Zomervakantie en wintersport in Duitsland

Duitsland is het vakantieland bij uitstek. Voor een fietsvakantie, wandelvakantie, skivakantie of autovakantie kunt u perfect in Duitsland terecht. Voor de meeste Nederlanders is het maar een paar uur rijden en u bent er al. Duitsland heeft een gevarieerd landschap. U kunt genieten van de prachtige wijnvelden in de zomer in het midden van het land. Of de prachtige hooggebergten, waar u heerlijk kunt skiën of in de zomer kunt wandelen.

Zomervakantie

In de zomer kunt u vele kanten op in Duitsland. U zou qua variatie Duitsland in drieën kunnen delen: het noorden, met vlakke landerijen, het midden met heuvelland en bosrijke gebieden en het zuiden met het adembenemende hooggebergte.

Het noorden

In het noorden van Duitsland vindt u vlakke landschappen. U kunt hier goed terecht voor watersport, vooral Kiel is een mooie plaats voor watersportliefhebbers. Daarnaast is Duitsland in bezit van meerdere waddeneilanden. Deze waddeneilanden zijn beschermd natuurgebied, hier kunt u goed terecht als u op zoek bent naar rust, natuurgebied en water. Ook grenst Duitsland aan de Oostzee, de badplaatsen zijn een aanrader om eens een bezoek te brengen. Hier vindt u nog vele authentieke badplaatsen.

Het midden

In het midden van Duitsland begint het te glooien. U vindt u hier vele heuvels tot ongeveer 700 meter hoogte. Dit levert prachtige vergezichten op over wijnvelden en bossen. Bezoek eens een wijngaard of een wijnproeverij, Duitse wijn is tenslotte een internationaal transportproduct. Midden-Duitsland staat goed bekend voor onder andere nordic-walking tochten en wandelvakanties. Het is een wandelvriendelijke omgeving, met veel wandelroutes. Van simpele korte tot meerdaagse zware wandeltochten. De bewegwijzering is duidelijk, zodat u altijd op het juiste pad blijft.
Het midden van Duitsland heeft vele campings van waaruit u prachtige wandelingen kunt beginnen.

Het zuiden

De hooggebergten in het zuiden van Duitsland zijn in trek bij vele toeristen. Hierdoor zijn hier dus ook veel campings, hotels en zimmer frei's te vinden. In het zuiden van Duitsland vindt u de Alpen. De bergen zijn wel tot 2000 meter hoog en geven u dus prachtige vergezichten. U kunt zich hier op vele manieren vermaken. Zo kunt u met kabelbaantjes naar de top, om daar prachtige wandelingen te maken. Wanneer u nog sportiever bent, kunt u zelf ook de top gaan beklimmen, door middel van bijvoorbeeld een huttentocht of een uitgebreide trektocht.

In de deelstaat Beieren (Bayern) zijn idyllische dorpjes te vinden waar u zich op veel manieren kunt vermaken, winkeltjes, cafés en restaurantjes wisselen elkaar af in de gezellige dorpse straatjes. Ook vindt u in het zuiden van Duitsland vele meertjes die ontstaan zijn uit het smeltwater van de bergen in de Alpen. Ook in zuid-Duitsland vindt u vele campings, die een goede uitvalsbasis vormen voor allerlei manieren om het gebied te ontdekken.

Wintersport

Als u op wintersport wilt, en u wilt niet te veel reizen, is Duitsland voor u de beste oplossing. In Duitsland vindt u vele skigebieden, voor veel Nederlanders binnen enkele uren te bereiken. U kunt in Duitsland vele kanten op wanneer u tijdens de wintermaanden hier wilt verblijven. Zo kunt u in Duitsland skiën, langlaufen, maar ook gewoon met uw gezin in een gezellig dorpje een week in de sneeuw vertoeven. Het snelst te bereiken vanuit Nederland is het wintersportgebied 'Sauerland', waar onder andere Willingen en Winterberg een aantal kilometers aan pistes herbergt. Winterberg is binnen 3 á 4 uur vanuit Nederland te bereiken. In Winterberg ligt meer dan 50 kilometer aan skipistes. De perfecte plek dus voor een weekendje skiën.

Wanneer u wat verder naar het zuiden van Duitsland rijdt, komt u in de Duitse Alpen terecht. Hier vindt u de bekende ski-oorden Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf. Garmisch-Partenkirchen is bekend om haar jaarlijkse nieuwjaarsschansspringen. Garmisch-Partenkirchen heeft 35 kilometer aan skipistes. Rondom Garmisch-Partenkirchen liggen vele bergen. De hoogste daarvan is de Zugspitze. Wanneer u op zoek bent naar een geweldige ervaring, in hooggebergte te skiën, mag u dit niet missen. U kunt via een kabelbaan de top op en daar van de gletsjers af skiën, een onvergetelijke ervaring. Leuk detail is dat de top van de Zugspitze is twee nationaliteiten herbergt. Aan de ene kant van de top bent u namelijk in Duitsland, terwijl u een paar meter verderop in Oostenrijk bent.

Ook in het Zwarte Woud kunt u prima skiën. De Feldberg is de hoogste berg in het Zwarte Woud. Hier bevindt zich ook een groot skigebied waar u, van beginnend tot gevorderd skiër, prachtig kunt skiën. Ook voor langlaufers is dit een geschikt gebied, er loopt 50 kilometer aan langlaufloipes in de omgeving.

Het is aan te raden om ver van te voren uw wintersport te boeken. De ski-oorden worden steeds populairder en de goedkopere appartementen en chalets zijn uiteraard al snel verhuurd.
© 2010 - 2024 Sonisch, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie en wintersport in Duitsland: woorden, uitdrukkingenVakantie en wintersport in Duitsland: woorden, uitdrukkingenAls u op vakantie of wintersport naar Duitsland, Zwitserland of Oostenrijk gaat, is het een groot voordeel als u een aar…
Geen lening afsluiten voor een vakantieGeen lening afsluiten voor een vakantieIn de zomer een paar weekjes naar de zon, of in de winter op wintersport, kunt u echt aan toe zijn. Het kost u veel geld…
Vakantie in Wallis, ZwitserlandVakantie in Wallis, ZwitserlandWallis is een kanton in het zuidwesten van Zwitserland. Dankzij hoge bergen, honderden kilometers skipistes en prachtige…

Halloween in IerlandHalloween in IerlandEind oktober wordt ook in Ierland Halloween gevierd. Dat gebeurt als nergens anders want de traditie van Halloween is er…
L'Estartit, SpanjeL'Estartit is een toeristisch plaatsje aan de Costa Brava in noordoosten van Spanje. Al is het een vrij klein dorpje, he…
Sonisch (24 artikelen)
Gepubliceerd: 14-09-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.