Besparen op een dagje uit

Besparen op een dagje uit Af en toe een dagje weg, heerlijk is dat. Even weg van alles en een leuke tijd hebben. Toch kan een leuk dagje uit een behoorlijke aanslag op je portemonnee zijn. Met het kopen van een entreeticket tot een pretpark of een kaartje voor een musical ben je er nog niet. Tussendoor wat eten en/of drinken en misschien een souvenir kopen Dit kan aardig in de papieren lopen. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Wanneer je goed oplet zul je zien dat er vele manieren zijn om te besparen op een leuk dagje uit.

Dagje uit

Iedereen wil wel eens een keer lekker een dagje weg. Met vrienden, familie, kinderen of misschien wel alleen. Heerlijk om er even een dagje tussen uit te zijn, weg van de dagelijkse dingen en je zorgen even opzij zetten. Vooral in de vakantieperiodes zijn dagjes uit erg populair. Veel mensen kiezen er dan ook voor om in de vakantie af en toe lekker een dagje weg te gaan in plaats van met vakantie te gaan. Of het nou mooi of slecht weer is, een dagje uit kan altijd. Je kan natuurlijk een hele dag naar een leuk pretpark gaan, maar je kan bijvoorbeeld ook verschillende dingen met elkaar combineren, zoals een musicalvoorstelling en een etentje. Afhankelijk van je interesses, voorkeuren en gezelschap, zijn er tal van mogelijkheden voor een leuk dagje weg, o.a:
 • Pretparken.
 • Dierentuinen.
 • Zwembaden.
 • Musea.
 • Musicals.
 • Theater.
 • Festivals.
 • Indoorspeeltuinen.

Voordelig

Een dagje uit is natuurlijk erg leuk, maar vaak ook erg prijzig. Voor een dagje met het gezin naar bijvoorbeeld een pretpark ben je al gauw rond de honderd euro kwijt, alleen al aan de entree. En dan komen er nog nog meer kosten bij zoals eten, drinken, souvenirs enz. Bij sommige pretparken zoals de Julianatoren en Sprookjeswonderland is het toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen. Bij weer andere pretparken, zoals Drouwenerzand, zit het eten en drinken bij de entreeprijs inbegrepen. Hier kun je de hele dag genieten van de attracties en onbeperkt eten en drinken. Natuurlijk kun je een dagje uit zo duur maken als je zelf wilt, maar korting op een dagje uit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Maar gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om met soms behoorlijk grote kortingen een leuk dagje weg te kunnen.

Winkels en supermarkten

Winkels en supermarkten hebben vaak acties waarbij je kunt sparen voor een leuk dagje uit. Meestal gebeurt dit door middel van zegeltjes. Wanneer je voor een bepaald bedrag aankopen doet, krijg je zegeltjes. Ook bij bepaalde actieproducten worden er dan vaak zegeltjes uitgegeven. Zodra je een boekje vol hebt, kun je deze inwisselen voor korting op een dagje uit of is het tweede toegangskaartje gratis. Sommige winkels maken gebruik van een puntensysteem. Zo kun je bij de Kruidvat punten sparen door middel van een pasje. Elke week krijg je dan een mailtje met daarin leuke aanbiedingen, ook vaak voor een dagje uit. Deze kortingen kunnen behoorlijk hoog zijn. Hoe meer punten je hebt verzameld, hoe meer aanbiedingen je krijgt.

Producten

Wanneer je producten in de winkel of supermarkt haalt, kijk dan even goed op de verpakking. Bij sommige producten kun je namelijk sparen voor kortingen op leuke dagjes uit. Dit gebeurt vaak door zegeltjes die je uit de verpakking kunt knippen of door actiecodes die op de verpakking staan.

