Makkelijk boeken bij zelfstandige persoonlijke reisadviseurs

Wie een reis wil boeken stapt in veel gevallen naar een reisbureau. Elk bureau heeft meestal enkele reisadviseurs in dienst die in overleg precies die reis uitzoeken waar de klant tevreden mee is. Maar naast die reisadviseurs zijn er ook persoonlijke adviseurs die zelfstandig werken. Zij leveren meestal zoveel service dat de klant voor het boeken van een reis de deur niet uit hoeft. De zelfstandige adviseurs kunnen toch over een groot aantal aanbiedingen beschikken omdat ze aangesloten zijn bij franchise organisaties.

Boeken bij reisbureau

Een adviseur van een reisbureau zal eerst de wensen en eisen van de klant inventariseren om daarna uit een groot aanbod van reisorganisaties een passende korte trip of lange reis al dan niet met vliegtuigtickets en andere reisproducten uit te zoeken. Door het reisbureau wordt meteen alles geboekt en worden tevens de nodige verzekeringen verkocht. Excursies kunnen meestal pas ter plaatste worden geboekt maar een adviseur kan daar wel tips over geven.

Boeken bij zelfstandige persoonlijke reisadviseur

Zelfstandige persoonlijke reisadviseurs werken van huis uit. Zij werken samen met bedrijven die hen faciliteren op het gebied van administratie, IT en marketing zoals de franchise organisaties Personal Touch Travel, Face2Face Travel en Travelcounsellors. De adviseurs hebben dan genoeg aan een werkruimte met computer en printer waar ze op elk gewenst moment van de dag over kunnen beschikken.

Voorwaarden voor samenwerking met franchise organisaties

Om als zelfstandige persoonlijke reisadviseur samen te werken met franchise organisaties moet meestal aan een aantal voorwaarden worden voldaan zoals bijvoorbeeld:
 • Enthousiasme om klanten goed te kunnen bedienen.
 • Graag service willen verlenen.
 • In bezit van diploma SEPR VR of een gelijkwaardig diploma.
 • Leeftijd van vijfentwintig jaar of ouder.
 • Minimaal drie jaar ervaring in de reisbranche.
 • Ruime ondernemingszin.
 • Veel reiservaring.
 • Verder willen ontwikkelen in de reisbranche.

De verdiensten bestaan dan uit commissievergoedingen en bemiddelingsinkomsten.

Reisadviseurs met veel reiservaring

De meeste persoonlijke reisadviseurs hebben dikwijls over de hele wereld veel reizen gemaakt en kunnen de klanten vanuit de praktijk adviseren. Sommigen schrijven op hun website overal te zijn geweest van skivakanties in de Europese Alpenlanden tot stedentrips en cruises, strandvakanties en uitgebreide reizen door Afrika, Azië, Midden-Amerika en het Midden oosten.

Ervaring opgebouwd in reisbureau

Veel van die adviseurs hebben ook eerst jarenlang ervaring opgebouwd als medewerker van een reisbureau en zijn daarna zelfstandig begonnen. Dat gebeurt dan soms met een uniek concept waarbij de klant in eerste instantie van huis uit zijn vakantiewensen doorbelt of mailt. Om een helderder beeld te krijgen van die wensen maakt de adviseur een afspraak bij de klant thuis en gaat daarna op zoek naar het beste aanbod. Dat aanbod kan naar wens van de klant op drie manieren worden teruggekoppeld namelijk telefonisch, per mail, maar ook door nogmaals een huisbezoek. Voor de service aan huis hoeft de klant niet extra te betalen. Een mogelijkheid is ook om de adviseur te laten onderzoeken of een zelf gevonden reis gunstig is of dat dezelfde reis na prijsvergelijking door de adviseur goedkoper kan.

Opbouw klantenkring

De persoonlijke reisadviseurs staan bekend om hun persoonlijke aanpak die niet ophoudt als de klant eenmaal geboekt en betaald heeft. Na terugkeer van de reis wordt nog uitgebreid nagevraagd hoe alles verlopen is. Op die manier ontstaat een zekere band tussen de reizigers en de adviseur en bouwt de adviseur op een prettige wijze een klantenkring op.

Lees verder

© 2015 - 2024 Rickandie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie: online boeken of via het reisbureau?Vakantie: online boeken of via het reisbureau?Via het internet kunt u redelijk eenvoudig een vakantie boeken, maar u krijgt mogelijk niet alle antwoorden op vragen wa…
Het vakantiekrediet, geld lenen om een vakantie te betalenJe kunt voor je vakantie een vakantiekrediet afsluiten. Deze kredietvorm bestaat uit een bepaald soort lening die je kun…
Goedkope vakanties zelf plannen: naar het buitenlandGoedkope vakanties zelf plannen: naar het buitenlandIn Nederland moeten we het elk jaar weer doen met maar bar weinig zonuren. Een goedkope vakantie naar het warme buitenla…
Hoeveel verdien je aan een franchise?Hoeveel verdien je aan een franchise?Voor een startende ondernemer biedt franchising meer zekerheid. De keten steunt je bij het opbouwen van je eigen zaak. I…

Veiligheid voor reizigersLangdurig op reis gaan of gewoon lekker even op vakantie gaan doet iedereen graag. Met vrienden, met familie, of soms al…
Op vakantie een auto hurenOp vakantie een auto hurenHet huren van een auto in het buitenland kan de vakantie echt iets extra's geven. U ziet meer van de omgeving en kunt ga…
Bronnen en referenties
 • http://www.nationaleberoepengids.nl/Reisadviseur
 • http://www.brendalaan.nl/
 • http://www.travel-point.nl/vacatures/persoonlijk-reisadviseur/
 • http://www.travelnext.nl/zelfstandig-reisadviseur-groeimarkt-in-de-reisbranche.html
Rickandie (1.164 artikelen)
Laatste update: 28-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.