Koffers inpakken? Dat doet u zo!

Koffers inpakken? Dat doet u zo! Op zomervakantie gaan is leuk, maar de koffers pakken zorgt vaak voor de nodige stress in huis. Vergeet ik niets? Hoeveel broeken zal ik meenemen? Hoeveel shirts heb ik nodig? Zit ik al aan het aantal kilo bagage dat ik mee mag nemen? Deze vragen zijn vragen die voor veel stress zorgen. Dit artikel geeft u tips om uw koffer in te pakken zodat dit zonder stress zal verlopen.

Hoeveel kilo mag ik meenemen?

Begin met het informeren naar het aantal kilo dat u aan bagage mee mag nemen. Bij de luxe vluchten waar u vaak meer beenruimte bij heeft, mag u meestal ook enkele kilo's bagage meer meenemen. Vraag voor de zekerheid bij uw reisbureau na hoeveel kilo handbagage en hoeveel kilo gewone bagage u mee mag nemen.

Checklist

Begin al enige tijd van te voren rustig met het opstellen van een checklist. U zult merken dat er steeds weer nieuwe dingen naar boven komen, deze kunt u er dan bijschrijven. Aan de hand van deze checklist zult u waarschijnlijk al een hoop spullen bij u hebben en zo min mogelijk vergeten.

Kleding en schoenen

U kent het wel, u heeft zoveel kleding die u wilt meenemen, maar u draagt toch altijd hetzelfde. Bedenk uzelf eerst wat voor weer het in het vakantieland is. Stem uw kleding daar op af. Vaak draagt u toch zo vaak hetzelfde dus heel veel kleding is vaak overbodig. Als u 10 dagen op vakantie gaat, heeft u aan 3 a 4 broeken genoeg. Als het warm is zou u als vrouw zijnde vaak jurkjes dragen met een legging, dit is ideaal aangezien dit weinig plek en gewicht in uw koffer inneemt en vaak toch lekker zit als het warm is. Ook kunt u ervan uitgaan dat u een shirt 2 a 3 dagen aan kan. Aan 5 shirts heeft u dan ruim voldoende. Het aantal sokken en ondergoed hangt af van de tijd dat u gaat, u draagt immers elke dag schone sokken en schoon ondergoed. Als u echter naar een warm land gaat zult u ook veel op slippers lopen, u heeft dan minder sokken nodig. Neem wel altijd wat extra ondergoed mee voor het geval dat u een 'ongelukje' krijgt. Neem 1 riem mee die neutraal is, deze kunt u bij al uw outfits aan en dit neemt dus weinig plaats in beslag. U neemt natuurlijk ook 2 bikini's of zwembroeken mee aangezien u van mooi weer uitgaat.

Voor schoenen kunt u het beste één paar slippers meenemen en één paar gymschoenen. Verder kunt u nog 1 paar schoenen extra meenemen die u lekker vindt zitten.

Let er wel op dat u natuurlijk al één outfit en één paar schoenen en eventueel een riem aanheeft wanneer u op vakantie gaat. Neem altijd minstens één lekker warm vest mee voor als het weer wat tegenzit.

Overige zaken

Zorg altijd dat u uw paspoort of legitimatie bij heeft, uw rijbewijs en uw ziekenfondskaart. Zorg ook altijd dat er genoeg geld op uw rekening staat en dat u wat geld contant bij heeft. Vergeet ook uw camera en mobiele telefoon niet. Als u medicijnen gebruikt moet u eerst naar de apotheek om hier een uitdraai van te maken zodat u kan aantonen dat u medicijnen nodig heeft.

Zorg ook voor tandpasta en uw tandenborstel, spullen voor uw haar en om te douchen. Vraag na of u handdoeken op het verblijf heeft of dat u deze zelf moet meebrengen.

Tips

Het zou zonde zijn als u al uw spullen in uw koffer heeft gepakt en de koffer, die u van naam en adres heeft voorzien, komt niet op de bestemming aan als u met het vliegtuig gaat. Zorg daarom dat u altijd een setje ondergoed en eventueel een zwembroek of bikini in uw handbagage heeft. Uw handbagage komt immers altijd aan.

Als u met meerdere personen op vakantie gaat kunt u wat kleding ruilen, iets van uw vriend kan in uw koffer en andersom. Als de koffer van u wel aankomt en die van uw vriend niet, heeft uw vriend toch nog een setje kleding die bij u in de koffer zat.
© 2011 - 2023 Dobel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Efficiënt inpakkenEfficiënt inpakkenDe koffer inpakken, vaak een van de minder leuke bezigheden wanneer je op vakantie gaat. Tegenwoordig verkleinen vliegtu…
Heeft u alles al gepakt voor de vakantie? Maak een checklistEen checklist kan een handige manier zijn om niks te vergeten als u op vakantie gaat, wel zo belangrijk aangezien soms d…
Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?Ryanair en Transavia rekenen extra geld voor je bagage, hoe pak je de koffer verstandig in? Vooral vrouwen zijn er goed…
Cadeautjes mooi inpakken tips en ideeënCadeautjes mooi inpakken tips en ideeënEen cadeau leuk inpakken kan voor sommige mensen een lastige taak zijn. Hoe pakken we het geschenk voor de begunstigende…

Tips om goedkoop op vakantie te kunnen gaanWie wil er nu niet op vakantie? In de zomer het liefst naar een lekker warm land aan het stand liggen, in de winter op w…
Indonesië - Wat zijn de do's and don'tsIndonesië met haar prachtige bounty eilanden, het indrukwekkende onderwaterleven, de grote vulkanen en ongerepte jungles…
Dobel (155 artikelen)
Gepubliceerd: 09-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.