Tips voor vakantieveilingen.nl

Tips voor vakantieveilingen.nl Goedkoop een dagje weg of een voordelige vakantie? Op vakantieveilingen.nl worden er verschillende interessante veilingen aangeboden. Maar waar moet je op letten voordat je op een veiling gaat bieden? En zitten er addertjes onder het gras? In dit artikel alle tips voor het bieden op deze handige website!

Waar moet je op letten voordat je gaat bieden?

Laat je niet opjagen door de countdown van de veiling. Als je een interessante titel ziet, maar je hebt nog maar 30 seconden om de veiling te winnen en je kent het arrangement niet, bied dan niet. Je hebt dan geen tijd meer om alles goed door te lezen. Zeker bij de duurder arrangementen is het aan te raden om alles van te voren goed uit te zoeken.

Voorwaarden: Lees precies alle informatie door die onder 'het arrangement' staat. Deze tab staat automatisch open wanneer je een veiling aanklikt. Hier staat precies beschreven wat de veiling inhoud, wat er in het arrangement zit. Erg belangrijk: voor hoeveel personen is het arrangement? Ook staat er bij wat er niet in het arrangement zit (onder het kopje 'Exclusief'). Ook staan hier geldigheidsdata van deze aanbieding. Er komt altijd 4,- administratiekosten van vakantieveilingen bij.

Extra informatie (of ontbreken van informatie): Onder het tabblad 'meer informatie' staat meer informatie over het arrangement. Hier is informatie te vinden over eventuele faciliteiten of de omgeving. Let ook op wat er niet staat: mis je nog facilteiten of informatie? Toch jammer als je er later achterkomt dat er geen tv of föhn op je hotelkamer is.

Locatie: Wat is de locatie van het arrangement? Bij het tabblad 'Op de kaart' is het adres en de plaats te zien. Wanneer je een goedkoop driegangenmenu kunt krijgen, maar het restaurant geen gunstige ligging heeft, is het misschien ook niet slim om hier op te bieden. Is er voldoende parkeergelegenheid? Wanneer je geen auto tot je beschikking hebt, bekijk dan of de locatie wel goed met het openbaar vervoer bereikbaar is. Heb je de reistijd en reiskosten over voor het arrangement?

Even samengevat: let vooral op de exclusieve kosten, de geldigheidsdata, de locatie, en voor hoeveel personen het aangeboden arrangement is.

Addertjes onder het gras

Vakantieveilingen is een betrouwbare website. Toch is het een goed idee om op een aantal dingen te letten. Deze gaan vooral over extra kosten die soms aan veilingen verbonden zitten.

Exclusieve kosten: Bij het boeken van vakanties worden er vaak eindschoonmaak kosten berekend die er extra bijkomen. Dit staat aangegeven onder de exclusieve kosten. Ook kan er een toeslag per persoon per nacht bijkomen. Ook dit staat vermeld onder exclusieve kosten. Hetzelfde geldt voor eventuele borg die betaald moet worden.

Reiskosten: Zeker bij vakanties is het verstandig om te bekijken hoe duur de reiskosten zijn. Je kunt een relatief goedkope vakantie gewonnen hebben, maar wanneer de vliegtickets duurder uitvallen dan gedacht is dit wel een tegenvaller. Bedenk dat je je reis ook nog moet betalen!

Kappersbonnen, hotelcheques, fotoshoots: Opzich zijn deze cheques handig. Maar lees goed de voorwaarden door. Kappersbonnen zijn vaak maar bij een bepaald aantal kapperszaken in te leveren. Zitten deze wel in de buurt? Bedenk of je kappersbon ook voordeel oplevert wanneer je alleen de eerste gratis behandeling neemt, en niet gebruik maakt van een tweede en derde behandeling met korting (mochten dit de voorwaarden zijn).
Goedkope hotelcheques, waarbij je alleen voor je ontbijt en diner in het hotel hoeft te betalen lijken erg fijn. Alleen vaak betaal je hiervoor wel rond de 50 euro per dag per persoon en heb je ook je reiskosten. Uiteindelijk scheelt dit niet zoveel met een 'normaal' geboekte vakantie.
Let bij aangeboden fotoshoots op of je wel foto's meekrijgt na de shoot, en zoja hoeveel. Vaak krijg je weinig foto's mee en wanneer je extra foto's wilt bijbestellen zijn deze erg duur. Deze prijzen zijn vaak vermeld onder 'meer informatie'.

Tips voor het bieden zelf

Voorbereiding: zorg dat je ingelogd bent op de website. Wanneer je niet automatisch inlogt kan het zijn dat je net als je wilt bieden, er achter komt dat je nog moet inloggen. Zonde als je hierdoor de veiling niet wint doordat je te laat bent! Ten tweede is het handig als je zeker weet dat je dit arrangement echt wilt winnen, zodat je later geen spijt krijgt.

