Eifelliefhebber: toeristische informatie op het internet

Eifelliefhebber: toeristische informatie op het internet Ben je ook verliefd op de Eifel? Ga je er ieder vrij moment naar toe? Wil je op de hoogte zijn van alles wat er te beleven en te zien valt in deze mooie streek? Dat kan. Er zijn namelijk heel wat websites waarin heel nuttige toeristische informatie staat over de Eifel in het algemeen en over de verschillende streken van het Eifelgebied in het bijzonder: het Ahrdal, de Vulkaaneifel, de Nordeifel en de Zuid-Eifel. Ook voor de Moezelstreek, die een beetje het buitenbeentje van het Eifelgebied is, zijn heel wat tips te vinden!


De Eifel

De Duitse Eifel waarover hier sprake is, is een mooie, rustige streek in het Westen van Duitsland. Ingesloten tussen Rijn, Moezel, België en Luxemburg. Voor wie houdt van wandelen, rust, weidse landschappen, klaterende beekjes, bossen, vulkanen, meren, maren en rivieren. Een uitstekende wijnstreek voor wie van een goed glaasje houdt. Van klimaat niet te warm, niet te koud. Soms wat sneeuw in de winter, juist genoeg om even op de latten te gaan staan om te skiën of om te langlaufen. Met pittoreske dorpjes, burchten en kastelen. Interessante musea over vulkanisme, heemkunde en streekproducten. Natuur-, dier- en attractieparken. Kortom, voor elk wat wils, en dat op slechts een tweehonderdtal kilometer van bij ons. Maar hoe vind je nu nuttige toeristische informatie om je verblijf goed voor te bereiden? Wel, geen nood. Op het internet vind je tal van websites met een schat aan informatie!

www.rhein-eifel.tv

Een goudmijn! Deze site bevat meer dan 150 filmpjes over de Eifel. Weliswaar in het Duits, maar de beelden zijn zo veelzeggend dat je eigenlijk geen woorden nodig hebt om te kunnen volgen. Je vindt er info over alle grote steden van de Eifel: Bitburg, Manderscheid, Daun, Koblenz, Cochem, etc. Maar er staan ook filmpjes op over kleinere dorpjes zoals Monreal bijvoorbeeld.

In de documentaire over de Vulkaaneifel (meer dan 47 minuten!) zie je ook schitterende beelden over de vele maren. Je vindt er ook tips om mooie wandelingen te maken, om monumenten en burchten te bezoeken. Je kan er een kijkje nemen in de musea en in lokale fabriekjes die streekproducten maken. Je wandelt over vulkanen en ziet hoe de dorpjes er rond tot stand gekomen zijn. Je krijgt informatie over de evenementen die er het ganse jaar door zullen plaatsvinden. Kortom, op deze site vind je al wat je zoekt en kan je uren wegdromen voor of na je verblijf.

www.eifelinfo.nl

Deze site wordt dagelijks aangevuld met weetjes over de Eifelstreek. Hij is in het Nederlands. Je vindt er tips over wandelingen, over dorpjes en steden, over evenementen, over niet te missen uitstapjes, over musea, over kerstmarkten, over lekker eten en drinken en ga zo maar door. Je kan je abonneren op een nieuwsbrief. Telkens wanneer er iets wordt bijgeschreven, krijg je de nieuwsbrief in je postvak. En dat is bijna elke dag! Zo ben je steeds op de hoogte van de laatste nieuwigheden! Ook krijg je in de winter up to date informatie over de sneeuwgebieden in de Eifel. Interessant voor wie graag een shortski plant.

www.vulkaaneifel.nl

Deze site bevat heel wat informatie over wandelingen. Er staan ook heel wat routes op die je op de GPS kan zetten. Er zijn heel wat links naar andere sites die met de Eifel te maken hebben en je kan er ook terecht voor vakantiehuizen of hotels in de Eifel. Probleem bij deze site is dat hij nogal onoverzichtelijk is en dat je niet direct ziet wat hij allemaal juist te bieden heeft. Met links binnen de tekst kom je vaak terecht op een pagina die waardevolle informatie bevat maar die je bij een vorig bezoek niet gevonden had. Veel advertenties voor makelaars en verhuurders van vakantiehuizen. Ook bij deze Nederlandstalige site kan je je abonneren op een nieuwsbrief. Per kwartaal krijg je dan tips en weetjes over de Eifel. Tof om je reis te kunnen voorbereiden en geen enkel evenement in de buurt van je vakantieplek te moeten missen!

www.strassen-der-roemer-de

Gek op Romeinen en Romeinse geschiedenis? Neem dan zeker eens een kijkje op deze site. Zeer mooi gemaakt en heel overzichtelijk. Deze Duitstalige site geeft je alle plekken aan in de Eifel- en Moezelstreek waar iets te zien of te doen is dat met Romeinen te maken heeft, met de nodige uitleg. Zo kan je virtueel Romeinse villa's gaan bezoeken, deelnemen aan evenementen met Romeinen, een kijkje nemen in musea over Romeinse overblijfselen en geschiedenis in de streek, wandelingen maken langs Romeinse overblijfselen of zelfs een tochtje maken op de Moezel met een nagebouwd Romeins wijnschip. Je kan er zelf een trip mee uitstippelen door een aantal highlights te pinnen. Deze site is zeker de moeite waard!

