Online een hotel boeken: tips

Online een hotel boeken: tips Op zoek naar een leuke vakantie of citytrip? Langsgaan bij het reisbureau is dan een mogelijkheid. Toch is het een beetje voorbijgestreefd en anno 2018 is de trend om online je verblijf of hotel te boeken. Zeker wanneer het om een eenvoudige reis gaat zoals een kortbij-vakantie of een weekendje Parijs of Londen. Het boeken van een hotel doen we alsmaar meer via internet, maar dan moet je wel heel goed weten waar je op moet letten. Enkele nuttige tips en aandachtspunten kunnen je zoektocht naar het perfecte hotel vergemakkelijken.

De voorbereiding alvorens je online gaat boeken

De keuze van vervoersmiddel

Online een hotel boeken vereist enige voorbereiding. Alvorens je een hotel gaat boeken, check je best even ook de vervoersmogelijkheden. Sommige vervoersmodi zijn immers heel duur, wat je bestemmingskeuze kan beïnvloeden. Indien je bijvoorbeeld graag naar Londen zou gaan, maar het vervoer met de Eurostar-trein, vliegtuig of boot heel duur is, dan kan je overwegen om een andere bestemming (dus ook een ander hotel) te boeken. Een goede raad is om je hotelverblijf en vervoer samen te bekijken. Een heel goedkoop hotel boeken en je achteraf blauw betalen aan het vervoer, kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

Bron: Geralt, PixabayBron: Geralt, Pixabay
De keuze van tijdstip
Check eerst je verlof op het werk met je baas of met je collega’s. Het zou zonde zijn om je hotel vast te leggen, zonder dat je verlof kan krijgen van je baas. Indien je kinderen hebt en je wenst alleen met je partner op reis te gaan, dan informeer je je best tijdig voor opvangmogelijkheden voor je kinderen.

De keuze van bestemming

Maak een keuze van bestemming alvorens je begint te zoeken naar een hotel. Er zijn immers ontzettend veel mogelijkheden om op reis te gaan. Als je exact weet wat je wil boeken, dan vergemakkelijkt dit zeker het boekingsproces.

Online een hotel boeken: 6 tips

Check verschillende data

De dagen van je hotelverblijf kunnen erg verschillen in aanbod en prijs. Er bestaan hotels die duurder zijn in het weekend. Tijdens de week zijn ze dan weer goedkoper. Hotelkamers kunnen ook goedkoper worden als je voor meerdere dagen tegelijk boekt. Als je wacht tot het laatste ogenblik, kan je in sommige gevallen gebruik maken van lastminute kortingen. Toch blijft het risicovol want niets is gegarandeerd dat er effectief ook lastminute kortingen komen.

Beoordelingen vertellen veel
Op websites zoals “Tripadvisor” en “Zoover” kunnen mensen hun beoordeling geven over een bepaald hotel. Deze reviews zijn handig om te kijken hoe andere reizigers - in hetzelfde hotel - hun hotelverblijf ervaren hebben. Indien een hotel vaak werd beoordeeld, dan geeft de gemiddelde score vaak een correct beeld over de kwaliteit van het hotel. Tracht zelf ook een rating in te vullen na je hotelervaring. Zo wordt de score van het hotel steeds accurater.

Staar je niet blind op het aantal sterren

Het aantal sterren mag geen doorslaggevend criterium zijn om een hotel te beoordelen. Een driesterrenhotel met een goede reputatie op Tripadvisor is bij klanten veel meer waard dan een viersterrenhotel met een slechte reputatie. Het aantal sterren zegt iets, maar is voor veel reizigers heel subjectief.

Filter bij het bepalen van je keuze

Op sommige websites krijg je filteropties voor je zoekresultaten. Filters kunnen er zijn op faciliteiten, sterrenclassificatie, locatie in de stad, prijscategorieën, enzovoort. Indien je bijvoorbeeld een hotel in Parijs boekt, dan is het onmogelijk om alle hotels te overlopen. Via filters kan je dan gericht zoeken naar wat je op zoek bent.

Wat is inbegrepen en wat niet?

Check heel goed of er bepaalde opties zijn inbegrepen in de prijs of niet. Soms wordt een ontbijt apart gerekend en komt dit bovenop de kamerprijs. De mogelijkheid tot internetten en het gebruik van een minibar zijn ook opties waarvan je beter op voorhand weet of ze in de kamerprijs inbegrepen zijn.

Wees realistisch en niet té zuinig

Het perfecte hotel prijs/kwaliteit vinden is quasi onmogelijk. Finaal zal je voor een beter hotel toch meer betalen dan voor een hotel van mindere kwaliteit. Heel goedkope prijzen bestaan er uiteraard maar uiteindelijk moet enige kwaliteit toch betaald worden. Te veel risico lopen met een ongelooflijk scherpe prijs kan je hele vakantie verknallen.
© 2015 - 2024 Auteurjr, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie naar Turkije? Goedkoop in Lara of Side?Heeft u al een vakantie op het oog voor 2012? Turkije staat dit jaar weer hoog gewaardeerd! Dit komt in de eerste plaats…
De Dominicaanse Republiek: tips voor elke vakantiegangerDe Dominicaanse Republiek: tips voor elke vakantiegangerDe Dominicaanse Republiek is een prachtige bestemming voor een zonvakantie. Het hele jaar door kan men hier genieten van…
Vakantie: online boeken of via het reisbureau?Vakantie: online boeken of via het reisbureau?Via het internet kunt u redelijk eenvoudig een vakantie boeken, maar u krijgt mogelijk niet alle antwoorden op vragen wa…
Veilig en vertrouwd vakantie boeken op internetEindelijk, na lang sparen en ernaar uitkijken is het zo ver, je gaat een vakantie boeken! Na het uitzoeken van een leuke…

Vliegrampen met passagiersvliegtuigen – 2002Vliegrampen met passagiersvliegtuigen – 2002Bergen zijn voor vliegtuigen obstakels, die vooral problemen opleveren bij slecht weer. In het jaar 2002 vliegen diverse…
Alleen reizen: Enkele tipsJe wilt op vakantie gaan, maar je vindt geen reispartner? Je wilt de vrijheid hebben om je eigen ding te doen? Je wilt h…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Frabre, Pixabay
  • Surfplaza.be, http://www.surfplaza.be/webgids/hotels-boeken/, 31 augustus 2015
  • Reisvormen.nl, http://www.reisvormen.nl/tips-internet-boeken-vakantie.htm, 31 augustus 2015
  • Nieuwsblad.be, http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130814_00692752, 31 augustus 2015
  • Afbeelding bron 1: Geralt, Pixabay
Auteurjr (335 artikelen)
Laatste update: 04-03-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.