Inspiratie opdoen op vakantiebeurzen

Inspiratie opdoen op vakantiebeurzen Sommige mensen weten al ver van te voren wat voor soort vakantie ze willen boeken. Voor andere mensen kan het juist een stuk lastiger zijn en willen ze graag inspiratie opdoen. Dat is mogelijk tijdens een vakantiebeurs. Gelukkig zijn er diverse soorten vakantiebeurzen waaraan men een bezoekje kan brengen. Wil je alleen informatie over een specifiek land? Of wil je meer weten over diverse kampeermogelijkheden? Misschien gaat jouw voorkeur uit naar vliegvakanties? Dan ben je bij een vakantiebeurs aan het juiste adres. De Caravana in Leeuwarden gaat in 2021 niet door in verband met het coronavirus. De vakantiebeurs in Utrecht wordt in april 2021 gehouden.

Inhoud


Inspiratie opdoen op diverse vakantiebeurzen

Er zijn diverse vakantiebeurzen om eens een kijkje te gaan nemen. Wil je informatie over verre reizen met of zonder kinderen? Of wil je liever alles weten over de verschillende kampeermogelijkheden? Of gaat jouw interesse uit naar een specifiek land? Bezoek dan eens een vakantiebeurs die speciaal op jouw wensen is gericht. Er zijn namelijk diverse soorten beurzen waar iedereen zijn hart kan ophalen.

Vakantiebeurs in Utrecht 2021

Normaal gesproken wordt de vakantiebeurs in januari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Door alle maatregelen en risico's omtrent het coronavirus wordt de vakantiebeurs in Utrecht in 2021 van 8 t/m 11 april gehouden. Dit is een grote beurs waar je van alles kunt vinden. Informatie over landen, maar ook alles op het gebied van kamperen, of vliegreizen. Deze beurs vindt meestal plaats rond medio januari en is te vinden in de jaarbeurs van Utrecht. De beurs begint op woensdag en eindigt op zondag. Er zijn meer dan 1200 exposanten. Wil je echt alles weten over een land? Er zijn reisleiders en inwoners van dat land (locals) die je hierover alles kunnen vertellen. Van leuke tips tot bezienswaardigheden. Vaak krijg je informatie die je niet of nauwelijks op het internet kunt vinden.

Diverse informatie

Tijdens deze beurs zie je leuke aanbiedingen die slechts geldig zijn tijdens de vakantiebeurs. Er zijn diverse terrasjes waar je even kunt uitrusten onder het genot van een hapje of drankje. En je kunt er genieten van muziek, zodat je al een beetje in de sfeer van een bepaald werelddeel komt. Wil je meer weten over accommodaties van kamperen bij de boer tot een cruisevakantie? Of liever van kamperen met een tent tot het zeer luxe kamperen, oftewel Glamping? Wil je alles weten over de nieuwste voortenten of andere kampeeraccessoires? Heb je informatie nodig over reisbenodigdheden of reizigersvoorlichting? Ook hiervoor kun je terecht bij deze vakantiebeurs.

Verschillende vakantietypen

Er zijn een zestal verschillende soorten vakantietypen waar je voor diverse activiteiten en nieuws & aanbiedingen terecht kunt:
 • Ontdek - verre bestemmingen
 • Actief - outdoor en sport
 • Zien - steden en cultuur
 • Samen - familie en kinderen
 • Vaar - cruises en zeilen
 • Buiten - kampeer en camping

Werelddelen

Op de beurs zijn 8 werelddelen vertegenwoordigd. Ieder werelddeel heeft weer zijn specifieke informatie.
 • Afrika
 • Australië
 • Europa
 • Oceanië
 • Antarctica
 • Azië
 • Noord-Amerika
 • Zuid-Amerika

Toegangsbewijzen

De toegangskaartjes kun je direct bij de kassa kopen. Ook bestaat er een mogelijkheid om ze vooraf met korting te kopen.
Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, voor kinderen van 13 t/m 16 jaar betaal je een ander tarief dan voor volwassenen.
Kortom: voor diegene die ervan houden, is dit een gezellig dagje uit.

Caravana Kampeerbeurs in Leeuwarden 2021

In 2021 gaat de Caravana Kampeerbeurs in verband met de risico's rondom Covid-19 niet door. De kamperbeurs wordt doorgeschoven naar 26 t/m 30 januari 2022. De Caravana is de grootste kampeerbeurs van Nederland. Deze beurs vindt meestal plaats aan het einde van januari en start op donderdag en eindigt op dinsdag. Tot 2006 vond de Caravana plaats in de Prins Bernhard Hoeve in Zuidlaren. Vanaf 2007 is deze kampeerbeurs te vinden in WTC Expo in Leeuwarden.

Vertegenwoordigers uit diverse landen

Er zijn ruim 200 campings uit heel Europa vertegenwoordigd. Onder andere de volgende landen zijn aanwezig: Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland. Maar natuurlijk zijn er ook nog vele andere landen te vinden. Je kunt een praatje houden met de mensen die de camping vertegenwoordigen, indien gewenst kun je informatie meenemen. Ook zijn er diverse kampeergidsen te koop.

