Vakantie: Help ik heb een kind!

Vakantie: Help ik heb een kind! Na een periode hard te hebben gezwoegd - een kindje/kinderen, het huishouden, werken, etc. – komen de vakantiedagen in zicht: ‘Genieten!’ Maar wat kan je dan doen? Ineens lijkt jullie wondertje(s) wel een beperking te zijn op jullie leven. Nog nooit eerder waren vakantiedagen zo moeilijk te vullen als nu. Niet alleen is er minder geld beschikbaar, maar ook de mogelijkheden lijken plots ver te zoeken. Don´t panic! Jullie leven is nog niet ten einde. Ben je nog jong en wil je lekker feesten? Misschien hou je wel van verre reizen? Is er geen geld, maar om nu de hele vakantie thuis te zitten..? Hieronder volgen een aantal tips om toch van jullie vrije dagen, met of zonder kinderen, te kunnen genieten!

Wat wil je?

Allereerst moet je een keuze maken, of je vanuit huis vakantie wilt vieren of dat je echt een periode ‘op vakantie’ wil. Bepaal vervolgens voor jezelf wat je écht wil. Wil je bijvoorbeeld van je gezinnetje genieten of wil je ook tijd besteden aan jezelf en/of samen met je partner? Zijn er bepaalde uitjes of activiteiten die je niet wilt missen? Oftewel: Als je even niet bij het feit stil staat dat je een kind of kinderen hebt, 'waar wil je echt graag heen of wat wil je echt graag doen?'
Vervolgens kan je bekijken hóe je datgeen het beste kan bereiken! Praat er met iemand over; vaak zijn er genoeg oplossingen om jou/jullie toch een leuke vakantietijd te geven.

Tip1: De Oppas

Als je echt alleen wilt zijn, kan een oppas wonderen verrichten! Wil je een tijdje alleen zijn of zonder kinderen op vakantie, dan is er vaak wel iemand die het geen probleem vind om de kleine/kleintjes op te vangen! Vind je het te zwaar om je kindje voor meerdere dagen te missen, plan dan enkele dagen of dagdeeltjes verspreidt over de vakantieperiode, zodat je toch ook vrije tijd voor jezelf hebt! Op deze manier kan je toch die dingen doen, die je met een kind misschien nooit zal doen. Ook uitgaan valt weer onder de mogelijkheden en je hoeft de volgende morgen niet meer brak op te staan voor jullie kindje!

Het kind zelf vind het vaak ook geweldig om een keertje bij iemand anders te spelen of logeren! Wanneer het kindje nog erg klein is en nog niet veel meer doet dan slapen, eten en poepen, dan maakt het voor hem/haar ook echt nog niet uit waar hij/zij dat doet. Slapen, eten en poepen doen ze toch wel!

Tip2: Neem de baby gewoon mee!

Zoals hierboven is gezegd 'Slapen, eten en poepen doen ze toch wel' geldt ook wanneer je je kindje ergens mee naar toe neemt. Zo ook bij verre vakanties! Vaak voelen mensen zich geremd om nog naar het buitenland te gaan. Echter zijn er zat ‘veilige’ landen waar je gerust je kindje mee naar toe kan nemen. Vraag anders bij een reisbureau na wat de gevaren zijn en waar je op moet letten. Uiteraard zal je bijvoorbeeld moeten oppassen met de scherpe zon. Ook vereist het een wat betere planning wanneer jullie je vakantieverblijf verlaten. Desondanks mogen zulke dingen de pret niet bederven! Of je nu door een Frans winkelstraatje loop of door Rotterdam centrum, het kindje merkt weinig verschil.

Tip3: Het Familiepark

Vaak bieden familieparken ook een uitkomst! Zo kan je lekker weg met je kindje(s), maar wordt er ook kinderopvang aangeboden, zodat er ook tijd te besteden valt aan jezelf. Wil je toch een dag genieten zonder de kleintjes of wil je ergens heen waarbij een kleintje lastig is, dan is dit een mooie oplossing!

