Naaktstranden aan de Costa Brava

De vele badplaatsen aan de Costa Brava in het Spaanse Catalonië zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. In de zomermaanden zijn de stranden aan deze ruige kust dichtbevolkt met bruinende en naar verkoeling zoekende toeristen. Voor de liefhebbers van naaktrecreatie is er een keur aan kleine, intieme naaktstranden.

Costa Brava

De Costa Brava is een 200 kilometer lange kuststrook langs de Middellandse Zee die loopt van Portbau aan de Franse grens tot aan Blanes. De Costa Brava dankt haar naam aan de ruige en wilde kust waar je uitstekend kunt duiken en snorkelen. De Costa Brava is vanwege de afstand vanuit Nederland populair bij Nederlanders, het is relatief snel per auto te bereiken en daarom een ideale plek om vakantie te vieren. Bekende badplaatsen zijn Blanes, Lloret de Mar en Rosas. Empuriabrava is een van de grootste jachthavens van Europa en in het binnenland is de stad Figueres, bekend om het Dali museum en Girona met zijn mooie middeleeuwse binnenstad de moeite van een bezoek waard.

Naturisme

Naturisme is een manier van leven in harmonie met de natuur en kenmerkt zich door gemeenschappelijk naakt recreëren om zo zelfrespect, respect voor elkaar, de natuur en het milieu te bevorderen.

De belangen van Spaanse Naturisten wordt behartigt door de Spaanse Naturisten Federatie (Federación Naturista Española) die op haar beurt weer is aangesloten bij de Internationale Naturisten Federatie.

Naaktstranden aan de Costa Brava

Naast de vele reguliere stranden heeft de Costa Brava ook een groot aantal naaktstranden. Vanwege de grillige kust bevinden de naaktstranden zich vaak in een kleine, intieme baai en hebben meestal geen voorzieningen.

Regio Alt Empordá

Cadaqués – Playa de Sa Conca
Dit strand ligt aan Cap de Creus, het naaktstrand ligt tussen de rotsen.

Cadaqués – Cala S’Algueria Gran
Dit strand ligt ten noorden van Portlligat, tussen de rotsen.

Cadaqués – Cala Jugadora
Het naaktstrand ligt aan de voet van de vuurtoren van Cap de Creus

Cadaqués – Cala Fredosa
Vlakbij de vuurtoren van Cap de Creus ligt het naaktstrand Cala Fredosa. Het ligt naast het strand Cala Jugadora waar voorzieningen zijn.

Colera – Cala Burró
Het naaktstrand ligt aan de noordkant van Cap Ras, tussen de plaatsen Colera en Llançà.

Castelló d’Empúries – Playa de Can Comes
Dit 4 kilometer lange strand ligt niet ver van de jachthaven van Empuriebrava. Het ligt ter hoogte van het Parque Natural de los Aiguamolls en camping La Laguna tussen de Fluvià en Muga rivier. Het strand wordt dagelijks schoongemaakt en er staan prullenbakken.

Roses – Cala Murtra
De baai van Roses heeft een 4 kilometer lang zandstrand. Op het reguliere strand zijn chiringuitos, douches en toiletten te vinden. Het naaktstrand Cala Murtra ligt aan de weg naar het strand van Cala Montjoi.

Sant Pere Pescador – Playa de la Gola
Het naaktstrand ligt aan het zuidelijk deel van de monding van de río Fluvià.

Regio Baix Empordá

Begur – Playa de La Isla Roja
Het naaktstrand ligt ten zuiden van Playa del Racó in Pals en is hiervandaan te bereiken. Er is een kiosk en het strand wordt schoongemaakt.

Palamos – Cala Roca Bona
Dit afgelegen strand ligt naast Cala Estreta aan de weg van Playa del Castillo naar Calella. Vanwege de wind is er vaak sprake van een sterke golfslag. In de baai van Palamos kun je ook uitstekend surfen en zeilen.

Pals – Playa de Pals
Het naaktstrand ligt tegenover de zendmasten van Radio Liberty.

Santa Cristina d´Aro - Cala Corrullada / Cala del Senyor Ramon
Dit strand ligt ter hoogte van kilometerpaal 35 op de weg van Tossa de Mar naar Sant Feliu de Guixols bij de urbanisatie Rosamar.

Santa Cristina d´Aro – Cala Vallpresona
Dit kiezelstenen strand ligt zuidelijk van het strand Cala Corrullada en is hiervandaan te bereiken.

Regio La Selva

Lloret de Mar - Cala Boadella / Cala Figuera
Op dit afgelegen en rustige strand is een snackbar en er zijn prullenbakken. Het ligt ter hoogte van hotel Fenals, ten noorden van Cala de Santa Cristina. Volg de weg richting appartementencomplex Albamar.

Tossa de Mar – Platja d´En Carles
Vlakbij het strand van Cala Llorell ten zuiden van Tossa de Mar.
© 2010 - 2024 Zalomeya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naaktstranden aan de Costa del Maresme en Costa del GarrafNaaktrecreatie is in de provincie Barcelona in de autonome regio Catalonië blootgewoon. Zowel aan de Costa del Maresme a…
Blanes, vakantiebestemming in SpanjeBlanes is een van de populaire badplaatsen in Spanje. Veel jongeren komen erheen om 's zomers hun vakantie te vieren.
De costa's in SpanjeDe costa's in SpanjeDe vakantieperiode is bijna aangebroken. Veel mensen zijn op zoek naar een leuke bestemming, voor de hele familie of gez…
Naaktstranden aan de Costa TropicalAan de grillige kust van de Costa Tropical in het zuiden van Andalusië bevinden zich prachtige stranden Een aantal van d…
Thassos: Grieks eiland en groene parel in de Egeische ZeeGriekenland is met zijn veelzijdige historie, aardige bevolking en prachtige natuur de ideale vakantiebestemming. De div…
Zalomeya (41 artikelen)
Laatste update: 18-08-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.