De Dominicaanse Republiek: tips voor elke vakantieganger

De Dominicaanse Republiek: tips voor elke vakantieganger De Dominicaanse Republiek is een prachtige bestemming voor een zonvakantie. Het hele jaar door kan men hier genieten van zon, zee en strand en de Dominicaanse cultuur. Zelfs in het regenseizoen regent het bijna nooit de hele dag en zullen er genoeg zonuren zijn. Ook is het land een geschikte bestemming voor sportieve types en cultuursnuivers. Voor iedereen is er wel een plek te vinden op dit eiland.

Surfen in Cabarete

Een badplaats aan de kust waar windsurfers en kitesurfers zich meteen thuis zullen voelen. Het plaatsje ligt aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek en zijn stranden bevinden zich aan de Atlantische Oceaan. Ook de beginnende watersporter kan hier terecht want Cabarete heeft surfscholen genoeg.

Voor een verblijf in Cabarate

  • Kite Beach Hotel & Condos is een kleinschalig hotel en appartementencomplex. Het is te boeken via booking.com.
  • Toch na het surfen neerploffen in een all-inclusive hotel? Viva Wyndham Tangerine is een ultra all-inclusive resort dat is te boeken via TUI.

Ontspannen en natuurpracht in Las Terrenas

Las Terrenas is een plaatsje aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek, gelegen op het schiereiland Samana. Vlakbij dit plaatsje ligt het natuurpark Los Haitises, dat bijvoorbeeld bezocht kan worden met een boot excursie die de mangroven in gaat. Ter paard of met een quad is ook een bezoekje aan de waterval El Limon de moeite waard. Daarnaast is Las Terrenas vol met kleine winkeltjes, restaurantjes en kraampjes.

Voor een verblijf in Las Terrenas

  • Lekker veel privacy of met een grote groep? Via homeaway.nl zijn vele villa's van particulieren te huren. Pal aan de zee.
  • Toch liever een hotel? Het Albachiara hotel heeft appartementen voor elk gezelschap. Na een ontbijt in het hotel en een middag aan het zwembad is het 's avonds vooral genieten van alle barretjes en restaurantjes die Las Terrenas rijk is. Het hotel is bijvoorbeeld te boeken bij booking.com.

Cultuur snuiven in Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad en heeft veel geschiedenis te bieden. Colombus heeft een belangrijke invloed op deze stad gehad en dat is nog overal terug te zien. Dagexcursies vanuit verschillende hotels en resorts zijn zo geboekt, maar ook de reguliere bussen rijden af en aan naar deze stad.

Voor een verblijf in Santo Domingo

  • Veel cultuur snuiven en 's avonds neerploffen op een terrasje. Het Mercure Comercial Santo Domingo bevindt zich op een goede plek hiervoor. Te boeken via booking.com.
  • Toch iets meer luxe? Het Holiday Inn Santo Domingo is een viersterrenhotel en bevindt zich vlakbij de Nederlandse Ambassade. Kijk voor meer informatie op booking.com

Alleen maar ontspannen in Punta Cana

Punta Cana is de plek voor een ontspannen vakantie in een all-inclusive hotel. De hele kust van Punta Cana is volgebouwd met deze resorts en de dorpen eromheen bestaan voornamelijk uit de medewerkers van deze hotels.

Voor een verblijf in Punta Cana

  • Een mooi, kleinschalig en niet duur all-inclusive resort is VIK Arena Blanca, te boeken via TUI.
  • Liever in een groter resort? Kies dan voor IFA Villas Bavaro. Het nieuwste 'villas' gedeelte heeft kleine huisjes waar de hotelkamers zich in bevinden en een golfkarretje rijdt elke vijf minuten heen en weer tussen het strand en de kamers. Ook dit resort is te boeken via TUI.
© 2016 - 2024 Bianck, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een droomvakantie op de Dominicaanse RepubliekDe Dominicaanse republiek is een populaire vakantiebestemming, zowel als strandvakantie en als stopplaats tijdens een cr…
Dominicaanse Republiek, het 'mooiste land' volgens ColumbusDe kusten van de Dominicaanse Republiek zijn een paradijs op aarde: Kokospalmen zorgen voor schaduw, warm kristalhelder…
Dominicaanse Republiek - CaraïbenOntdek de Dominicaanse Republiek. Waar voor je geld. Buiten de bezienswaardigheden van de hoofdstad Santo Domingo zijn e…
Puerto Plata, een paradijs in de Dominicaanse RepubliekRond om Puerto Plata aan de noordkust van de Dominicaanse Republiek hebben zich drie volledig verschillende vakantieoord…

Beachmasters: zonnige feestvakanties voor jongerenBeachmasters: zonnige feestvakanties voor jongerenWie zich verdiept in de feestvakanties voor jongeren, komt direct Beachmasters tegen. Het is een organisatie die het voo…
Op vakantie naar Sal (Kaapverdische Eilanden)Op vakantie naar Sal (Kaapverdische Eilanden)Het eiland Sal is een onderdeel van Kaapverdië, een groep van tien eilanden voor de westkust van Afrika. Dankzij de loca…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: DEZALB, Pixabay
  • Tui.nl
  • Booking.com
  • http://www.playacabarete.nl/
Bianck (5 artikelen)
Gepubliceerd: 24-06-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.