Renesse, wat is er leuk aan Renesse en wat is er te doen?

Renesse is gelegen in Zeeland en vooral in de zomer in trek bij toeristen, het is gelegen op een prachtige locatie en biedt veel mogelijkheden voor jong en oud. Renesse ligt aan het strand en heeft in de omgeving prachtige duinen en bossen. Er zijn veel overnachtingsmogelijkheden en er zijn veel leuke dagtrips te plannen vanuit Renesse. Renesse ligt op het eiland Schouwen-Duiveland. Het is een mooie badplaats met een prachtig en schoon strand. Het zandstrand van Renesse is zo'n 17 kilometer lang en is al diverse jaren achtereen onderscheiden tot een van de beste en schoonste stranden van Nederland. Je kan ook prachtige strandwandelingen maken en dichtbij Renesse vind je een prachtig bos- en duingebied. Aan het strand van Renesse kun je ook prima zeevissen en zelfs surfen behoort tot de mogelijkheden. Renesse beschikt ook over mooie fietspaden, deze zijn heel afwisselend. De fietspaden gaan door de duinen, door dorpjes, maar een andere keer ook over landelijke wegen.

Overnachtingsmogelijkheden

Als je in Renesse wilt overnachten heb je verschillende mogelijkheden in alle prijsklassen. Je vind er diverse hotels, van simpel tot luxe. Deze hotels zijn allemaal centraal gelegen en goed bereikbaar. Je hebt ook de mogelijkheid om te overnachten op een van de vele campings. Er zijn ook vakantiehuizen te vinden, dit kan zijn in de vorm van een chalet of in de vorm van een bungalow. In het Strandpark de Zeeuwse Kust kunt je chalets huren, deze zijn gelegen op 250 meter van de zee en liggen vlak onder de duinen van Renesse.

Uitgaan

Renesse staat vooral bekend om zijn uitgaansmogelijkheden. Het is eigenlijk de kustplaats van Nederland om lekker los te gaan. Je vind er cafés , bars en discotheken. De meeste zijn het hele jaar door geopend tot 03:00 uur 's nachts. Er is voor iedereen wat wils, zo is er een rockcafe, maar ook een discotheek waar alleen trance wordt gedraaid. Ook op straat is het altijd erg gezellig overdag en in de nacht. Er is ook een bakkerij die 's morgens vroeg open gaat, vlak nadat de discotheken sluiten. Voor de bakker is het dan tijd om zijn producten te bereiden en je kan daar na het uitgaan dus wat lekkers halen.

Parkeren

Op veel plaatsen is het in Renesse betaald parkeren. Vlak voor Renesse heb je het Transferium, dit is een parkeerplaats welke beschikt over zo'n 900 parkeerplaatsen. Het is hier gratis parkeren en deze parkeerplaats ligt op loopafstand van het centrum. Vanuit het Transferium rijden er verschillende (gratis) bussen naar het strand, maar ook naar de hotels en campings. Er zijn ook nachtbussen voor het uitgaansleven. In de zomer is deze parkeerplaats bewaakt.

Winkelen, eten en drinken

Het centrum van Renesse in niet heel groot, maar er zitten een aantal leuke winkeltjes. Verder zijn er veel gezellige terrasjes waar je wat kunt eten en drinken. Regelmatig zijn er ook markten in het centrum en er is ieder jaar een gezellige kermis. Er zit ook een erg leuk casino met een speelhal waar je je met een regenachtige dag prima kunt vermaken.

Strand

Renesse beschikt over een prachtig strand. Er is genoeg strand voor iedereen. Of je er nou wilt sporten of zonnen, het kan er allemaal. Het strand is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid, let er wel op dat het betaald parkeren is in het hoogseizoen. Bij de verschillende strandopgangen vind je tevens leuke strandtenten. Erg leuk om wat te drinken en te genieten van het uitzicht.

Paardrijden

In Renesse is ook de mogelijkheid om bij de lokale manege paard te rijden. Als je voldoende rijervaring hebt dan mag je mee met strandritten. In de strandritten ga je in volle galop over het strand. Ook als je minder ervaring hebt kun je buitenrijden, dan rijd je een mooie duinrit.

