Citytrip Londen, wat moet je gedaan en gezien hebben?

Citytrip Londen, wat moet je gedaan en gezien hebben? Als je de Noordzee oversteekt ben je al bijna in Londen, dat is niet zo gek ver weg. Londen is een leuke stad waar erg veel te zien en te doen is. Er zijn veel bezienswaardigheden en winkelen kun je er ook erg goed. In de kerstperiode is Londen ook zeker de moeite waard, dan is Londen in volledige kerstsfeer. Londen is de hoofdstad van Engeland en tevens ook de grootste stad. Er wonen in Londen zo'n 7,5 miljoen mensen. Londen is hiermee dan ook de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie. Dwars door de stad loopt de rivier de Theems. Op weergebied kan je Londen vergelijken met Nederland. Londen heeft een gematigd zeeklimaat. In Engeland hebben ze niet de Euro als muntsoort, maar de Engelse Pond. Voor je reis moet je dus even je geld omwisselen. Dit kun je in Nederland doen bij een wisselkantoor, maar in Londen zelf vind je ook wisselkantoren in het centrum, deze zijn vaak gevestigd in banken, postkantoren en reisbureaus. Ook kun je je geld wisselen op de luchthaven of op de grotere treinstations.

De reis

Londen is vanuit Nederland bereikbaar per ferry (Stenaline), trein (Eurostar) of vliegtuig. Als je een beetje goed zoekt op internet stuit je vaak op leuke aanbiedingen waarbij de reis en overnachting zijn inbegrepen.

Overnachten

In Londen bevinden zich vele hotels. Je kunt het beste kiezen voor een hotel in de drukkere delen van de stad. Vermijd liever de buitenwijken, omdat het daar, voornamelijk in de donkere uren, erg onveilig is. Dit geldt vooral als je toerist bent, je hebt dan de kans dat je wordt overvallen op straat. Londen heeft veel hotels in allerlei prijsklassen. Op internet vind je veel aanbieders die leuke en vaak goedkope hotels aanbieden. Het is verstandig om ook altijd de beoordelingen te bekijken van het hotel wat jou aanspreekt.

Eten en drinken

Op het gebied van eten en drinken kom je in Londen niets te kort. Op elke hoek van de straat kun je wel eetzaakjes vinden. Je kan vooral goed en redelijk voordelig eten in de wijken Soho en Chinatown. Natuurlijk zijn er in Londen ook veel dure restaurants. Je vind er ook een aantal restaurants van de beroemde koks Gordon Ramsey en Jamie Oliver. En natuurlijk zijn er de bekende pubs, waar je overigens niet alleen kunt drinken, vaak kun je er ook voor weinig geld lekker eten.

Winkelen

In Londen kun je ontzettend goed winkelen. Bekende en grote winkelstraten zijn onder andere Bond Street, Oxford Street en Regent Street. Door heel Londen vind je grote overdekte winkelcentra. In vakanties en weekenden kan het erg druk zijn met winkelende mensen. Hieronder vind je een overzicht van wat de moeite waard is om te bezoeken.

Primark

De Primark is een echte aanrader op het gebied van winkelen. In Nederland zijn enkele vestigingen, maar die zijn niets bij wat je in Londen kunt shoppen. De Primark winkels in Londen zijn vele malen groter als de winkels in Nederland, dit betekent dat er veel meer artikelen in de winkels liggen. Je kan in een Primark winkel makkelijk een hele dag winkelen.

Forever 21

Betaalbaar de laatste modetrends shoppen kun je bij Forever21, een hele leuke winkel. Aanrader.

Top Shop

Bij Top Shop kun je ook heel goedkoop winkelen. De flagshipstore vind je aan Oxford Circus. Top Shop heeft de laatste modetrends. Kate Moss is ook echt op Top Shop en heeft zelfs haar eigen collectie in de winkel hangen.
TIP: koop een heerlijke cupcake bij Lola's Cupcakes, in de Top Shop

Victoria's Secret

Iedereen kent Victoria's Secret wel met hun beroemde lingerie uit Amerika. Nu verkopen ze nog veel meer behalve lingerie, dus het is zeker een bezoekje waard. In Europa zijn niet veel winkels van Victoria's Secret, in Londen is er echter wel een. Het is een echte aanrader om er eens binnen te lopen, ze hebben hele mooie items en vooral de uitverkoop bij de Victoria's Secret is altijd voordelig. De grote uitverkoop vindt twee maal per jaar plaats.

