Top 10 vakanties en bestemmingen

Top 10 vakanties en bestemmingen Altijd al willen weten welke landen en bestemmingen het meest worden bezocht door Nederlanders? Of wat de meest zonzekere bestemmingen zijn op de wereld? En wat te denken van de grootste wintersportgebieden in de Alpen? In dit artikel vind je een antwoord op deze vragen.

Top 10 meest populaire bestemmingen Nederlanders (vakanties en dagjes weg)

Nederlanders zijn een zeer reislustig volk. Waar je ook ter wereld bent, je komt altijd wel landgenoten tegen. Sommigen vinden het heerlijk, anderen gruwelen al bij de gedachte. Maar waar kom je Nederlanders nou het meest tegen? Onderstaand is een overzicht gegeven van de meest populaire bestemmingen die worden aangedaan door Nederlanders. Die kan zowel complete vakanties betreffen als dagjes of weekendjes weg.

LandAantal keer bezocht door Nederlanders
Duitsland3.330.000
Frankrijk2.950.000
België1.970.000
Spanje1.770.000
Oostenrijk1.180.000
Italië990.000
Turkije820.000
Groot-Brittannië800.000
Griekenland590.000
Verenigde Staten370.000

Top 10 meest bezochte landen wereldwijd

Wanneer je wereldwijd gaat kijken naar alle toeristische bezoekjes krijg je een iets ander beeld. In onderstaand overzicht zijn de 10 landen weergegeven die het meest bezocht zijn over de hele wereld door toeristen.

RankingLand
1Frankrijk
2Verenigde Staten
3Spanje
4Italië
5China
6Verenigd Koninkrijk
7Rusland
8Mexico
9Canada
10Duitsland

Top 10 grootste wintersportgebieden Alpen

Wanneer je op wintersport wilt heb je in de Alpen enorm veel keuze. De ene wintersporter kiest liever een gebied zo dichtbij mogelijk en een ander gaat liever naar de zuidelijke kant van de Alpen. Verder zijn er sneeuwzekere en zonzekere wintersportgebieden. En wat te denken van grote of juist kleine knusse wintersportgebieden. Onderstaand is een overzicht gegeven van de grootste skigebieden in de Alpen. Dit overzicht is opgesteld op basis van het totale aantal kilometer aan pistes per gebied.

RankingWintersportgebiedLand
1Portes du SoleilFrankrijk
2Les Trois ValléesFrankrijk
3ParadiskiFrankrijk
4Evasion - Mont BlancFrankrijk
5Salzburger SportweltOostenrijk
6Les Quatre ValléesZwitserland
7Davos KlostersZwitserland
8Les SybellesFrankrijk
9Espace KillyFrankrijk
10SkiWelt Wilder Kaiser - BrixentalOostenrijk

Meest zonzekere bestemmingen ter wereld

In Nederland zijn we niet verwend met enorm veel zon. Het is daarom niet voor niks dat we er elk jaar massaal op uittrekken op zoek naar de zon. De meeste zonvakanties worden geboekt rondom het Middellandse zeegebied. Dit is niet zo vreemd, want de zon schijnt er vaak en de temperatuur is zeer aangenaam. Maar er zijn plaatsen op de wereld waar de zon nog veel vaker schijnt. Onderstaand een overzicht van de tien plaatsen waar de zon wereldwijd het meeste schijnt.

PlaatsLandAantal zonuren per dag (gemiddeld)
ReddingVerenigde Staten10,9
DakhlaEgypte10,8
KeetmanshoopZuid-Afrika10,7
AswanEgypte10,6
Las VegasVerenigde Staten10,5
PhoenixVerenigde Staten10,5
DongolaSoedan10,5
TucsonVerenigde Staten10,4
DjanetAlgerije10,4
FayaTsjaad10,4

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?Lastminute vakanties en vliegtickets: wat, hoe en waar?"Lastminute" of "last minute" is een begrip in de reiswereld. In dit artikel wordt uitgelegd wat lastminute vakanties en…
Op vakantie in eigen land of in het buitenlandOp vakantie in eigen land of in het buitenlandVakantie in eigen land is populair, maar in slechte zomers kiezen veel Nederlanders alsnog voor een zonnige bestemming.…

Inentingen op reis: voortaan staat je 'gele boekje' onlineInentingen op reis: voortaan staat je 'gele boekje' onlineWanneer heb je nou die vaccinatie tegen DTP gehaald? Welke vaccinaties moeten er nog worden gedaan voor je reis naar Tur…
Eifelliefhebber: toeristische informatie op het internetEifelliefhebber: toeristische informatie op het internetBen je ook verliefd op de Eifel? Ga je er ieder vrij moment naar toe? Wil je op de hoogte zijn van alles wat er te belev…
Bronnen en referenties
  • Statistics.unwto.org
  • www.skigebiedentop10.nl
  • www.zonuren.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 09-01-2013
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.