Ruimte besparen in de koffers

Het idee van op vakantie gaan is vanzelfsprekend hartstikke leuk. Aan de andere kant blijkt het vaak toch een gedoe om alles voor de vakantie in een koffer te krijgen. Er zijn echter verschillende manieren om ruimte te besparen. Let hierbij wel op dat de koffer uiteindelijk niet meer dan 20kg mag wegen als u met het vliegtuig op reis gaat.

Rollen maar

Veel mensen vouwen hun kleding op toch zult u veel meer ruimte creëren als u de kleding op rolt. Door kleding zo strak mogelijk op te rollen bespaart u een hele hoop ruimte. Een ander bijkomend voordeel is dat als u een beetje netjes rolt er geen kreukels in de kledingstukken zullen komen. Zo komt alles kreukvrij weer de koffer uit.

Verdeel de verzorgingsproducten

Als u samen met iemand anders reist dan kunt u er voor kiezen de verzorgingsproducten te verdelen, zo kan bijvoorbeeld één iemand shampoo meenemen en de ander tandpasta. Het zijn vaak de kleine producten die uiteindelijk veel ruimte in beslag nemen. Het is verstandig om van te voren met elkaar een lijst samen te stellen waar alle benodigde verzorgingsproducten op vermeld staan, dan wordt de kans kleiner dat men wat vergeet of dat één iemand op het laatst nog onverwachts veel moet inpakken.

Er worden ook met regelmaat proefmonsters ter promotie materiaal van winkels en/of producten uitgedeeld. Deze kleine flesjes zijn vaak al genoeg voor een vakantie. Als u de inhoud van het flesje niet nodig heeft kunt u er ook voor kiezen het flesje schoon te maken en te vullen met iets nuttigs.

Wat doet u aan?

Het liefst zoveel mogelijk, alles wat u aan heeft hoeft niet in de koffer. Zo heeft u ook altijd tijdens de reis de mogelijkheid om iets aan en/of uit te trekken. Laat de slippers ook in de koffer en doe dichte schoenen aan, schoenen kunnen veel ruimte in beslag nemen. Mocht u een spijkerbroek mee willen, doe deze dan ook aan tijdens de reis, vaak tijdens het vervoer is er wel een airco zo krijgt u het niet te warm tijdens de reis, maar heeft u toch een spijkerbroek mee voor op koude avonden.

Neemt u niet teveel mee?

Vaak nemen mensen veel meer kleding mee dan ze aan zullen trekken in de tijd dat ze op vakantie gaan. Als u een beetje vloeibaar wasmiddel meeneemt zou u eventueel onder de douche of in een wasbak nog kleding kunnen uitwassen waardoor u zonder wasmachine kleding toch nogmaals kunt dragen, zo hoeft er al veel minder mee.

Als u niet wilt wassen en het maakt u niet teveel uit hoe u erbij loopt in de vakantie dan kunt u ook oude kleding meenemen. Aangezien het oud is en u het verder nooit thuis draagt zal het niet erg zijn deze kleding aan het einde van de vakantie in de prullenbak te deponeren, zo heeft u in ieder geval op de terugweg een stuk minder in uw koffer.

Bedenk ook welke schoenen echt lekker lopen, op vakantie draagt u meestal alleen schoenen waarop u lang kunt lopen. Als u eventueel wel dichte schoenen inpakt kunt u daar nog sokken of andere kleine dingen in stoppen.

Vacuümzakken

Deze zijn onder andere te koop bij de blokker en kunnen er van pas komen bij het inpakken. Het zijn zakken waar u kleding in kunt doen en die u vervolgens vacuüm kunt trekken, hierdoor houd u een klein hard pakketje aan kleding over. Er zitten alleen ook een paar nadelen aan:
  • De inhoud word kleiner, maar niet lichter
  • De kleding kan gaan kreukelen, het verstandigst is dan ook de kleding opgerold in de zak te doen
  • Als de zak lek gaat door bijvoorbeeld een scherp voorwerp wat ernaast ligt komt er weer lucht bij waardoor mogelijk uw koffer op ontploffen komt te staan
© 2010 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Efficiënt inpakkenEfficiënt inpakkenDe koffer inpakken, vaak een van de minder leuke bezigheden wanneer je op vakantie gaat. Tegenwoordig verkleinen vliegtu…
Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?Vakantie: koffer verstandig inpakken, hoe doe je dat?Ryanair en Transavia rekenen extra geld voor je bagage, hoe pak je de koffer verstandig in? Vooral vrouwen zijn er goed…
Heeft u alles al gepakt voor de vakantie? Maak een checklistEen checklist kan een handige manier zijn om niks te vergeten als u op vakantie gaat, wel zo belangrijk aangezien soms d…
Koffers inpakken? Dat doet u zo!Koffers inpakken? Dat doet u zo!Op zomervakantie gaan is leuk, maar de koffers pakken zorgt vaak voor de nodige stress in huis. Vergeet ik niets? Hoevee…

De Dani, bewoners van de Baliem-valleiDe Dani zijn een volk dat leeft in de Baliem-vallei op het eiland Nieuw-Guinea. Pas sinds de Tweede Wereldoorlog heeft d…
Caravans in het verkeerMet een caravan op vakantie gaan vraag om de nodige voorbereidingen. In het verkeer moet u er rekening mee houden dat u…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 27-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.