De beste 5 parken van Droomparken

De beste 5 parken van Droomparken In 1999 begon Droomparken met het aanbieden van vakantieverblijven op parken in Nederland. In 2015 heeft Droomparken ruim elf locaties waar je kunt genieten van je vakantie en vooral van de omgeving en de rust. De vakantieparken zijn gelegen in Noord-Holland, aan de kust van Zeeland, boven in Limburg en op de Veluwe. Naast bungalows en chalets is het ook mogelijk om er te kamperen met een eigen tent of een ingerichte tent. Daarnaast kun je op de verschillende vakantieparken een chalet of bungalow kopen. In de nauwe samenwerking met RTL4-programma Droom van een tweede huis kun je wekelijks zien hoe mensen een aankoop doen op de droomparken. De activiteiten en faciliteiten op de parken van Droomparken zijn niet te vergelijken met vakantieaanbieders als Center Parcs of Landal Greenparks. Het is allemaal net iets minder, maar dat geeft ook een bepaalde rust op de parken. De omgeving is prachtig en veel mensen kiezen Droomparken voor de natuur en ruimte die het biedt.

Op de vakantiebeoordelingen sites Parkvakanties.com, Zoover.nl en Vakantiereiswijzer.nl kun je beoordelingen lezen over de vakantieparken van Droomparken. De beoordelingen zijn over het algemeen matig met soms een positieve uitschieter. Dit komt waarschijnlijk door het grote aanbod van Center Parcs en Landal GreenParks waar veel meer te beleven valt. Toch zien we vooral de accommodaties van Droomparken zeer positief beoordeeld. Droomparken is nog steeds bezig hun parken te verbeteren. Op dit moment zijn de onderstaande parken de vijf beste parken volgens de mensen die een vakantie hebben beoordeeld op de bovenstaande websites.

1. Droompark Molengroet

Het park Molengroet in Noord-Holland krijgt een gemiddelde beoordeling van een 7,5 van de websites met vakantiebeoordelingen. Het park is gelegen in Noord-Scharwoude, dichtbij de Nederlandse kust. Het park beschikt over kampeerplaatsen, chalets en een groepsaccommodatie voor ruim 16 personen.

Verblijf

Het park verhuurt 4-persoons chalets, 6-persoons chalets, 4-persoons huurcaravans, kampeerplaatsen en een groepsaccommodatie. De accommodaties hebben verschillende luxe niveaus. De groepsaccommodatie bevindt zich in het hoofdgebouw van het park.

Faciliteiten

Op Molengroet zijn diverse natuurvijvers waar men heerlijk kan genieten van de rust. Helaas zijn ze niet geschikt om te vissen, zwemmen of in te varen. Achter het park ligt natuurgebied Geestmerambacht. Daar is dit wel toegestaan. Het park beschikt wel over een zwembad om in te zwemmen. Naast het zwembad zijn diverse zonneweiden. Restaurant Molengroet is dagelijks geopend voor de heerlijkste gerechten en het park beschikt ook over een broodjesservice. Ter recreatie beschikt het park over een sportveld, diverse speeltuintjes, een jeu-de-boulesbaan, een airtrampoline, een kinderboerderij en fiets- en skelterverhuur.

Omgeving

In de omgeving is genoeg te doen. De stad Alkmaar ligt op een steenworp afstand. Hier kun je de kaasmarkt bezoeken. Ook het AZ-stadion en het Zuiderzeemuseum zijn in de buurt. Ook is het leuk om uit te waaien in de Schoorlse Duinen of een bezoek te brengen aan het Klimduin.

DroomPark Molengroet
Molengroet 1
1723 PX Noord-Scharwoude


2. Droompark Beekbergen

Droompark Beekbergen ligt verscholen in de Veluwse bossen tussen Beekbergen en Loenen. Het park krijgt een 7,5 als gemiddelde waardering van de bezoekers van de vakantiebeoordelingen websites. Op het park zijn geen kampeerplaatsen, alleen chalets, villa's en groepsaccommodaties.

