Filipijnen - Wat zijn de do's and don'ts

Filipijnen - Wat zijn de do's and don'ts De Filipijnen is een prachtig land met vele geweldige eilanden waar je fantastisch kunt snorkelen en duiken. Er is nog veel ongerepte natuur en de gastvrijheid van de mensen is erg groot. In de Filipijnen heerst het katholieke geloof en heeft dus weer andere gebruiken dan de vele boeddhistische landen in Zuid oost Azië. De Engelse taal is hier geen probleem dus dat is voor de reiziger ook mooi meegenomen. In dit artikel een aantal do's en don't voor je reis door de Filipijnen.
Voordat je naar de Filipijnen gaat, zorg er dan voor dat je enigszins bekent bent met de cultuur zodat je niet voor grote verrassingen komt te staan. Vele landen in Azië zijn boeddhistisch en de Filipijnen helemaal niet. Het is dus ook een omschakeling op dat gebied wanneer je de Filipijnen in gaat. De Filipijnen is een erg groot land met heel veel eilanden dus de gebruiken daar zijn nogal verschillend. Toch heb ik een aantal algemene gebruiken die je mee kunt nemen naar je reis door de Filipijnen.

Do's

Vriendelijkheid
In de Filipijnen zijn de mensen erg gastvrij en vriendelijk. Ze kunnen het dus ook erg waarderen wanneer jij ze op deze manier ook begroet en aanspreekt. Zet een vriendelijke gezicht op en schud ze de hand. Dit word uitermate gerespecteerd.

Familie begroeting

Wanneer je bij iemand thuis komt zorg er dan voor dat je altijd als eerst het oudste familielid begroet en werk zo naar de jongste toe. Zorg er ook voor dat je iets mee neemt wat je kunt geven. Dit zijn typische sociale gewoontes in de Filipijnen en zo laat je zien dat je ze dankbaar bent.

Aanspreken

Wanneer je een Filipijn net ontmoet vraag dan altijd hoe ze aangesproken willen worden. Sommig worden graag bij de voornaam aangesproken terwijl anderen juist verwachten dat je hun achternaam gebruikt. Er zijn ook Filipijnen die het prettig vinden als je hun complete naam gebruikt!

Schoenen
Schoenen uit wanneer je ergens naar binnen gaat. Dit is gebruikelijk. Op toeristische plaatsen is het geen probleem als je ergens naar binnen loopt met je schoenen aan maar ze vinden het prettiger wanneer je ze gewoon buiten laat staan.

Don't

Familie
Bemoei je niet met families en maak ook geen vervelende opmerkingen over ze. Filipijnen hechten een erg grote waarde aan hun ze en hebben in het algemeen ook erg sterke banden. Ze kunnen overigens erg sentimenteel worden als het over hun familie gaat.
Prostitutie
Prostitutie in de Filipijnen is overal te zien en je kunt er ook niet langs kijken. Veel vrouwen hebben dit ook nodig om geld te kunnen verdienen omdat er veel werkeloosheid en armoede heerst. Wanneer je besluit om met een prostituee mee gaat zorg er dan voor dat ze nooit jonger dan 18 jaar is en behandel haar of hem met respect. Ik vind niet dat ik dit nog verder hoef te verduidelijken of beargumenteren.

Wijzen

Wijs niet met je vinger naar een ander persoon. Dit vinden ze heel erg respectloos en zelfs beledigend. Steek dan liever je hele hand uit wanneer je iemand aan wilt wijzen of beschrijf de persoon waar je het over hebt.
© 2011 - 2024 Ditiseenoveral, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De meest bijzondere strandenNederland heeft een relatief lang kustgebied en buitenom stranden langst de kust kunt u ook genieten van stranden in de…
Cuba tropische vakantie in de winter: strand en cultuurLange witte palmstranden en een tropisch klimaat op Cuba terwijl het winter is in Nederland. Een uitstekende strandvakan…
Koh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe; prachtig snorkelen in ThailandKoh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn ui…
Pinto: interculturele communicatiePinto, hoogleraar interculturele communicatie, heeft de piramide van Pinto bedacht, de tegenhanger van de piramide van M…

Voor het eerst vliegen: hoe red je je op Schiphol?Voor het eerst vliegen: hoe red je je op Schiphol?Er komt voor alles een eerste keer. Ook voor vliegen. Daarvoor gaan de meeste mensen nog steeds naar Schiphol. Maar het…
Birma (Myanmar) - Wat zijn de do's and don'tsBirma, ook wel bekend als Myanmar hoort bij het mooie Zuid oost Azië. Het is een land waar je heen kunt gaan om te reize…
Bronnen en referenties
Ditiseenoveral (29 artikelen)
Laatste update: 18-07-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.