Cayo's van Cuba

Cayo's van Cuba Het tropische eiland Cuba is een topbestemming in de Caraïben. De grote toeristische belangstelling is het gevolg van een ongeëvenaard toeristisch aanbod: een perfecte mengeling van overweldigend natuurschoon en een fantastische sfeer. Daarenboven heeft Cuba ook zijn geheimtips zoals de Cayo’s, de koraaleilanden voor de kust.

Wat zijn de cayo's van Cuba?

De meeste vakantiegangers in Cuba brengen een bezoek aan de kleurrijke, levendige hoofdstad Havana en genieten van een strandverblijf in Varadero van waaruit ze ook nog enkele excursies maken. Een reisprogramma Cuba kan ook minder klassiek worden ingevuld, zoals met een verblijf op de Cayo’s. Voor de kust van het langgerekte Cuba liggen circa 1600 eilandjes die voor een groot deel behoren tot een van de langste koraalriffen ter wereld. Veel van deze Cayo’s zijn nog helemaal niet toeristisch uitgebaat maar op sommige kun je wel terecht voor een ware droomvakantie.

Vooral de Cayo’s langs de noordkust zijn super bestemmingen. Ze zijn makkelijk bereikbaar met een binnenvlucht, een transfer, vanuit Havana of via een kilometerslange zeeweg. Deze parels van de Caraïben worden gekenmerkt door hagelwitte stranden, een hemelsblauwe zee en fantastische koraalriffen waar je kan snorkelen of duiken om de unieke fauna en flora van de onderwaterwereld te bewonderen.

De Cayo’s zijn trouwens een volwaardig alternatief voor Varadero want de mooiste van deze eilanden liggen niet eens veel verder en ook de combinatie met een stadsbezoek aan Havana of andere Cubaanse cultuursteden is van hieruit mogelijk.

Cayo Santa Maria

Er is bijvoorbeeld Cayo Santa Maria dat tot de eilandengroep Jardines del Rey behoort. De naam Tuin van de Koning is veelzeggend want Santa Maria is inderdaad zo mooi en ongeschonden dat het door de Unesco tot Nationaal Park werd uitgeroepen. De Cayo is overigens makkelijk bereikbaar via een landbrug en er is een internationale luchthaven op de nabijgelegen Cayo Las Brujas. Dat eiland heeft ook een goede hotelinfrastructuur en het is bekend om zijn mooie zandstranden waar van mei tot september grote zeeschildpadden aan land gaan om hun eieren te leggen.

Cayo Coco

Op al deze Cayo’s wordt de vakantieganger ondergedompeld in de echte Cubaanse sfeer, van swingende muziek en dans, onder de tropische zon. Voor een echte Caribische vakantieonder de palmen reis je naar Cayo Coco. De hotels en vakantieresorts daar beantwoorden aan de internationale standaard van comfort en gezelligheid en liggen aan prachtige zandstranden. Je kunt er tal van excursies maken, door de mangrove wouden met hun rijkdom aan vogels, naar de Parador La Silla van waaruit je 20.000 flamingo’s kunt observeren of naar het natuurpark El Baga met zijn lagunes waarin krokodillen en leguanen wonen.

Excursies naar het binnenland

Door de makkelijke verbindingen met het vasteland zijn er van uit de Cayo’s ook tal van excursiemogelijkheden naar het Cubaanse binnenland, bijvoorbeeld naar de koloniale stad Santa Clara of naar Cienfuegos met zijn schilderachtige binnenstad die om zijn mooie huizen ook wel de Parel van het Zuiden wordt genoemd. Een cayo-reis naar Cuba kun je nog mooier maken door een bezoek aan Havana in je programma op te nemen.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cayo Coco, een paradijseiland van CubaEen oneindig lang strand met palmen vindt u op het eiland van Cuba, Cayo Coco. Dit eiland bezit negen schilderachtige ba…
Dwars door Cuba: provincie Ciego de AvilaEen reis langs alle Cubaanse provincies brengt ons uiteindelijk ook bij Ciego de Avila, een kleine provincie in Centraal…
Excursies vanuit Varadero, CubaVanuit Varadero kun je tal van excursies maken waardoor je tijdens een verblijfsvakantie ook een goed beeld krijgt van d…
Cuba tropische vakantie in de winter: strand en cultuurLange witte palmstranden en een tropisch klimaat op Cuba terwijl het winter is in Nederland. Een uitstekende strandvakan…

Beach Albatros Palace hotel in HurghadaBeach Albatros Palace hotel in HurghadaWie van zon, zee en lekker eten wil genieten zit in Hotel Beach Albatros Palace, onderdeel van de Pickalbatros keten, op…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 13-03-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.