Verblijf

Op het park zijn 4-persoons en 6-persoons chalets te huur. De chalets zijn landelijk ingericht. Ook zijn er 4-, 6-, 8- en 10-persoons villa's op het park. Deze villa's beschikken over meer luxe, zoals vaatwasmachines en sauna's. Ook beschikt het park over groepsaccommodaties voor 12, 20 of 24 personen. Het paradepaartje van Droompark Beekbergen is de luxe wellness villa voor 12 personen. Deze villa beschikt over een infraroodsauna en een fitnessruimte. Het is mogelijk om les te krijgen van een fitnessinstructeur.

Faciliteiten

Het park beschikt over een overdekt zwembad, dat elke dag geopend is. Naast een cafetaria, pannenkoekenhuis, grand café en restaurant zijn er ook een supermarkt en broodjesservice, zodat je ook heerlijk kunt eten in je eigen accommodatie. In het hoofdgebouw zijn onder andere een game room, wellness en sportruimte te vinden. Buiten zijn diverse speeltoestellen, een tennisbaan, een airtrampoline en verhuur van fietsen.

Omgeving

Op het park is al genoeg te beleven, maar in de omgeving ontdek je pas echt veel. Zo kun je fietsen of wandelen door de Veluwse bossen. Kun je een bezoekje brengen aan Paleis 't Loo in Apeldoorn of kijk je je ogen uit in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op loopafstand van het park vind je de grootste watervallen van Nederland.

DroomPark Beekbergen
Hoge Bergweg 16
7361 GS Beekbergen


3. Droompark Schoneveld

Het park Schoneveld krijgt net geen 7,5 van de bezoekers van de vakantiebeoordelingen websites. Je vindt het park aan de Zeeuwse kust. Een vijfsterren camping, afgewisseld met chalets en bungalows. In de pittoreske dorpjes van Zeeland kom je heerlijk tot rust en geniet je van de zilte lucht die er hangt.

Verblijf

Voor een kampeerplaats kun je zeker terecht bij Droompark Schoneveld. Ook een seizoensplek is zo geregeld. Voor de iets mindere avonturier zijn er ook 4-persoons en 6-persoons chalets. De chalets zijn luxe ingericht en beschikken over een mooi terras.

Faciliteiten

Het park Schoneveld ligt direct aan de zee. Het strand staat bekend als één van de schoonste stranden van Nederland. Ook is er een overdekt zwembad op het park om bij minder weer in te zwemmen. Een snackbar, restaurant en parkshops voorzien je van de dagelijkse basisbehoeften. Naast een tennisbaan en een bowlingbaan zij er ook airtrampolines en speeltoestellen.

Omgeving

Vanaf het park sta je zo in België, waar ook heel veel te beleven valt. Denk maar aan het Boudewijn Seapark of Plopsaland. Of breng een bezoek aan de mooiste steden, zoals Brugge of Gent. In Zeeland zelf vind je Waterpark Neeltje Jans en Het Arsenaal.

DroomPark Schoneveld
Schoneveld 1
4511 HR Breskens


4. Droompark Maasduinen

Het park Maasduinen krijgt bijna een 7.3. Deze mooie voldoende heeft het park te danken aan het luxe niveau van de accommodaties en de glooiende groene natuur van Noord-Limburg. Het park heeft kampeerplaatsen, trekkershutten, chalets en een groepsvilla.

Verblijf

Het park heeft 4-persoons en 6-persoons chalets. De oude en de nieuwe chalets staan gezamenlijk op het park. Ook zijn er Finse chalets te vinden. Bij de kampeerplaatsen zijn ook trekkershutten te vinden, voor degene die wel willen kamperen, maar toch liever een dak boven hun hoofd hebben. De groepsvilla van 12 personen is compleet vernieuwd. De badkamers en de keuken zijn van grote luxe voorzien.