Dagtrips

Burgh-Haamstede

Vanuit Renesse zijn er veel leuke uitstapjes om te maken. Vlakbij Renesse ligt Burgh-Haamstede, dit kustplaatsje beschikt over een prachtig strand en het dorp is in de zomer ook erg gezellig door de vele terrasjes. Bij Burgh-Haamstede vind je Boswachterij Westerschouwen, een van de mooiste natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen.

Vlissingen

Ook Vlissingen ligt niet ver van Renesse. Vlissingen is ook een unieke stad met een prachtige geschiedenis. Vlissingen heeft een prachtige boulevard en ook een erg leuk winkelcentrum. Als je naar Vlissingen gaat is een bezoek aan reptielenzoo Iguana erg leuk. Je vind hier zo'n 500 reptielen en amfibieën in een prachtige leefomgeving.

Zierikzee

Zierikzee is ook heel leuk voor een dagtripje. Het is hier heel gezellig en je kan er heerlijk eten in een van de vele restaurantjes. Daarnaast vind je er ook veel terrasjes en leuke winkeltjes.

Rosada Factory Outlet

Wil je een dagje winkelen? Breng dan een een bezoek aan Rosada Factory Outlet in Roosendaal. Hier vind je alle grote modemerken, zo'n 100 stuks. Alle kleding is hier minstens 30% goedkoper. Je kan hier alle soorten kleding vinden.

Cine City

Cine City is een megabioscoop gelegen in Vlissingen. Er zijn zeven biocsoopzalen met in totaal 1211 stoelen. Ook is er een cafe-restaurant en een conferentiezaal. Je kan van tevoren kostenloos reserveren en je moet een half uur voor aanvang van de film aanwezig zijn.

Nationaal Voetbalmuseum

Als je een voetbalfan bent moet je zeker een bezoek brengen aan het Nationaal Voetbalmuseum in Middelburg. Hier kun je voetbal spelen, kijken, luisteren, ruiken en voelen. Het is erg interessant en je ontdekt alles over de voetbalwereld en de geschiedenis daarvan.

Imkerij Poppendamme

Midden op Walcheren vind je Imerkij Poppedamme. Leer en zie hier alles over de honingbij. Dit prachtige dier is ontzettend interressant. Je kan de bijen hier achter glas aan het werk zien en dat is een bijzondere ervaring.

Deltapark Neetlje Jans

Vlakbij Renesse vind je ook het waterpark Neeltje Jans. Dit park bevat leuke attracties en shows. Alles is gericht op water en de shows zijn dan ook met zeedieren. Je kan ook de stormvloedkering bezoeken en hier de hele geschiedenis zien en leren van de watersnoodramp in 1953. Een prachtige en unieke ervaring.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Renesse, dé toeristische trekpleister van ZeelandRenesse, dé toeristische trekpleister van ZeelandElke zomer wordt Renesse weer druk bezocht door vele toeristen uit heel Nederland en Duitsland. De grootste groep toeris…
Jongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenJongerenvakantie: Bestemmingen met veel uitgaansgelegenhedenBelangrijke ingrediënten van een ideale zonvakantie zijn natuurlijk een mooi strand met bars en restaurants en daarbij g…
Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Hoe kies je de juiste jongerenvakantie?Vele jongeren kiezen ervoor om zelfstandig met een groepje vrienden een jongerenreis te boeken. Plaatsen als Lloret de M…
Paardrijden: een strandrit. Inclusief overzicht met manegesDe meeste mensen die goed paard kunnen rijden hebben weleens op het strand gereden. Dat is een prachtige ervaring. Ook a…

Caleta de Fuste, Fuerteventura als vakantiebestemmingCaleta de Fuste is een plaatsje op het Canarische eiland Fuerteventura. Op dit moment is het toerisme in deze plaats nog…
Excursies vanuit Varadero, CubaVanuit Varadero kun je tal van excursies maken waardoor je tijdens een verblijfsvakantie ook een goed beeld krijgt van d…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 03-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.