Fuerteventura, wat is er zoal te bezichtigen?

Fuerteventura, wat is er zoal te bezichtigen? Fuerteventura is een Canarisch eiland wat vooral geliefd is vanwege het milde klimaat met veel zon, weinig regen en het gehele jaar door lekkere temperaturen. Het eiland is vooral ideaal voor strand- en watersportliefhebbers. Maar wie er een week naar toe gaat en een auto huurt kan voldoende mooie en interessante bezienswaardigheden vinden op het eiland, zoals de leuke stad Corralejo met het naastgelegen duinlandschap, de vulkaanschacht bij Villa Verde, de plaatsen Betancuria, La Oliva en Ajuy en de dierentuin Oasis Park bij La Lajita.
Casa de los Coroneles, La OlivaCasa de los Coroneles, La Oliva

Bezienswaardigheden Fuerteventura


Corralejo

In de noordpunt van het eiland ligt de plaats Corralejo. Deze voorheen kleine vissersplaats, is uitgegroeid tot een toeristenplaats met één en al hotels, appartementen, restaurants en uitgaansgelegenheden. Behalve de mooie stranden zijn ook het Baku waterpark, het natuurpark met de stuifduinen en de mogelijkheid voor een bezoek per boot aan de eilanden Lobos en Lanzarote de moeite waard.

Duinen bij CorralejoDuinen bij Corralejo

La Oliva

Het stadje La Oliva leeft van de belastinginkomsten die de vakantiecomplexen in Corralejo opleveren. Bezienswaardigheid in de stad is het grote huis met de vele ramen, Casa de los Coroneles, waarin de tweede helft van de 18e eeuw de kolonels van Oliva verbleven. Het huis heeft mooie bewerkte houten balkons en torens met kantelen. Het gebouw is gratis te bezoeken. Casa Manéis een historisch herenhuis waar schilderijen en beelden van kunstenaars van de Canarisch Eilanden te zien zijn en er wisselende verkooptentoonstellingen zijn. In de tuin van het gebouw is een uitgebreide beeldentuin te bezichtigen met allerlei wonderlijke en grappige beelden.

Vulkaanschacht bij Villa VerdeVulkaanschacht bij Villa Verde

Villa Verde

In dit plaatsje met boerenwoningen is een museumboerderij te zien met een klein landbouwmuseum erbij. Net buiten de plaats vind je een vulkaanschacht, die onder begeleiding van een gids te bezichtigen is. Je gaat ongeveer 400 meter onder de grond de schacht in. Je krijgt een helm met licht erop op je hoofd. In de grot wordt het licht even helemaal uit gedaan, zodat je het donker onder de grond kunt ervaren. Bij de grot is een bezoekerscentrum in Canarische stijl, waar je van alles over vulkanisme op Fuerteventura te weten kunt komen en over het leven van insecten en spinnen die in de schacht leven. De grot is voor 5 euro p.p. te bezoeken. Rondleidingen vertrekken eens per half uur in het zomerseizoen en later in het jaar eens per uur.

Betancuria

BetancuriaBetancuria
In een beschut en vruchtbaar dal in een berglandschap is de mooie Plaats Betancuria te vinden. Het is een mooie plaats om doorheen te lopen en doet aan een openluchtmuseum denken. Op het plein staat een mooie kerk uit de 17e eeuw, Iglesia Santa Maria. Opvallend is het plafond wat van donker hout is gemaakt van Canarische dennen. De sacristie heeft mooi houtsnijwerk en is met veel bladgoud beschilderd. Hier zijn enkele kerkelijke voorwerpen uitgestald in vitrines. De kerk is voor 1.50 euro te bezichtigen. Het plaatsje doet vredig aan en lijkt een oase in het vooral kale en dorre landschap op Fuerteventura. Er zijn enkele leuke restaurantjes en winkeltjes te vinden in het centrum.

Woeste zee bij AjuyWoeste zee bij Ajuy

Ajuy

Deze afgelegen plaats aan de westelijke kust is een echte vissersplaats. In de zomer komt de plaatselijke bevolking hierheen in het weekend om te vissen en in de restaurantjes is er volop vis te eten. In de winter wordt de zee te ruw voor de visserij. Het strand ziet er mooi uit, met fijn zand en zicht op de steile kust. De zee kan hier erg ruw en woest zijn, zwemmen is er dan zeker niet aan te raden. Vanaf het strand loopt er noordwaarts een voetpad tegen de steile kust op (Caleta Negra).
Grot bij Caleta NegraGrot bij Caleta Negra
Hier zijn de restanten van twee kalkovens te bewonderen. Vanaf hier loopt het pad nog door en daalt af naar grotten in vulkanisch gesteente. Vroeger werden deze gebruikt als opslagplaats. Je kunt zelf de grotten inlopen, die s middags voldoende worden verlicht door de zon.

Oasis Park bij La Lajita

Bij La Lajita ligt een tropische oase, een prachtige dierentuin die is ontstaan uit een tuincentrum, Oasis Park. Er zijn veel soorten vogels te bezichtigen, maar ook apen, olifanten, giraffen, schildpadden en nog veel meer dieren. Naast de dierentuin is er ook nog een grote botanische tuin te bezichtigen en er worden er verdeeld over de dag vele dierenshows gegeven.

Lees verder

© 2011 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fuerteventura, algemene informatieFuerteventura, algemene informatieFuertenventura is op Tenerife na het grootste Canarische eiland. De bevolkingsdichtheid is echter erg klein. Het weer op…
Maxorata Beach, Corralejo op FuerteventuraMaxorata Beach, Corralejo op FuerteventuraMaxorata Beach is een appartementencomplex, gelegen in het noorden van het eiland Fuerteventura in de kustplaats Corrale…
Duiken over de wereld: Fuerteventura, SpanjeDuiken over de wereld: Fuerteventura, SpanjeFuerteventura is het meest oostelijke eiland van de Canarische eilanden. In dit artikel gaat het alleen om het zuidelijk…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…

De CN Tower in Toronto: een hoogstandje!De CN Tower in Toronto: een hoogstandje!De geschiedenis van de CN Tower laat zich lezen als een spannend jongensboek. Al een aantal keer van eigenaar gewisseld,…
Een blik op Michigan, de staat met zijn grote merenMichigan is zeker niet bij de bekendste staten van Amerika, maar zeker wel één van de mooiste. Het pareltje is uitgezond…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • ANWB gids Fuerteventura
Wilmo (308 artikelen)
Laatste update: 19-05-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.