www.eifel.startpagina.nl

Een Nederlandstalige site, die zoals zijn naam het zelf zegt, een startpagina is voor allerlei links naar andere sites over de Eifel. Zo vind je er adressen van vakantiehuizen en hotels, links naar websites van bepaalde steden, links naar makelaars, links naar wandelingen en fietstochten, etc. Daarnaast vind je er ook links naar een aantal sites waar je te weten komt welk weer het in de Eifel is. Altijd handig om je uitstappen te plannen. Verder ook links met foto's van en over de Eifel.

www.mijnsneeuw.nl

Op deze site moet je zijn wanneer je gaat skiën of tijdens de winter naar de Eifel gaat. Hier kom je te weten of er sneeuw ligt op je vakantieplek en zo ja, hoeveel centimeter. Verder vind je er recensies van mensen die er op verlof zijn geweest met tips over onder andere de après-ski.

www.eifelnieuws.blogspot.be

Een site waar sinds mei 2011 niet meer aan gewerkt wordt, maar die toch een aantal interessante artikels bevat over steden en bezienswaardigheden in de Eifel. Ook tal van links naar andere sites die op hun beurt dan ook weer nuttige toeristische informatie bevatten.

www.traumpfade.info

In de Vulkaaneifel zijn heel wat Traumpfaden. Traumpfaden zijn rustige wandelpaden doorheen kleine dorpjes, langs weiden en door bossen, naast klaterende beekjes en in koele valleien. Zo zijn er bijvoorbeeld Traumpfaden rond Monreal (zie Vulkaaneifel: het schilderachtige dorpje Monreal), rond Baar, rond Virneburg en rond Bermel. Op deze Duitstalige site vind je een beschrijving van de Traumpfaden en kan je kaarten vinden om mee te nemen tijdens je wandeling. Je kan de taal ook op Engels zetten als je het Duits niet goed beheerst. Sommige van deze wandelingen worden trouwens ook beschreven in het Nederlands op www.eifelinfo.nl.

www.hunde-reisefuehrer.de

Hou je van wandelen en van honden, dan moet je zeker ook eens een kijkje nemen op www.hunde-reisefuehrer.de. Een site in het Duits gemaakt door trotse hondeneigenaars met heel wat tips over allerlei wandelingen en honden en met veel leuke foto's die je het landschap in al zijn glorie laten zien. Om je wandelingen goed voor te bereiden!

www.eifel.de

Een zeer uitgebreide site in het Duits met uitleg over tal van zaken. Je vindt er informatie over wandelingen, over fietstochten, over evenementen, over wildparken, over attractieparken, je kan er terecht voor het programma van de cinema, om een goed restaurant te zoeken, etc. Voor elk wat wils en erg overzichtelijk gerangschikt.

www.huisplusadvies.nl

Op deze makelaarssite vind je ook heel wat leuke links naar andere sites over de Eifel. Je vindt er info over te bezoeken zaken, maar ook een link naar een site om Duits te leren, met een sectie leerling en een sectie leraar. Leuk om te gebruiken tijdens de lessen Duits. Je krijgt er ook info over skigebieden en niet te missen evenementen.

www.eifelbooking.nl

Naast adressen van huizen, appartementen en hotels vind je op deze site onder informatie, activiteiten en agenda per maand een hele lijst evenementen die in de Eifel worden georganiseerd, netjes per datum geklasseerd. Handig als je wil weten wat er allemaal te doen is tijdens je verblijf.

www.germany.travel

Een site voor tips en uitstapjes door heel Duitsland. Wanneer je bij zoek "Eifel" intikt, vind je ook hier leuke ideeën voor uitstappen en evenementen in dit specifieke deel van Duitsland.

Steden en dorpen

Ben je op zoek naar evenementen en bezienswaardigheden in een bepaalde stad of in een bepaald dorp, dan kan je natuurlijk ook terecht op de site van die stad of dat dorp zelf. Meestal geraak je erop door gewoon de naam in te tikken, gevolgd door .de.
Zo, met deze sites ben je al een heel eind op weg voor het grondig voorbereiden van je trip naar de Eifel. Heb je zelf nog een leuke site over de Eifel ontdekt, aarzel dan niet en voeg je tip toe via onderstaand veld.
© 2013 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vulkaaneifel: wat kan je er doen tijdens de kerstperiode?Vulkaaneifel: wat kan je er doen tijdens de kerstperiode?Kerst in Duitsland worden vaak geassocieerd met de streek rond de Moezel. Toch zijn er ook in de Eifelstreek veel leuke…
De Eifel - populaire vakantiebestemming in DuitslandDe Eifel - populaire vakantiebestemming in DuitslandDe Eifel is een regio die voor het grootste gedeelte in Duitsland ligt en een populaire vakantiebestemming is voor Neder…
Emigreren naar DuitslandVeel Nederlanders willen naar Duitsland emigreren. Maar wat moet er allemaal geregeld worden om naar Duitsland te kunnen…

Top 10 vakanties en bestemmingenTop 10 vakanties en bestemmingenAltijd al willen weten welke landen en bestemmingen het meest worden bezocht door Nederlanders? Of wat de meest zonzeker…
Waddeneilanden op Vakantiebeurs in UtrechtWaddeneilanden op Vakantiebeurs in UtrechtElk jaar is er een meerdaagse vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De VVV’s van de Waddeneilanden zijn present. De…
Bronnen en referenties
  • De hierboven beschreven websites
  • Eigen foto's
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.