Kardashian Store

Sinds 2012 hebben de Kardashian zusjes ook een eigen winkel in Londen geopend. Je kunt hier allerlei leuke items vinden die ontworpen zijn door Kim, Khloe en Kourtney. Denk hierbij aan schoenen, kleding, sieraden en make-up. De prijzen zijn niet goedkoop, maar ook niet heel duur. Het is gewoon betaalbaar.

M&M Store

In Londen vind je de eerste M&M Store van Europa, deze megastore heeft maar liefst vier verdiepingen. Je kan er alles vinden van M&M's. Sieraden, kleding, gadgets, snoepjes, beddengoed, keukengerei en nog veel meer. Ook kun je je eigen M&M's ontwerpen.


Magnum Store

Jawel, naast een M&M Store vind je in Londen ook een Magnum Store, een winkel vol met de bekende en overheerlijke ijsjes. Je kan hier zelf je eigen Magnum samenstellen, aanrader!

Westfield Stratford City

Stratford is een groot winkelcentrum, dat in 2011 geopend is. Er is hier een enorm aanbod aan winkels en Stratford behoort dan ook tot een van de grootste overdekte winkelcentra van Europa. Er is voor iedereen wel wat te vinden, in elke prijsklasse. Je kan hier makkelijk een hele spenderen.

Harrods

Iedereen kent Harrods wel, een megawarenhuis van zeven verdiepingen hoog. Je kan ook hier makkelijk de hele dag winkelen. Alles is wel duur in deze winkel, maar het is wel leuk om er eens een kijkje te nemen. In een groepje kom je niet binnen en je moet er ook wel netjes uit zien. De inrichting van de winkel is ook heel speciaal.

Notting Hill

Hier vind je vele winkeltjes en kraampjes met allerlei spullen, vooral heel veel import producten, zoals nep merkkleding. Het is erg leuk om hier een kijkje te nemen en vaak kun je leuke dingen kopen voor weinig geld.

Oxford Street

Oxford Street is een wereldberoemde winkelstraat. In deze straat zijn veel warenhuizen te vinden, maar ook heel veel andere winkels. In de zijstraat van Oxford Street, Bond Street, vind je veel exclusieve boetieks.

Tip: Als je wilt winkelen in een top sfeer, bezoek Londen dan in december, alles is dan in kerstsfeer met veel lichtjes en natuurlijk heel veel mooie kerstkleding!

Bezienswaardigheden

Parken

Londen is een grote stad, maar wel een stad met veel groen. Er zijn veel parken te vinden in Londen, de bekendste zijn Hyde Park en Kew Gardens. Hyde Park is een groot park dat eigendom in van de Britse koninklijke familie, de oppervlakte bedraagt 140 hectare. Rondom het park loopt een ruiterpad en in het midden is een meer waar je in de zomer bootjes kunt huren. Kew Gardens is een grote botanische tuin. Het oppervlakte bedraagt zo'n 120 hectare. Je vindt hier de grootste plantencollectie ter wereld. Het is een prachtige en grote tuin met een Chinese Pagode. Kew Gardens is niet gratis te bezoeken. De entree bedraagt € 12,25 per persoon. Het is echter wel de moeite waard als je van natuur houdt.


Tower Bridge en Tower of Londen

De Tower Bridge is een van de grootste toeristische attracties van Londen, dagelijks passeren meer dan 40.000 voetgangers en voertuigen deze brug. Onder de brug loopt de rivier de Theems. Het middelste deel van de brug kan geopend worden voor de scheepvaart. Naast de brug ligt de Tower of Londen, wat eigenlijk geen toren is maar een vesting. De Tower of Londen heeft een rijke geschiedenis. Het heeft onder andere dienst gedaan als fort, koninklijk paleis, staatsgevangenis en tegenwoordig is het een museum.

Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)Bron: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)

Big Ben

De Big Ben is de bijnaam van een grote klok, deze klok is de grootste en zwaarste ter wereld en je vindt de Big Ben in de klokkentoren van het Palace of Westminster. Tegenwoordig noemen veel mensen de gehele toren de Big Ben, omdat de toren tegenwoordig zo bekend staat.

