De Madeira-archipel | Madeira & Porto Santo

De Madeira-archipel | Madeira & Porto Santo De Madeira-archipel ligt in de Atlantische Oceaan. De archipel behoort tot Portugal en is zowel ís zomers als ís winters te bezoeken. Wat je hier uitstekend kunt doen is wandelen. Met name wandelingen langs de beroemde 'levada's (irrigatiekanalen) zijn erg populair. Het is dan ook een uitstekende bestemming voor wandelaars en rustzoekers.

Algemene Informatie

  • Hoofdstad: Funchal
  • Taal: Portugees
  • Munteenheid: euro
  • Religie: rooms-katholiek
  • Klimaat: subtropisch klimaat
  • Beste reistijd: zomermaanden en wintermaanden (winterzonbestemming)
  • Tijdverschil: -1 uur

De Madeira-archipel maakt, net als de Azoren-archipel deel uit van Portugal

Madeira

Dit eiland is het hoofdeiland van de Madeira-archipel. De hoofdstad van het eiland is Funchal, dit is tevens de belangrijkste aanvlieghaven van de archipel. Funchal is een plaats die schitterend gelegen is aan een baai. Het is gebouwd in de vorm van een amfitheater.

Machico is het oudste stadje van Madeira. Er is weinig te doen, er zijn wat viswinkeltjes en een restaurant. Camara de Lobos is een vissersdorpje dat zijn bekendheid dankt aan de Madeirawijn die die hier wordt gemaakt. Cabo Girao is een spectaculair uitstapje. Deze klif is 580 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht.

Bron: Grwood, UnsplashBron: Grwood, Unsplash

Levada-wandelingen

Op Madeira kun je schitterend wandelen langs de zogenaamde levada's. Deze irritatiekanalen zijn door mensen aangelegd in de bergen. Doordat ze langzaam aflopen, kun je er mooi langs wandelen zonder al te veel te hoeven klimmen en te dalen. Het is verstandig je vooraf goed in te lezen over deze wandelingen, er zijn er namelijk talloze en ze zijn niet allemaal even mooi.

Het weer op Madeira

Madeira wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Het weer is dan ook meestal mild en aangenaam, zonder grote uitschieters.

Houd er rekening mee dat het weer in de bergen van Madeira snel kan omslaan. Als je aan het strand verblijft kan het schitterend weer zijn, terwijl het in de bergen mistig en koud kan zijn. Het is dan ook aan te raden om je in laagjes te kleden als je op pad gaat het binnenland in.

Porto Santo

Porto Santo is het tweede eiland van Madeira en wordt graag bezocht omdat het, in tegenstelling tot het eiland Madeira, over een zandstrand beschikt. Dit strand is wel 9 kilometer lang. Vanaf Madeira kun je per boot naar Porto Santo reizen, deze afstand bedraagt 50 kilometer.
© 2007 - 2024 Funkyfish, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Quinta's van Madeira: authentiek logeren tussen de bloemenQuinta's van Madeira: authentiek logeren tussen de bloemenOp Madeira zijn een groot aantal voormalige landhuizen omgetoverd tot intieme hotels: de quinta's. Bijkomend voordeel is…
Het Portugese eiland MadeiraHet Portugese eiland MadeiraMadeira is een Portugees eiland dat in de buurt van Marokko ligt. Zowel in de zomer als in de winter is dit eiland groen…
Portugal, vakantielandPortugal is een prachtland om eens naar toe te gaan. Een geweldig mooie vakantiebestemming in de zomertijd. Met veel str…
Portugal, een prachtig land!Bem-vindo ao Portugal! Kom meer te weten over dit prachtige land en neem een kijkje in de wereld van Fado-muziek, de Alg…

Portugal, zon, zee en strandPortugal, zon, zee en strandPortugal is al jaren een geliefde vakantiebestemming. Een stedentrip naar Lissabon is heel populair, maar het meest geli…
België - steden & bezienswaardighedenBelgië - steden & bezienswaardighedenBelgië heeft voor zo'n relatief klein land veel te bieden: gezellige stedentrips naar Brussel, Antwerpen, Brugge of Gent…
Bronnen en referenties
Funkyfish (226 artikelen)
Laatste update: 07-01-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.