De watervallen van Ouzoud

De watervallen van Ouzoud De Watervallen van Ouzoud(Ouzoud is berbers voor “olijven”) vallen onder de natuurlijke schoonheden van Marokko. Met een hoogte van 110 meter, stort het water naar beneden. De waterval maakt samen met de omliggende natuur een verpletterende indruk. Het ligt op ongeveer 150km ten noordoosten van Marrakesh en 120 kilometer ten zuiden van Beni Mellal.

Hoe bereik je Ouzoud

Het oogstrelende Ouzoud is te bereiken via de weg(p24) tussen Marrakech en Fez. Verlaat de weg bij de afslag Afourer en neem s508. Rij door Bin-el-Ouidane heen en volg de borden naar Cascade Ouzoud.

Meer dan alleen één overnachting waard

De meeste mensen brengen een dagje door bij de watervallen op weg naar bijvoorbeeld Marrakesh. Dit doet echter geen recht aan de prachtige omgeving van Ouzoud. Het is mogelijk hier te overnachten in een van de pittoreske hotelletjes of goedkope hostelletjes. Je kan er ook goed eten in de omgeving.

Genieten van de waterval

Als het op watervallen aankomt, zijn deze van Ouzoud wel het mooist van Marokko al zijn er nog een aantal andere te noemen die de moeite waard zijn en het massa toerisme nog niet hebben bereikt. De watervallen die met 110 meter de hoogtse watervallen van Nooord Afrika zijn, vormen een prachtig beeld. Denk daarbij het krachtige geluid van neerstortend water en je hebt het plaatje te pakken. Je kan de watervallen van boven bekijken en van het uitzicht genieten, maar van beneden heb je de gehele waterval in beeld. Je loopt langs het pad, dat onder de schaduwen van olijfbomen valt, naar beneden. Langs dit pad bevinden zich kleine restaurantjes waarbij je met het uitzicht op de watervallen van je tagine kan genieten. Aan de voet van de watervallen kan je een heerlijk zwemmen en jezelf verfrissen, of gewoon pootje badend genieten van de prachtige omgeving.

Het beste moment om de waterval te fotograferen is tussen het middag uur en de late middag. Je ziet dan regenbogen ontstaan en dat geeft een nog mooier beeld dan het al is. De grootste regenboog zie je vanaf de voet van de waterval.

De bron van de rivier

Vaak stopt het bezoekje aan Ouzoud bij het bezichtigen van de waterval. Maar er is meer te zien! 6km ten oosten van de watervallen bevind zich de bron van de rivier. Tijdens een wandeling langs de vele olijfbomen in deze streek, loop je na 2 km langs een klassieke olijvenperserij. Uiteindelijk kom je dan aan bij de bron, waar het water direct uit de grond stroomt en heerlijk verfrissend is.

Rivier der slaven

Je kan letterlijk uren wandelen in de omgeving van de “gorges de Oued el-Abid” rivier(Arabisch voor rivier der “slaven”). De natuur in deze omgeving is erg mooi en je komt er ook veel berber apen tegen. Als de zon laag hangt lessen de apen hun dorst, de kans om hen te spotten bij een monding is dan ook het grootst.

De berberapen vind je hier in de natuur waar je ze in Marrakech in gevangenschap treft als artiesten op het djemaa el fna plein. Wij zien deze staartloze apen liever in hun natuurlijke habitat. Al is dat bij Ouzoud ook niet helemaal meer natuurlijk door het groeiende toerisme.
© 2008 - 2024 Emen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Multnomawatervallen, OregonDe Multnomawatervallen in Oregon, Verenigde Staten, is befaamd om zijn schoonheid en staat bovenaan de lijst van toerist…
Gorges du Verdon & Lac de Sainte-CroixDe Gorges du Verdon en Le Lac de Sainte-Croix is een combinatie van prachtige stranden met helderblauwwater en steile af…
Het Müllerthal, een prachtige natuur vlakbij NederlandHet Müllerthal, een prachtige natuur vlakbij NederlandHet Müllerthal ligt in Luxemburg en staat bekend op zijn spectaculaire natuur. Er zijn prachtige rotsformaties, kronkele…
Schitterende watervallen in het Bolaven Plateau in LaosSchitterende watervallen in het Bolaven Plateau in LaosHet Bolaven Plateau ligt in Laos. Dit gebied staat bekend om haar watervallen, haar koffieplantages en haar schitterende…

De oude Romeinse stad VolubilisDe oude Romeinse stad VolubilisVolubilis is een archeologische plaats in Marokko, ongeveer 30 kilometer ten noorden van Meknes en ook niet ver verwijde…
De grotten van FriouatoDe grotten van FriouatoMarokko is een land met veel en bijzonder natuur schoon. Voor de meesten van ons, maar ook voor veel van de marokkanen z…
Bronnen en referenties
Emen (43 artikelen)
Laatste update: 17-08-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.