Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?

Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat? Ryanair en Transavia rekenen extra geld voor je bagage, hoe pak je de koffer verstandig in? Vooral vrouwen zijn er goed in om te veel bagage mee te nemen. Tien paar schoenen mee naar een strandvakantie is echt te veel. Hoe kan dat beter? Hoe pak je ruimtebesparend in? Wat is noodzakelijk om in te pakken? Enkele tips voor de vrouw om de koffer zo voordelig mogelijk in te pakken:

Handbagage

Er zijn verschillende vakanties en verschillende vakantiegangers. De een zal met een 10 kilo handbagage ruim voldoende hebben op vakantie, terwijl de ander half in paniek raakt als er maar slechts 20 kilo mee genomen kan worden op reis. Hoe pak je de koffer verstandig in?

Stappenplan:

 • Leg alles wat je graag mee wil nemen overzichtelijk op bed,
 • Maak een stapeltje van de echt onmisbare zaken en berg die dingen op waar je echt zonder kan,
 • Rol je kleding op, dat bespaard ruimte en voorkomt kreukels,
 • Pak kleding in dat multifunctioneel is: kan je ze goed combineren?

Schoenen: Goud of zilverkleurig

Een Nederlandse tante kwam bij mij (Tenerife) logeren voor 8 dagen: ze had 10 paar schoenen bij zich en kocht hier nog 3 paar schoenen bij. Een tip voor het schoenen probleem dat veel vrouwen kennen tijdens het inpakken: Zilver- of goudkleurige sandaaltjes of schoenen passen bij iedere kleding. Neem hooguit drie paar schoenen mee:
 • Een paar om uit te gaan,
 • Een paar slippers voor de strandvakantie en
 • Een paar loopschoenen of gymschoenen.
Schoenen die meegenomen worden kunnen opgevuld worden met sokken of met ondergoed.

Nieuwe kleding

Ga jij naar een vakantiebestemming waarvan je vermoed dat je er veel kleding gaat kopen? Dan kan zonder mee de helft van alle kleding dat klaar ligt op je bed om ingepakt te worden terug naar de kast.

Accessoires

Neem liever extra accessoires mee dan al die kleding! Door extra accessoires mee te nemen kan je kleding een totaal andere look geven. Stop ze in een zakje, laat ze niet los in de koffer zitten.

Wassen

Neem wasmiddel mee, of koop het bij je vakantie bestemming. Door ondergoed, badgoed en kleding daar ter plaatse te wassen in een emmer, hoef je veel minder ondergoed, zwem goed en kleding mee te nemen.

Inpakken

Voor dat je alles gaat inpakken: leg altijd eerst alles overzichtelijk klaar op je bed. Zo voorkom je dat je steeds spullen in je koffer stopt, terwijl je het overzicht kwijt bent.

Drogisterij spullen

Vrijwel iedere drogisterij heeft tegenwoordig van die kleine, voordelige en superhandige kleine flesjes voor onder de douche: ideaal op vakantie! Neem geen literfles shampoo mee, als je ook zo´n klein vakantie flesje mee kan nemen. Ook kunnen halfvolle potjes en flesjes meegenomen worden: zijn ze leeg kunnen ze in de prullenbak op de vakantiebestemming achterblijven.

Boeken

Boeken zijn zwaar, maar voor de echte liefhebbers van lezen kan een boek (of meerdere boeken) niet ontbreken. Er zijn een paar opties om de koffer lichter te houden:
 • Neem een E-reader mee,
 • Of neem boeken mee die gedrukt zijn in de vorm van een tijdschrift, zoals de Libelle Bookazines: dat zijn boeken in de vorm van een tijdschrift.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De vakantie-koffer: wat shoppen we ervoor en wat kost het?De vakantie-koffer: wat shoppen we ervoor en wat kost het?Inpakken en wegwezen. In vakantietijd is dat ons nationale motto. Maar wat stoppen we in de koffer aan kleding? Krijgen…
Koffers inpakken? Dat doet u zo!Koffers inpakken? Dat doet u zo!Op zomervakantie gaan is leuk, maar de koffers pakken zorgt vaak voor de nodige stress in huis. Vergeet ik niets? Hoevee…
Cadeautjes mooi inpakken tips en ideeënCadeautjes mooi inpakken tips en ideeënEen cadeau leuk inpakken kan voor sommige mensen een lastige taak zijn. Hoe pakken we het geschenk voor de begunstigende…

Hoe lees je een kaart of plattegrond?Je hebt een kaart maar toch verdwaal je? Het grote voordeel van routeplanners heeft een belangrijke nadelen. We leren ge…
Tips voor een voordelig dagje uitTips voor een voordelig dagje uitOf het nou lekker weer is en u met het gezin of met vrienden naar een pretpark wilt, of het is winter en u wilt naar een…
Bronnen en referenties
 • http://tunesie.yourbb.nl/viewtopic.php?p=13566
 • http://www.telegraaf.nl/reiskrant/9174008/__Verstandig_inpakken__.html
 • http://www.reismee.nl/reisloket/voorbereiding/inpakken/
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 26-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.