Moulin Rouge: de nachtclub van Parijs

Moulin Rouge: de nachtclub van Parijs De Moulin Rouge is een bekende Parijse nachtclub. Hij is bekend vanwege zijn imago en de Cancan. Doordat deze nachtclub een inspiratiebron is voor niet alleen boeken en muziek, maar ook films, kent hij zijn bekendheid zelfs over de hele wereld. De Moulin Rouge is een nachtclub in Parijs die zijn bekendheid over de hele wereld heeft. Dit heeft de nachtclub te danken aan de reputatie die hij met zijn extravagante en bijzondere shows heeft opgebouwd. En niet te vergeten films, boeken en muziek waarin de Moulin Rouge een hoofdrol speelt. De bekendste film over de Moulin Rouge is “Moulin Rouge!”, een film uit 2001 met in de hoofdrol Nicol Kidman. Deze film vertelt het liefdesverhaal van de schrijver Christian en de danseres Satine die werkt voor de Moulin Rouge. Het verhaal speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. Voor deze film hebben Christina Aguilera, Lil’ Kim, Pink en Mya de hit Lady Marmalade gezongen.

Andere films waar in de Moulin Rouge een grote rol speelde zijn:

  • Le Fantôme du Moulin Rouge uit 1925
  • Moulin rouge uit 1928
  • La P’tite femme du Moulin Rouge uit 1945
  • French Cancan uit 1955
  • La Chaste Suzanne uit 1963

Daarnaast zijn er ook verschillende boeken over de Moulin Rouge geschreven.

Geschiedenis

De Moulin Rouge is meer dan honderd jaar oud. Hij opende op 6 oktober 1889 voor het eerst zijn deuren met Joseph Oller als eigenaar. In die ruim honderd jaar zijn er heel wat dingen veranderd aan de Moulin Rouge. Zo begon deze Parijse nachtclub als een nachtclub die vooral gericht was op extravagante shows. In 1903 werden er meer Operettes opgevoerd. Dit duurde tot de eerste wereldoorlog. Nadat Francis Salabert na de oorlog de leiding kreeg over de Moulin Rouge heeft hij Jacques-Charles de leiding gegeven over de shows. Francis Salabert had zelf namelijk vooral verstand van zaken en niet van shows. Jacques-Charles zorgde samen met danseres Mistinguett voor een paar onvergetelijke shows in de Moulin Rouge.

Toen Jacki Clérico in 1963 de leiding kreeg zorgde hij voor meer veranderingen in de nachtclub, om deze een nog modernere en vooruitstrevendere imago te geven. Zo heeft hij gezorgd voor een aquarium op het podium voor een waterballet.

Een dans waar de Moulin Rouge wereldwijd om bekend staat is de Cancan. Deze verleidingsdans komt oorspronkelijk uit Algerije. In 1830 kreeg deze dans zijn bekendheid in Parijs en werd hij veelvuldig gedanst in de nachtclubs van Parijs. Vandaag de dag wordt de Cancan nog steeds bij veel shows gedanst als afsluiter in de Moulin Rouge.

Ook danseres Doris Haug kent haar bekendheid, dankzij de Moulin Rouge. Zij begon in 1957 een dansgroep met vier meisjes, “Doris haar meisjes.” Een groep die vandaag de dag nog steeds bestaat en uitgegroeid is tot een dansgroep met maar liefst zestig danseressen.

De Moulin Rouge bezoeken?

In de Moulin Rouge worden nog steeds shows opgevoerd. Deze kunnen zowel met als zonder diner bekeken worden. Wil je naar zo’n show toe? Bedenk dan van tevoren dat de Moulin Rouge niet goedkoop is en reserveren een pré is. Prijzen beginnen vanaf € 95,-. Deze prijs is voor de show zonder drinken en zonder eten. De prijs loopt op tot € 200,- als je naast de show ook drinken en een diner bestelt. Voor kinderen onder de twaalf is er een gereduceerd tarief. Kinderen onder de zes jaar worden niet toegelaten.
© 2012 - 2024 Geldbesparen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip ParijsStedentrip ParijsParijs staat bekend als een echte liefdesstad. Dit heeft vooral te maken met de historische bezienswaardigheden, de vele…
Tips voor kort verblijf in ParijsOf een modehoofdstad wel eens uit de mode raken kan? Bijna niet. Parijs in ieder geval niet. Bij een 2-daags verblijft i…
Bezienswaardigheden in ParijsAls je in Parijs bent wil je zoveel mogelijk zien in zo weinig mogelijk tijd, veel mensen blijven namelijk maar een week…

Cagnes-sur-Mer bij Cannes en Nice: geheime plek van RenoirCagnes-sur-Mer bij Cannes en Nice: geheime plek van RenoirHet schitterende dorp Cagnes-sur-Mer is tot het begin van de zeventiger jaren verzamelplaats van kunstenaars geweest. Di…
Yaroslavl in Rusland: geschiedenis van 1300 tot 1700Yaroslavl was al voor de jaartelling een geliefde plek. Zij ligt op het kruispunt van handelswegen. Dit artikel behandel…
Bronnen en referenties
Geldbesparen (11 artikelen)
Laatste update: 15-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.