Faciliteiten

Zwemmen kun je op het park in het overdekte zwembad of aan het strandmeer. Meer actie vind je op het multifunctionele sportveld of in de fitnessruimte. Voor kinderen zijn er speeltoestellen en airtrampolines. Ook is er een brasserie met café, waar je heerlijk wat kunt eten of drinken. Wil je heerlijk ontspannen? Ga dan eens naar de wellness op het park.

Omgeving

Het Bourgondische Limburg heeft voor ieder wat wils. Zo kun je een kijkje nemen in het witte stadje Thorn of ga je terug in de tijd in het Terug in de Tijd Museum. Ontdek hoe bier wordt gebrouwen in de Hertog Jan Brouwerij. Geniet je meer van de natuur, dan moet je echt naar Nationaal Park de Maasduinen, Kasteeltuinen Arcen of de Maasplassen. Voor de kinderen moet je echt naar Attractiepark Toverland. Ook dierentuin Gaia Zoo is in de buurt.

DroomPark Maasduinen
Maalbekerweg 25
5951 NS Belfeld


5. Droompark Hooge Veluwe

De Hooge Veluwe krijgt een 7,2 van de bezoekers van de websites. De naam zegt het al; het park is te vinden op de Veluwe. Hooge Veluwe ligt recht tegenover de ingang van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je kunt er kamperen of een chalet huren.

Verblijf

Op het park zijn 4-persoons en 6-persoons chalets te huur. Ook hier zijn weer verschillende niveaus in luxe. Zo staan de oude chalets nog netjes naast de nieuwe chalets, die meer weg hebben van villa's of bungalows. Ook zijn er diverse kampeerplaatsen of huur je een huurcaravan.

Faciliteiten

Het park Hooge Veluwe beschikt over een binnen- en buitenzwembad. Heel het jaar door kun je er genieten van het water. Een parkshop, broodjesservice, restaurant en snackbar zijn er om de honger te stillen. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen, airtrampolines, een skate ramp en een sportveld. Oudere mensen kunnen een kijkje nemen op de jeu de boulesbaan of in de fitnessruimte. Ook op dit park kun je gebruik maken van een wellnessruimte.

Omgeving

In de omgeving vind je Het Kröller-Müller Museum en het Museonder. Gezellig winkelen doe je in de stad Arnhem. Met de kinderen is er ook genoeg te doen. Bezoek de dierentuin Burgers Zoo of ga naar attractiepark Koningin Julianatoren. Ook de Spelerij en Uitvinderij is echt iets voor de kleine gasten.

DroomPark Hooge Veluwe
Koningsweg 14
6816 TC Arnhe
© 2015 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goedkope vakantie in CanadaGoedkope vakantie in CanadaCanada is een uitstekende bestemming voor een onvergetelijke en goedkope vakantie. Canada is een dunbevolkt land met sch…
Vakantie op de VeluweVakantie op de VeluweDe Veluwe is het grootste aaneengesloten natuurgebied van Nederland. Dankzij honderden hectares bos, heidevelden, zandvl…
Checklist voor de beste vakantieChecklist voor de beste vakantieHet internet wemelt van checklisten voor op reis, maar die gaan bijna alleen maar over de activiteiten die je moet uitvo…
Soorten vakantieparken in NederlandSoorten vakantieparken in NederlandNederland kent honderden vakantieparken van vele verschillende aanbieders. De laatste jaren is het ook weer een nieuwe t…
Voorbeeldreis Griekenland vasteland Thessaloniki - AtheneVoorbeeldreis Griekenland vasteland Thessaloniki - AtheneGriekenland als vakantieland is vooral bekend om haar ontelbare eilanden en prachtige stranden. Gecombineerd met vele zo…
Bronnen en referenties
  • www.droomparken.nl
  • www.parkvakanties.com
  • www.zoover.nl
  • www.vakantiereiswijzer.nl
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.