Caleta de Fuste, Fuerteventura als vakantiebestemming

Caleta de Fuste is een plaatsje op het Canarische eiland Fuerteventura. Op dit moment is het toerisme in deze plaats nog erg in opkomst. Je zal er dan ook nog geen massatoerisme vinden. Uiteraard zijn er wel vele voorzieningen te vinden, die je vakantie in deze plaats zeer aangenaam zullen maken. Zo is er een leuke haven te vinden. Ook de vele leuke winkeltjes zijn een bezoekje waard. Caleta de Fuste is een zeer geschikte plaats voor gezinnen. Ook is de transfer naar deze plaats niet lang. Caleta de Fuste ligt namelijk vlakbij het vliegveld.

‘Vissersboot baai’

Caleta de Fuste is gelegen aan de oostkust van Fuerteventura. De betekenis van ‘Caleta’ is ‘Baai’, en ‘Fuste’ betekend ‘vissersboot’. Het plaatsje is gebouwd rondom een grote natuurlijke baai. Deze baai ligt lekker beschut, en loopt langzaam af in zee. Zodoende is het dan ook erg geschikt voor jonge gezinnen. De andere naam voor Caleta de Fuste is El Castillo. Dit komt door de oude vestingtoren, die vanuit het hele dorp te zien is.


De baai van Caleta de Fuste
Het stadje Caleta de Fuste

De stranden in Caleta de Fuste zijn veelal opgespoten. Wanneer je vanuit de baai richting het zuiden gaat, kom je steeds meer leuke kleine strandjes tegen. Hier zijn strandstoelen en parasols te huur.

In het uiterste zuiden van Caleta de Fuste vind je de meest luxe hotels van deze badplaats. Namelijk Sheraton beach Hotel, Elba Carlota en Elba Sara. Dit zijn All Inclusive hotels, met prachtig uitzicht over zee. Deze hotels grenzen allemaal aan een prachtige boulevard, waarachter zich een aantal leuke stranden bevinden. Vanuit deze hotels worden op het strand veel gezamenlijke sport en spel activiteiten georganiseerd. Ook is er in het zuidelijke gedeelte een 18 holes golfbaan te vinden. Verder bevindt zich hier Winkelcentrum Atlantico. Hier zijn vele leuke boetiekjes, kledingwinkels en een supermarkt te vinden. Op de onderste verdieping van dit complex is een entertainmenthal met bowlingbaan, pooltafels en een bioscoop. De prijzen hiervan zijn zeer gunstig!

Ten noorden van de baai ligt het centrum van Caleta de Fuste, met hierin nog een aantal kleinere winkelcentrums. Ook zijn hier veel kleine appartementen te vinden, waar de prijzen een stuk lager liggen dan in de hotels aan de boulevard op het strand.

Ligging

Caleta de Fuste ligt erg dichtbij de hoofdstad Puerto del Rosario. Hier is het grote winkelcentrum ‘Las Rotondas’ te vinden. Een grote shoppingmall, met veel bekende winkelketens. Ook bevinden zich in Puerto del Rosario een ziekenhuis, en het vliegveld. Dit alles ligt op maar 10 kilometer afstand van Caleta de Fuste. Er is een buslijn die iedere dag meerdere keren heen en weer rijd naar Puerto del Rosario. Deze bustocht duurt maar zo’n 15 minuten.

Indien je liever met de taxi gaat is dit ook een goede optie. Bij Shopping center Atlantico, staan dagelijks veel taxi’s klaar, waar je zo in kunt stappen. Ook kun je door de receptie van het hotel een taxi laten bellen. De tarieven van deze taxi’s liggen iets lager dan in Nederland. Per kilometer betaal je iets minder dan 1 euro.

Klimaat

Het klimaat op Fuerteventura is zeer aangenaam. Caleta de Fuste vormt hier zeker geen uitzondering op. Het is hier het hele jaar aangenaam warm. In het hoogseizoen kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Maar ook in het voor en na seizoen kunnen de temperaturen al lekker oplopen. Verder regent het hier relatief weinig. Wel komt het vaak voor dat het ’s morgens bewolkt is. Maar zodra de zon doorkomt, verdwijnt deze bewolking snel. Vaak is het vanaf een uurtje of half 11 ’s morgens helemaal zonnig. Wel koelt het ’s avonds flink af. Een vest meenemen, is dus geen overbodige luxe. Ook waait het op Fuerteventura altijd flink. Dit is echter niet vervelend, omdat het anders weleens onaangenaam warm zou kunnen worden.

Gemiddelde temperatuur per maand.
janfebmaaaprmeijunjulaugsepoktnovdec
Gemiddelde temperatuur 212123232426262727232221
© 2011 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Fuerteventura, algemene informatieFuerteventura, algemene informatieFuertenventura is op Tenerife na het grootste Canarische eiland. De bevolkingsdichtheid is echter erg klein. Het weer op…
Fuerteventura, wat is er zoal te bezichtigen?Fuerteventura, wat is er zoal te bezichtigen?Fuerteventura is een Canarisch eiland wat vooral geliefd is vanwege het milde klimaat met veel zon, weinig regen en het…
Oasis Park Fuerteventura; algemene informatieOasis Park Fuerteventura; algemene informatieOasis Park is gelegen bij de plaats La Lajita in het zuiden van het Canarische eiland Fuerteventura. Het dierenpark is e…
Canarische Eilanden: Vakantie en reizen op de Islas CanariasOp de Canarische Eilanden is het altijd lente. Het klimaat is er ideaal, zacht en toch warm. Bovendien is er voor elk wa…

Byron Bay, AustraliëEen echte hippie-plaats. Oude Volkswagen bussen, blousen met bloemen, kleding wat te drogen ligt op de motorkap van een…
Renesse, wat is er leuk aan Renesse en wat is er te doen?Renesse is gelegen in Zeeland en vooral in de zomer in trek bij toeristen, het is gelegen op een prachtige locatie en bi…
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 12-04-2018
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.