend want daarin is duidelijk de kop
van een slang te herkennen. U kunt ook de ontwikkeling van een vlinder van het prilste begin tot het einde meemaken. Rupsen, cocons en daaruit kruipende vlinders, die vervolgens hun nog verfrommelde vleugels leven in blazen, U ziet het hier allemaal.

Vogels

Enorm veel verschillende soorten kolibries komen in dit park voor en het is en blijft een belevenis om deze kleine prachtig gekleurde vogels van zo dichtbij te kunnen bewonderen. Op nog geen meter afstand kijkt U hen in hun kraaloogjes.
De toekans daarentegen zijn enorm groot en hebben een kleurenpracht die in ons eigen land voor een vogel ondenkbaar is. Maar weinig landen hebben zoveel bontgekleurde vogels dan Costa Rica.

Slangen

Natuurlijk zijn er altijd dieren die zich niet zo gemakkelijk laten opsporen, zelfs niet als U weet waar U moet zoeken. Slangen bijvoorbeeld zult U in het wild slechts bij uitzondering tegen het lijf lopen. Het blijft bijzonder hen te zien en van hen te genieten want Costa Rica kent vele slangsoorten die bijzonder mooi zijn. In het park is een verzameling prachtige slangen bijeen gebracht.

Kikkers

U kent beslist ook die prachtig gekleurde groene kikker met grote rode ogen, het symbool van Costa Rica. Wist U dat deze kikker overdag als een egaal groene bult gecamoufleerd onder bladeren te vinden is ? Ook dat kunt U hier bekijken en U zult meerdere kikkers zien in felle kleuren.

Leefwijze van de mensen

Tenslotte wordt er ook nog aandacht besteed aan de leefwijze van de mensen en U komt in een traditioneel ingerichte woning waar men U graag een kop koffie laat proeven. De beste koffie komt uit Costa Rica wordt hier beweerd dus dat kunt U mooi controleren. Vóór de woning staat men meestal met een prachtig beschilderde ossenkar waarvan U er in het land niet zo veel meer aan zult treffen.

Tenslotte zijn er de watervallen en U daalt langs meerdere trappen af naar een lager gelegen punt. U passeert daarbij maar liefst 5 verschillende, allemaal spectaculaire watervallen, die alle een eigen naam hebben gekregen. Geef Uw ogen goed de kost want onderweg zult U veel vogelsoorten zien naast vele prachtige planten. Een groot voordeel is dat U niet terug hoeft te klauteren langs de watervallen. Als U aan het eindpunt van de afdaling bent dan belandt U in een souvenirshop waar U door een shuttlebusje wordt opgehaald om naar de hoofdingang te worden gereden. Aan alles is gedacht dus U zult genieten in het park.

Hoe komt U er?

Het park ligt op ongeveer een uurtje afstand van het internationale vliegveld van San José. Het is gemakkelijk via goede verharde wegen te bereiken, iets wat in Costa Rica niet altijd het geval is.

U kunt een dagtour boeken in de hoofdstad en wordt dan omstreeks 10.00-11.00 uur aan het hotel opgehaald en na Uw bezoek tegen 15.00-16.00 uur weer afgezet. Bij de tour is het vervoer vice versa inbegrepen maar ook het lunchbuffet en een gids die U door het hele park leidt. De prijs (2008) bedraagt daarvoor US$ 65,00 per persoon. ( kinderen van 3-12 jaar betalen US$ 55,00 )

U kunt ook individueel gaan en zelf een taxi nemen of een prijs met een chauffeur afspreken. De ritprijs moet ongeveer tussen de US$ 50,00 en US$ 60,00 liggen.

Als U met een huurauto reist dan kunt U het park gemakkelijk in de route opnemen omdat het vlakbij de niet te missen prachtige vulkaan de Poas ligt en daar wilde U toch naar toe. De omgeving is fantastisch mooi en het is dus een aanrader om het op doorreis te doen omdat U dan veel meer van de prachtige omgeving ziet.

Het park is gedurende het gehele jaar dagelijks geopend van 08.00 tot 17.00 uur. e entree voor volwassenen bedraagt US$ 32,00 en voor kinderen van 3-12 jaar US$ 18,00. Hierbij is de lunch niet inbegrepen.

Met de lunch erbij bedragen de prijzen respectievelijk US$ 44,00 en US$ 26,00. De lunch is in buffetvorm en is goed verzorgd. U mag ook eerst de kat uit de boom kijken want eenmaal in het restaurant kunt U uiteraard alsnog deelnemen aan de lunch tegen bijbetaling.

Een aanrader is wel om goede schoenen te dragen en eventueel een vest of trui. Het pad langs de watervallen loopt soms stijl naar beneden en kan glibberig zijn dus die goede schoenen zijn een must, daarnaast kan het er wat fris zijn omdat het redelijk hoog ligt. Zoals in heel Costa Rica is het handig om altijd regenkleding bij de hand te hebben. Ik wens U bijzonder veel plezier bij de La Paz Watervallen.
© 2008 - 2022 Peter, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Niagara watervallenDe Niagara watervallenWatervallen blijven mensen fascineren, met name watervallen waarmee een immense hoeveelheid water naar beneden komt. Dat…
Het geheim van een gezond langer leven in Nicoya Costa RicaHet geheim van een gezond langer leven in Nicoya Costa RicaHet schiereiland Nicoya, Costa Rica, is het grootste Blue Zone gebied op aarde. Hier bevinden zich honderden 100-jarige…
De watervallen van OuzoudDe watervallen van OuzoudDe Watervallen van Ouzoud(Ouzoud is berbers voor “olijven”) vallen onder de natuurlijke schoonheden van Marokko. Met een…
Costa Rica als vakantielandCosta Rica als vakantielandCosta Rica is de laatste jaren één van de populairste vakantiebestemmingen geworden voor mensen die van natuur en natuur…

De trektocht door Mongolië: een reisverslagNa een dag of veertien werd mijn reis onderbroken voor een rondtrek door Mongolië. Ik was er ook wel aan toe, even geen…
Nationale Park Manuel Antonio – Costa RicaNationale Park Manuel Antonio – Costa RicaGeliefd bij de Costa Ricanen maar net zo geliefd bij de toeristen. Druk bezocht dus !!Vinden we hier dan nog wel de rust…
Peter (50 artikelen)
Gepubliceerd: 09-05-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Reisverhalen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.