Tips om thuis vakantie te vieren

Vanuit huis kan je ook heerlijk vakantie vieren! Leuke dagtripjes, weekendjes weg of even langs het bos. Dit is vooral handig, wanneer er maar een klein budget beschikbaar is. Vaak vergeten mensen dat alles nog nieuw is voor een kind! Misschien heeft het kind nog nooit een koe gezien en beleeft het de dag van zijn/haar leven op een kinderboerderij of een fietstocht langs een weiland! Al die simpele dingen zijn wereldse belevingen voor een kind. Als ouder zelf beleef je vaak ook opnieuw dat simpele geluk, wanneer je met je kindje weer geniet van de simpele en mooie dingen van het leven. Op deze manier kun je een vakantieperiode van je leven hebben, terwijl je in principe niets ‘bijzonders’ hebt gedaan!

Enkele tips wat je kan doen zijn bijvoorbeeld

  • De kinderboerderij; Kinderen vinden het geweldig om al die diertjes te zien, vooral als zij ze ook nog eens mogen aanraken, voeren of borstelen. Vaak organiseren kinderboerderijen zelf ook verschillende spelletjes of activiteiten voor kinderen.
  • De dierentuin.
  • Het bos; Lekker door het bos rennen, bladeren en stokken verzamelen, klimmen en klauteren. Kinderen hebben de grootste plezier wanneer ze zo lekker los mogen gaan! Misschien zijn er in het bos bij jou in de buurt ook wel een museum of bepaalde activiteiten te vinden?
  • Het strand.
  • Picknicken; Een gezellig alternatief wanneer je weinig geld hebt, maar toch lekker naar buiten wilt!
  • Het park; Lekker voetballen of spelen in een speeltuin. Een dag waarin een kind lekker los mag gaan! Voeg er een picknick aan toe en je dag is weer gevuld! Voor jezelf ken je desnoods een (puzzel)boekje of dergelijke meenemen, wanneer je geen zin hebt om de hele tijd met het kind te rennen. Dit is ook leuk om te doen met vrienden. Vooral wanneer hun ook kindjes hebben!
  • Het overdekte speeltuin; Een perfect idee, wanneer het weer niet lekker genoeg is om buiten te vertoeven!
  • Het zwembad.

Denk niet te moeilijk! Neem kinderen gewoon mee wanneer je weg gaat en probeer ook van je eigen leven te blijven genieten! Op het internet kun je nog veel meer (actuele) uitjes en tips vinden voor een leuk dagje weg of een vakantie met kind(eren). Bij gerelateerde links staan nog een paar voorbeelden van sites waar je kunt kijken! Fijne dagen!
© 2008 - 2024 Meetie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een geslaagde zomervakantie met kinderenTips voor een geslaagde zomervakantie met kinderenVoor sommige ouders zijn de ellenlange zomervakanties van hun kinderen iets waar zij elk jaar weer tegenop zien. Het pla…
Hoe bezuinigen tijdens de vakantie?Hoe bezuinigen tijdens de vakantie?De meeste mensen gaan niet besparen tijdens de vakantie. Toch is het mogelijk om te besparen zonder op de kwaliteit van…
Kinderen en scheidenKinderen en scheidenScheiden is een van de meest voorkomende problemen binnen een gezin. Vaak lijden de kinderen onder ruzies van de ouders…

Auto: Anti-slipcursus & RijvaardigheidstrainingEen anti-slipcursus of een rijvaardigheidstraining is niet alleen van toegevoegde waarde in verband met de veiligheid op…
Compensatie bij aanzienlijke vertraging van uw vliegtuigCompensatie bij aanzienlijke vertraging van uw vliegtuigAlhoewel een reis met het vliegtuig tegenwoordig niets bijzonders meer is en we er toch vanuit beginnen te gaan dat de m…
Meetie (23 artikelen)
Gepubliceerd: 20-05-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.