Bied op het laatste moment. Wat heeft het voor zin om vroeg te gaan bieden? Zo werk je eraan mee om de prijs omhoog te halen, en daarbij hebben andere bieders door dat jij ook interesse hebt. Het mooiste is als je precies op het laatste moment het hoogste bod plaatst. Zeker bij veilingen die weinig bieders hebben, kun je beter geen slapende honden wakkermaken. Als er in de laatste minuut twee keer wordt geboden denken die bieders veel kans te hebben om te winnen, aangezien zij de einige geinteresseerden lijken te zijn. Het is mooi als jij dan opeens met een goed bod in de laatste seconde de veiling wint.

De laatste minuut van de veiling is cruciaal: bekijk hoe hard de biedingen oplopen. De laatste vijf seconden (of minder voor de gevordere bieder) bepaal je hoe hoog je gaat inzetten en druk je op 'bieden'. Nu krijg je een venster met of je het bod echt wilt plaatsen. Precies wanneer de countdown op nog 1 seconde staat druk je nu op de definitieve button om het bod te plaatsen. Nu maar hopen dat jij de laatste was met het bod!

Hoeveel je moet inzetten: dit is altijd gokken. Als de biedingen steeds met 1 of 2 euro oplopen en het laatste bod staat op 30 euro en je hebt nog vijf seconden, kun je bijvoorbeeld 37euro inzetten. In die vijf seconden komen mensen vast wel tot de 35 euro en dan zit jij er nog net boven. Bedenk ook dat mensen vaak geneigd zijn om afgeronde getallen te gebruiken. Staat het laatste bod op 37 euro, zullen mensen eerder 40 euro bieden dan hoger, omdat 40 een mooi rond getal is. Wanneer jij dan 41 of 42 euro bied, heb je meer kans om de veiling te winnen. Bij vakanties lopen de bedragen hoger op en wordt er per bood ook hoger geboden dan bij kleine arrangementen.

Het is handig om een maximum bedrag in je hoofd te houden, wat je wilt uitgeven voor het arrangement. Zorg dat je geen biedingen doet waar je spijt van krijgt, want je bent verplicht om het arrangement af te nemen als je de veiling hebt gewonnen. Ook zijn er veilingen die vaak herhaald worden. Als je denkt dat je de veiling een andere keer voor een veel lager bedrag kunt winnen, wacht daar dan op.

Na het bieden

Wanneer je de veiling niet gewonnen hebt: andere keer beter! Wanneer je wel de gelukkige winnaar van de veiling bent, kun je deze binnen enkele momenten in je eigen veilingoverzicht vinden.

Betaling: Betaal je veiling zo snel mogelijk. Wanneer na 5 dagen vakantieveilingen zelf een automatische incasso uitvoert, komen er kosten bij (2,50).

Waardebon: Vakantieveilingen stuurt jou een waardebon toe via e-mail. Deze kan je downloaden vanuit je inbox, of vanuit je veilingenoverzicht op de website. Let erop dat je deze goed opslaat en hou vooral in de gaten tot wanneer deze geldig is. Het is zonde als je arrangement op den duur verlopen is.

Veel succes met bieden en geniet van de fijne aanbiedingen!
© 2012 - 2024 Doorbellrings, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor vakantieveilingenTips voor vakantieveilingenOp het internet zijn inmiddels meerdere websites actief die gericht zijn op het veilen van vakanties, hotelkamers en att…
VakantieveilingenVakantieveilingenDe nieuwste trend in het boeken van een vakantie op internet is het bieden op een aangeboden vakantie op de website www.…
Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen. Hoe werkt het?Vakantieveilingen is een website waar u een uitstekende vakantie (of een avondje uit) kunt winnen, door middel van veili…
Vakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveiling: veilingen van vakantiesVakantieveilingen is het online bieden op vakanties, tickets voor concerten, avondjes uit of dagjes weg en nog veel meer…

Goedkope cruises  Hoe vind je cruise aanbiedingen?Goedkope cruises Hoe vind je cruise aanbiedingen?Wie wel eens een cruise heeft gemaakt, weet dat cruisevakanties erg duur kunnen zijn. Toch is het mogelijk om goedkope c…
Nagemaakte spullen meenemen vanuit het buitenlandWanneer je op vakantie gaat naar het buitenland kun je in aanraking komen met verkopers van nagemaakte merkartikelen. He…
Bronnen en referenties
  • https://www.vakantieveilingen.nl/
Doorbellrings (8 artikelen)
Gepubliceerd: 07-04-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.