Excursies vanuit Varadero, Cuba

Vanuit Varadero kun je tal van excursies maken waardoor je tijdens een verblijfsvakantie ook een goed beeld krijgt van de veelzijdigheid van Cuba, van de stedenpracht, de culturele schatten en van de mooiste natuurparken.

Havana

Boek dus een strandvakantie in Varadero, geniet van de zon, de zee, de palmenstranden maar vergeet vooral niet een bezoek te brengen aan Havana. Tijdens een dagexcursie zal je het mooiste van de hoofdstad kunnen bewonderen en genieten van een sfeer die je in het Caribische gebied nergens anders vindt. Start een bezoek op de Plaza de Armas, het centrale plein, en maak een wandeling door het oude stadsgedeelte, ronduit schitterend! Het decor van Havana is zo bijzonder en uniek dat je van ieder hoekje een foto wil nemen. Je gaat ook winkelen in de levendige calle Obispo en alvorens je terug naar Varadero rijdt, bestel je op het terras van El Patio, in de schaduw van de kathedraal, een mojito, het Cubaanse godendrankje.

Cienfuegos en Trinidad

Met Cubatur Varadero en Cubanacan Travel Agency kun je nog andere steden bezoeken, bijvoorbeeld Cienfuegos en Trinidad, ongetwijfeld één van de meest pittoreske plaatsen van Cuba. De ganse stad met de typische koloniale architectuur staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Jeep safari

In Varadero zit je goed om de natuur van Cuba te ontdekken en je moet er helemaal geen verre verplaatsingen voor doen. s Morgens word je opgehaald aan je hotel voor een heuse jeep safari tot bij grotten en koraalstranden waar je kunt duiken of snorkelen. Een spectaculaire boottocht op de Canimar rivier is een kennismaking met de rijke fauna en flora, met soorten vogels die je alleen in Cuba aantreft.

Catamaran

Bijzonder ontspannend is een dagje op zee met de catamaran tot bij de koraalriffen en naar het eiland Cayo Blanco. Je zal er tijdens het snorkelen de mooiste vissenkolonies kunnen bewonderen en terwijl je uitrust op het strand kun je de speelse dolfijnen observeren. Zon dagje wordt natuurlijk afgesloten met de producten van de zee, met visgerechten en kreeft, in een open restaurant onder de sterrenhemel.

Strand, jungle, moeras

Tijdens een strandvakantie in Varadero kun je alle kanten uit en er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om een dagprogramma samen te stellen. Je kunt actief genieten, aan het strand, in de jungle, in de dichte moerassen; je kunt typische dorpen bezoeken en er is zelfs een kweekfarm voor krokodillen. Al die dagexcursies worden prima georganiseerd en professionele, meertalige gidsen reizen mee.
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cayo's van CubaCayo's van CubaHet tropische eiland Cuba is een topbestemming in de Caraïben. De grote toeristische belangstelling is het gevolg van ee…
Cuba tropische vakantie in de winter: strand en cultuurLange witte palmstranden en een tropisch klimaat op Cuba terwijl het winter is in Nederland. Een uitstekende strandvakan…
Dwars door Cuba: provincie en stad MatanzasErgens halfweg tussen de toppers Havana en de befaamde badplaats Varadero ligt de stad Matanzas, door velen onterecht on…

Renesse, wat is er leuk aan Renesse en wat is er te doen?Renesse is gelegen in Zeeland en vooral in de zomer in trek bij toeristen, het is gelegen op een prachtige locatie en bi…
Mystieke uitstraling van StonehengeHet zorgvuldig gerestaureerde Stonehenge is een van de drukst bezochte archeologische bezienswaardigheden ter wereld. In…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.