Advertenties en kortingsbonnen

Een goede manier om geld te besparen op een dagje uit is door middel van advertenties en kortingsbonnen. Deze zijn overal te vinden. In kranten staan vaak advertenties met leuke aanbiedingen, maar ook op internet is genoeg te vinden. Kijk ook eens in magazines en tijdschriften voor kortingsbonnen. Deze kun je vaak inleveren bij de kassa. Bij sommige advertenties en kortingsbonnen staat een code die je online moet invullen om zo korting te krijgen op een dagje uit.

Internet

Via het internet zijn verschillende mogelijkheden voor een voordelig dagje uit. Zo zijn er verschillende websites die vaak leuke aanbiedingen hebben. Een goede keuze is actievandedag. Wanneer je je op deze website inschrijft krijg je dagelijks een mailtje met vele leuke aanbiedingen met kortingen die hoog kunnen oplopen. Je kunt alleen van deze acties profiteren als je diezelfde dag nog op één van de aanbiedingen ingaat. Op de website staan ook aanbiedingen die langer te boeken zijn. Ook veilingsites zijn erg populair. Op deze sites kun je meebieden voor leuke dagjes uit, zoals pretparken, musicals, wellnessresorts, enz. Let er bij het bieden wel op dat de prijs niet hoger oploopt dan dat je normaal kwijt zou zijn. Neem ook eens een kijkje op websites als marktplaats. Hier bieden mensen vaak kortingsbonnen en vrijkaartjes aan. En natuurlijk zijn er overal op internet advertenties te vinden die verschillende acties en kortingen aanbieden op een dagje weg.

Abonnementen

Als je in de buurt woont van bijvoorbeeld een attractiepark, museum of zwembad en je wilt er graag vaak heen, dan is het verstandig om te kijken of ze ook abonnementen verkopen. Als je bij een attractiepark een jaarabonnement koopt, ben je veel goedkoper uit dan dat je elke keer de entree betaalt. Vaak heb je je abonnement er al na ongeveer drie of vier bezoeken uit, waardoor je de rest van het jaar dus gratis naar het park kan. Bij sommige abonnementen krijg je dan ook nog korting op toegang tot andere parken en soms mag je ook éénmalig iemand gratis meenemen.

Gratis

Naast het profiteren van kortingen zijn er natuurlijk ook voldoende mogelijkheden om gratis een dagje weg te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld een dagje een dorp of stad gaan bezoeken. Ook kerken vragen vaak geen entreeprijs en met Open Monumentendag zijn verschillende musea en monumenten gratis te bezoeken. Zoek ook eens op internet naar gratis festivals en dagjes uit. Deze zijn zeker te vinden. Ook wanneer je kinderen hebt zijn er leuke, gratis dingen te doen zonder dat het je veel geld kost. Wanneer je zelf je eten en drinken meeneemt, ben je helemaal voordelig uit. Enkele tips:
 • Strand.
 • Picknicken.
 • Boswandeling.
 • Speeltuin.
 • Recreatieplas.
 • Een dagje naar de kust.
© 2014 - 2024 Lisa1987, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…
Goedkoop naar een pretparkDe prijzen van pretparken lopen de spuigaten uit. Voor 20 euro komt u niet meer binnen bij de grotere pretparken. Allee…
Een dagje pretpark tegen lagere kostenDoor een goede voorbereiding kunt u geld besparen op uitjes zoals pretparken. Ook kunt u teleurstellingen voorkomen door…
Een goedkoop dagje eruitIedereen heeft het weleens een nodig, een dagje eruit. Even de loskomen van de dagelijkse gang van zaken, de stress op h…

Hoe voorkom je een jetlag?Hoe voorkom je een jetlag?Het mooie van reizen per vliegtuig is de snelle verplaatsing en de beperkte reistijd. Het heeft echter ook een nadeel. E…
Comfortabel vliegenEen vliegreis kan oncomfortabel zijn. Weinig ruimte, luidruchtige medepassagiers, knellende kleding, het warm of koud he…
Lisa1987 (29 artikelen)
Laatste update: 20-10-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.