Diverse informatie

Er zijn diverse aanbiedingen die uitsluitend geldig zijn tijdens de Caravana. Je kunt de nieuwste caravans en campers bewonderen. En natuurlijk ontbreekt de stand met vouwwagens ook niet. En voor diegene die nog gewoon lekker met een tent willen kamperen, ook die zijn hier te vinden. Wil je misschien nieuwe stoelen voor bij de caravan kopen? Dat is ook mogelijk op de beurs. Of ben je de huidige voortent van je caravan zat en wil je weleens iets anders? Tijdens deze beurs kun je heel veel te weten komen over de nieuwste snufjes op kampeergebied.

Toegangsbewijzen

Je kunt de toegangsbewijzen aan de kassa kopen. Maar er zijn ook mogelijkheden om vooraf toegangsbewijzen met korting te kopen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Vakantiebeurzen voor bijzondere reizen 2021

Deze beurs was op 11 en 12 januari 2020 in Amsterdam (Beurs van Berlage) en op 1 en 2 februari 2020 in Breda. De beurs in Amsterdam wordt in 2021 van 17 tot en met 18 april gehouden. De beurs in Breda is van 30 t/m 31 januari 2021. Wil je alles weten over bijzondere reizen? Dan kun je hiervoor terecht bij een vakantiebeurs die speciaal gericht is op deze bijzondere reizen. Op deze beurs staan aanbieders die reisproducten hebben ontwikkeld die zich van andere aanbieders onderscheiden. Ze onderscheiden zich door kwaliteit en vaak wijken de traditionele normen af. Op deze beurs kun je dus ook echt iets nieuws ontdekken. Dus wil je je op nieuwe bestemmingen en mogelijkheden oriënteren, dan ben je hier op het juiste adres.

Deze beurzen vinden plaats in Amsterdam (Beurs van Berlage) en in Breda (Grote Kerk Breda). Voor mensen die meer op bijzondere reizen in het zuiden zijn gericht, is de beurs in Breda een aanrader.

Overige vakantiebeurzen 2021

Ook vinden er in 2021 andere vakantiebeurzen plaats. Maar het kan zijn dat ze alsnog worden afgelast in verband met Covid-19.
 • De Fiets- en wandelbeurs Nederland van 19 tot en met 20 februari 2021 in de Jaarbeurs in Utrecht. Ook in Vlaanderen wordt deze wandelbeurs gehouden. Dat is het geval van 13 tot en met 14 februari 2021 in Gent.
 • Camper Expo van 19 tot en met 21 maart 2021 in Expo Houten (Utrecht). Specifieke informatie over campers.
 • Duikvaker op 6 tot en met 7 februari 2021 in Expo Houten (Utrecht). Dit is een beurs voor mensen die van duiken en snorkelen houden.
 • Verre reizen Event vindt in 2021 plaats van 30 tot en met 31 oktober 2021. Informatie over reizen naar bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Thailand.

Op de website vakantiebeurzen is overzichtelijk te zien waar en wanneer een vakantiebeurs plaatsvindt. Hou er wel rekening mee dat vakantiebeurzen door het coronavirus alsnog kunnen worden afgelast.
© 2015 - 2024 Ottergraafjes, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waddeneilanden op Vakantiebeurs in UtrechtWaddeneilanden op Vakantiebeurs in UtrechtElk jaar is er een meerdaagse vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De VVV’s van de Waddeneilanden zijn present. De…
Vakantiebeurzen: van kamperen tot verre reizenVakantiebeurzen: van kamperen tot verre reizenOnline 'gaan' is een van de populairste manieren waarop we inspiratie en informatie verzamelen over onze volgende vakant…
Camper, caravan, vouwwagen of tent?Camper, caravan, vouwwagen of tent?Kamperen is een voor veel mensen een manier om te ontspannen. Anderen zien het als een primitieve uitdaging en vinden he…
Tips bij het kamperen in een tentTips bij het kamperen in een tentKamperen is iets wat mensen al jarenlang doen. Eigenlijk is kamperen al zo oud als de mensheid. Het kamperen in een tent…

Antwerpen Koekenstad: proeven van gebak en chocoladeAntwerpen Koekenstad: proeven van gebak en chocoladeSinds 2014 biedt Antwerpen elk voorjaar het evenement Antwerpen Koekenstad aan. Tijdens dit project doet Antwerpen zijn…
Volkscultuur in Antwerpen: de SinksenfoorVolkscultuur in Antwerpen: de SinksenfoorElk jaar gaat in Antwerpen traditiegetrouw tijdens het pinksterweekend de Sinksenfoor van start, één van de grootste ker…
Bronnen en referenties
 • http://www.vakantiebeurzen.nl/beurs/fvakbeursamsterdam.htm
 • http://www.vakantiebeurzen.nl/
Ottergraafjes (212 artikelen)
Laatste update: 03-12-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Evenementen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.