Naaktstranden aan de Costa Tropical

Aan de grillige kust van de Costa Tropical in het zuiden van Andalusië bevinden zich prachtige stranden Een aantal van deze stranden zijn als naaktstrand aangemerkt. De Costa Tropical ligt tussen de Costa del Sol en Costa Almería in de provincie Granada.

Naturisme

Naturisme is een manier van leven in harmonie met de natuur en kenmerkt zich door gemeenschappelijk naakt recreëren om zo zelfrespect, respect voor elkaar, de natuur en het milieu te bevorderen.

In Andalusië is de Vereniging van Naturisten en Nudisten (ANNA) actief om de ontwikkeling en het aanzien van naturisten op openbare plaatsten te stimuleren. ANNA maakt deel uit van de Spaanse Naturisten Federatie (Federación Naturista Española) die de belangen van Spaanse naturisten behartigt en op haar beurt weer aangesloten is bij de Internationale Naturisten Federatie.

Naaktstranden aan de Costa Tropical

Naaktstranden zijn over het algemeen moeilijk te vinden. Dit geldt ook voor de Costa Tropical, gelegen tussen de Costa del Sol en Costa Almería in de provincie Granada. De Costa Tropical dankt haar naam aan het heersende subtropische microklimaat. De hoge bergen van de Sierra Nevada beschermt de kust tegen de winterkou en de warme wind uit Noord Afrika zorgt voor een aangename temperatuur waardoor zwemmen zelfs in de wintermaanden mogelijk is. Vanwege de grillige en rotsachtige kust kun je hier uitstekend duiken en snorkelen. Aan de Costa Tropical vind je de volgende officiële naaktstranden:

Almuñecar – Playa Cantarriján

Dit is een drukbezocht strand van 340 x 40 meter. In de zomermaanden zijn de typische Spaanse strandtentjes, chiringuitos geopend. Je kunt er parasols en strandbedden huren en er zijn douches, prullenbakken en een parkeerplaats. Het strand ligt op 8 kilometer van Almuñecar, volg de N-340 in de richting van Nerja, neem de afslag Mirador de Cerro Gordo. Vanaf hier wordt het strand Cantarriján bewegwijzerd.

Almuñecar – Playa El Muerto / El Cotobro

Dit is eveneens een drukbezocht strand. Het strand meet 580 x 15 meter en ligt geïsoleerd onder aan de rotsen. Bovenop bevindt zich een klein naturistencomplex. Er zijn geen voorzieningen, het strand wordt wel schoongehouden en er zijn prullenbakken. Het strand is vanaf de Paseo Marítimo in westelijke richting te bereiken. Vanaf het bord “Playa Naturista de El Muerto” is het nog zo´n 500 meter lopen, na het bruggetje ligt het strand.

Motril – Playa la Joya

Het naaktstrand maakt deel uit van Playa la Joya en wordt door rotsblokken afgeschermd. Het ligt onder aan steile kust vlakbij Torrenueva. Er zijn geen voorzieningen. Het strand ligt 7 kilometer buiten Motril in de richting van Castel de Ferro en is via een trap te bereiken.

Cuevas del Campo – Pantano del Negratín

Dit naaktstrand bevindt zich in het binnenland van de provincie Granada aan het Negratín stuwmeer. Het strand is in juli 2005 in gebruikgenomen en is met fijn zand aangelegd. Via een schuine helling kun je de oever bereiken. Behalve parasols zijn er geen voorzieningen. Het strand ligt 8 kilometer van Cuevas del Campo verwijderd aan de oude weg naar Zújar.
© 2010 - 2024 Zalomeya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Las Alpujarras: Lanjaron en OrgivaWie vanuit Granada de zuidelijk van de Sierra Nevada gelegen vruchtbare streek van Las Alpujarras bezoekt, komt eerst do…
Met de fiets naar het dak van Europa (Sierra Nevada)Sierra Nevada is voor wielrenners het ´dak van Europa´, omdat hier de hoogst gelegen geasfalteerde weg van Europa is ter…
Naaktstranden aan de Costa del SolLiefhebbers van naaktrecreatie kunnen aan de Costa del Sol heerlijk vakantie vieren. De “kust van de zon” met maar liefs…
Naaktstranden aan de Costa BravaDe vele badplaatsen aan de Costa Brava in het Spaanse Catalonië zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. In de z…

Landal Greenparks: Mooie bungalowparken midden in de natuurLandal Greenparks heeft inmiddels naam opgebouwd in Nederland als het gaat om fraaie bungalowparken in een mooie natuurl…
Naaktstranden aan de Costa de la LuzAan de Costa de la Luz vind de liefhebber van naaktrecreatie een keur aan naaktstranden. De Costa de la Luz beslaat de k…
Bronnen en referenties
  • www.naturismo.org
Zalomeya (41 artikelen)
Laatste update: 15-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.