Natural History Museum

Het Natural History Museum is het grootste natuurhistorisch museum van het Verenigd Koninkrijk. Het museum heeft een van de grootste natuurhistorische collecties van de wereld. De toegang is gratis, alleen voor sommige tentoonstellingen kan een klein bedrag aan entreegeld gevraagd worden. Je kan er ongeveer 17 miljoen insecten zien en daarnaast ook nog ruim 4 miljoen planten. Het meest spectaculaire wat er in het museum te zien is zijn skeletten van dinosauriërs. Er zijn ook skeletten van diverse olifanten en vissen te vinden. Ook is er een grote collectie van stenen en mineralen. In totaal vind je zo'n 70 miljoen items in het museum.

London Eye

Het Londen Eye is een heel groot reuzenrad met een hoogte van 135 meter. Het reuzenrad heeft 32 gesloten capsules. Een ritje in dit reuzenrad duurt ongeveer een half uur en je hebt een prachtig uitzicht over de stad. Het rad draait erg langzaam, dit zorgt ervoor dat je goed rond kunt kijken, maar het reuzenrad hoeft ook niet stil gezet te worden om passagiers in en uit te laten stappen. Een ritje in dit reuzenrad kost zo'n € 25,- per persoon. De prijzen verschillen nogal en je kunt het beste je ticket online kopen, dit vaak voordeliger en het bespaart je wachttijd, want in vakanties en weekenden kan er soms een erg lange rij staan.


Harry Potter

Voor de film Harry Potter zijn veel opnames gemaakt in Londen, er zijn een aantal leuke punten in Londen waar je nog dingen van de film terug kunt zien. Erg leuk om te zien.

Openbaar vervoer en veiligheid

Londen staat bekend om zijn metrostelsel, ook wel Underground of The Tube genoemd, en zijn rode dubbeldekker bussen. Op het gebied van wegverkeer bestaat Londen voor het grootste deel uit bussen en taxi's. Als je Londen wilt verkennen kun je het beste kiezen voor de metro of voor de bus, dit is vaak de voordeligste optie. Het openbaar vervoer in Londen werkt, net als vele grote steden, met zones. Voor elke zone betaal je een bepaald tarief. Een goede kaart om mee te reizen in Londen is de Travelcard of de Oystercard. Je kan ook losse tickets kopen, maar dit is heel duur. De Oystercard kun je vergelijken met de Nederlandse OV-kaart. De kaart koop je eenmalig en daarna kun je hem op vele punten opladen en je moet net als in Nederland in- en uitchecken voor vertrek. Voor toeristen is er tegenwoordig de Visitor Oystercard. Het mooie van dit systeem is dat als je meerdere keren op een dag reist, je nooit meer betaald dan de prijs van een dagkaart.
Je kan ook kiezen voor de Travelcard, als je deze koopt kun je kiezen voor het aantal dagen, van één tot zeven dagen en je kunt dan gebruik maken van al het openbaar vervoer in Londen.
Zowel de Travelcard als de (Visitor) Oystercard zijn online te koop en kun je dus voor je reis al online kopen. Als je de Oystercard voor je vertrek naar Nederland inlevert krijg je de aanschaf en het resterende tegoed van de kaart terug.
© 2013 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Goedkoop naar LondenGoedkoop naar LondenLonden is een ideale bestemming voor een citytrip: de Engelse hoofdstad is snel en goedkoop bereikbaar en er is genoeg t…
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Reisvoorbereiding voor een citytrip naar LondenReisvoorbereiding voor een citytrip naar LondenLonden is een fantastische stad en dé ideale uitstap voor een citytrip. Talrijke bezienswaardigheden zoals de Big Ben, L…

Brindisi: aan het eind van de Via AppiaBrindisi: aan het eind van de Via AppiaIn het zuiden van Italië, op de hak van de laars ligt Brindisi. De havenplaats Brindisi is de poort naar de zeeweg naar…
De Zwitserse kantons op een rijVanuit welke richting je Zwitserland ook nadert, hoe dichter je bij de grens komt, hoe meer auto’s je ziet met de opvall…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Junkpad92, Pixabay
  • www.wikipedia.nl
  • www.londenbezienswaardigheden.nl
  • www.visitlonden.com
  • Afbeelding bron 1: Publiek domein, Wikimedia Commons (PD)
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 29-01-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.