L'Estartit, Spanje

L'Estartit is een toeristisch plaatsje aan de Costa Brava in noordoosten van Spanje. Al is het een vrij klein dorpje, het is toch zeer geliefd bij toeristen. Door het jaar heen wonen er in L'Estartit ongeveer 3000 mensen, maar in de zomer wordt het overspoeld door toeristen; Nederlanders, Duitsers, Fransen. Het is een ideale vakantiestek voor mensen die van watersporten houden en graag op het strand in de zon liggen.

De ligging

L'Estartit is een dorpje midden in de Costa brava, in het noordoosten van Spanje. Het ligt in de gemeente Gerona in de provincie Gerona, in de regio Catalonië.

De geschiedenis

Vroeger was L'Estartit de haven van het buurdorp Torroella de Montgrí. In die tijd werd het meerdere malen bestookt door zeerovers, die zich schuilhielden op de eilanden die ervoor liggen. Doordat er een kilometers lang zandstrand aanwezig is (de baai van Pals) en er in de jaren 70 en 80 meerdere grote kampeerterreinen werden geopend, is L'Estartit van een oud vissersdorpje veranderd in een toeristische trekpleister. In het centrum zijn tal van restaurants, bars, ijssalons en discotheken aanwezig. Ook is de boulevard een aantrekkelijke plek voor toeristen.

Watersporten

Aaangezien het plaatsje aan de Middellandse zee ligt, is het zeer populair onder watersporters. Zeilen, surfen, kanoën, waterskiën, duiken; alles is mogelijk.

Duikoord

L'Estartit is een fantastische duikplaats. Doordat het water heel erg helder is, is er voor mensen die niet duiken ook genoeg mogelijkheid tot snorkelen. Aan de kust zijn verschillende prachtige duikplaatsen aanwezig, maar de meeste toeristen komen om de Medes eilanden (Illes Medes) vlak voor de kust van L'Estartit te bezoeken. De Medeseilanden bestaan uit zeven kleine eilanden, die niet bewoond zijn. Ze zijn te zien vanaf de kust. Het valt onder beschermd natuurgebied, wat ervoor zorgt dat de natuur niet wordt vernietigd.

Er zijn meerdere duikscholen aanwezig in en net buiten het dorp. Voelt u hier niks voor, dan zijn de eilanden ook te bezoeken met grote boten met een doorzichtige bodem. Een zeer geschikt uitstapje met kleine kinderen, aangezien je de vissen onder je kan zien zwemmen.

Andere ontspanning

Andere mogelijkheden van ontspanning in L'Estartit zijn paardrijden, tennissen, carten, wandelen, fietsen en natuurlijk nog veel meer. L´Estartit beschikt over een fantastisch breed strand, zonder steentjes, welke zeer langzaam afloopt de zee in. Dit maakt het strand zeer geschikt voor kleine kinderen. Er is regelmatig een kermis aanwezig op het strand en elke donderdag is er een markt aanwezig in de buurt van het centrum.

Onderkomen

Er zijn talloze campings, hotels en apartementencomplexen aanwezig in L'Estartit. Aangezien het een klein dorpje is, zit alles eigenlijk dichtbij het centrum en het strand.
© 2010 - 2024 Sjoukje0, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
L'estartit in de Costa BravaHet Spaanse dorpje L‘estartit ligt in de Costa Brava en is populair onder de toeristen. L'estartit biedt activiteiten aa…
Vakantie in SpanjeSpanje is in de zomer zeer in trek, maar in de winter wordt dit vakantieland ook goed bezocht. Er zijn verschillende moo…
De costa's in SpanjeDe costa's in SpanjeDe vakantieperiode is bijna aangebroken. Veel mensen zijn op zoek naar een leuke bestemming, voor de hele familie of gez…
Costa Brava, SpanjeCosta Brava, SpanjeEen van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Spanje is de Costa Brava, in het noordoostelijke Catalonië. De echte v…

Zomervakantie en wintersport in DuitslandDuitsland is het vakantieland bij uitstek. Voor een fietsvakantie, wandelvakantie, skivakantie of autovakantie kunt u pe…
Bezienswaardigheden van Skopje, MacedoniëMacedonië grenst aan zowel Bulgarije, Albanië, Servië, Kosovo en Griekenland. Wegens onenigheid met Griekenland m.b.t. d…
Sjoukje0 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 10-09-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.